Отидете към основна версия

48 982 52

10-те най-надеждни коли в света

  • автомобили-
  • класации-
  • надеждност

В Германия с рейтингите за надеждност на автомобили се занимават основно две компании Dekra и TUV, а статистика за повредите в автомобилите води и немския автомобилен клуб ADAC.

В САЩ независимата организация Consumer Reports вече 80 години прави статистика за повредите в автомобилите, като тя се базира на мнения на потребители. Още едно популярно изследване прави агенцията J.D. Power. Отскоро и в Русия има подобна класация, която се организира от CarPrice.

Любопитното е, че определянето на най-надеждни автомобили при всички класации често пъти са различни, което зависи от методиката, пазарите и още редица други обстоятелства. Ние обаче решихме да ви покажем 10-те модела, които най-често присъстват в челните места на всички от гореизброените класации. Вижте кои са те.

Audi A1


Най-малкият модел на Audi е лидер в няколко от класациите за надеждност. При Dekra е на първо място, ADAC му дава 5.9 повреди на 1000 автомобила, а в рейтинга на TUV малката кола е сред най-добрите 4-5 годишни екземпляри.

Audi A6


Става дума за модела А6 (C7), който трета година поред е лидер в рейтинга на Decra за автомобили с пробег до 150 000 км. Според ADAC повредите са 5.4 на 1000 коли - второ място, а TUV го класира първи при 4-5 годишните коли.

Honda CR-V


Това SUV е в десетката на автомобилите, които безпроблемно достигат 300 000 километра без сериозен ремонт. Consumer Reports определя CR-V за лидер в сегмента, а TUV го поставя на трето място при 6-7 годишните екземпляри. Първото поколение на модела пък е определено за най-надеждният употребяван автомобил в Русия.

Lexus RX


J.D. Power счита, че това е най-безпроблемният премиум кросоувър, а Consumer Reports определя самата марка като най-надеждната през последните две години. В Русия, класацията на Car Price показва, че RX заема втората позиция.

Mercedes-Benz B-Klasse


Немският компактен ван се оказва без съществени недостатъци и заема първо място в тазгодишната класация на Dekra при еднообемните автомобили. TUV също оценяват високо автомобила в категорията си 4-5 годишни коли. Само в 3.9% от случаите тази кола се нуждае от ремонт до петата си година.

Mercedes-Benz GLK


Този кросоувър е най-надеждната кола за 2017-а според TUV въобще, а през тази година запазва лидерската си позиция, но само в своя клас. J.D. Power също определя SUV-то за най-надеждното в класа на премиум компактните кросоувъри. Consumer Reports пък намества новото поколение GLC в десетката за най-надеждни автомобили.

Porsche 911


Това е може би най-титулуваната кола сред всички класации по света. TUV му дава първото място трета година подред, а J.D. Power го определя за най-качествената нова кола. В класациите на Dekra, 911 винаги е сред лидерите.

Smart ForTwo


Анализаторите от руския CarPrice считат Smart ForTwo за най-надеждната компактна кола на вторичния пазар. Става дума за автомобили, произведени през периода 1998 - 2003 година, като следващото поколение е класирано на трето място. През 2016 пък J.D. Power го определя като върховното супер мини.

Toyota Camry


Camry вече не се продава в Европа и отсъства от немските и британски класации. В САЩ и в Русия обаче тази кола продължава да е на страхотна почит. При J.D. Power, Camry е лидер и при новите, и при употребяваните автомобили, а Consumer Reports я определя като най-добрата кола с пробег от 300 000 километра.

Toyota Prius


Consumer Reports включва Toyota Prius в рейтингите за най-безпроблемен автомобил, като хибрида заема последно място в десетката. J.D. Power обаче казва, че Prius е най-надеждният употребяван автомобил в компактния клас. TUV класира японската хибридна кола на второ място при употребяваните автомобил на възраст 6-9 години.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини