Last news in Fakti

3 Юни, 2023 07:39 1 020 6

БЛС решава на събор за новия Национален рамков договор с НЗОК

  • български лекарски съюз-
  • рамков договор-
  • здравна каса-
  • събор

Той ще действа през тази и следващите две години

БЛС решава на събор за новия Национален рамков договор с НЗОК - 1
Снимка: БЛС

По какви параметри Българският лекарски съюз да подпише новия национален рамков договор със Здравната каса за медицинските дейности, заплащани с обществени средства – това ще решава 75-ият извънреден Събор на съсловната организация, който ще се проведе днес в София, предаде БНР.

Новият рамков договор ще действа през тази и следващите две години. В него ще бъдат заложени видовете, обемите и цените на медицинските дейности, които лекарите предоставят на здравноосигурените хора срещу заплащане от Здравната каса.

В четвъртък ръководствата на Лекарския съюз и на Надзорния съвет на касата се разбраха да няма ограничение в броя на направленията, които личните лекари издават на диспансеризирани пациенти за специалист. Стана ясно, че от съсловната организация вероятно ще предложат на Здравната каса да подпишат анекс за текстове, които не са обвързани с бюджета на фонда.

След приемането на новия бюджет договорните партньори ще обсъждат цените и обемите по бъдещия рамков договор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо

    2 1 Отговор
    Ето тия са най голямата мафия в държавата. Те ще казват при какви правила ще вземат пари от държавата. Алоу като сте много кадърни работите на частно,вземате си кабинетче,слагате името си и работите по вашите цени.

    Коментиран от #5

  • 2 молитва заедно

    1 0 Отговор
    Апостол Павел е казал, КОЙТО НЕ РАБОТИ НЯМА ДА ЯДЕ. Това е констатация, не е заповед. Констатация като, КОЙТО СИ НАПРАВИ КЪЩА НА КАМЕННО МЯСТО, ТЯ ЩЕ УСТОИ. Не заповед като КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. Господ е анти капиталист и антидесен. Казва, животните не работят, и той иска човекът да не работи за прехраната си. Но който не се труди в БОЖИТЕ ДЕЛА, какъв дял ще има от тях. Ако не прощаваш и не обичаш, не закриляш, не помагаш на слабият, не се молиш за помощ БОЖИЯ, каква е логиката да получиш нещо от БОЖИЕТО ЦАРСТВО където всички са като семейство - дружно, пък и закрила и справедливост - щом не искаш и не си дал. КОНСТАТАЦИЯ. Замъглява се паметта ни за благост, милост, съпричастност, за любов към ближния, към брата, към рода и към света…И трябва да дойде тежко изпитание, което да ни постави на колене, за да се опомним и да се отърсим от грозотата на ежедневното си дребнотемие, от страстите си, от злобата и егоизма си, от алчността, от завистта и високомерието си и като малки пакостници да сведем глави и да чакаме полагащото ни се наказание или да помолим за прошка. НЯМА ЛИ Д СЕ ПОМОЛИМ ЗА СПАСЕНИЕ ОТ НОВОКОЛОНИАЛИЗМЪТ ОТ ЛИБЕРТАРИАНСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА МИСЪЛ И ДЕЙСТВИЕ, ДА СЕ МАХНАТ ЗЛИТЕ ПОЛИТИЦИ И НЕНАСИТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ, СЪСИПВАЩИ НАШАТА ДЪРЖАВА И НАШИЯТ НАРОД. Като се съберем за обща молитва към БОЖИЯТА ЗАКРИЛА И МЪДРОСТ, а не да се молим за мир, на демоните политици и посолства и световни институции?
  • 3 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    3 0 Отговор
    Вижте им емблемата на тези рекетьори - навързани като свински черва...
  • 4 Якоумрялпациент

    0 0 Отговор
    Това лого е по-подходящо за ловно рибарски съюз, а не за сдружение на медици.
  • 5 Дир.чо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Санчо":

    Ти ще отидеш ли.

    Коментиран от #6

  • 6 Санчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дир.чо":

    Къде да отида бате?