Отидете към основна версия

2 764 4

Шведско-българската търговска камара е факт

  • българия-
  • швеция-
  • камара-
  • търговия

Последните 2 години се отчита значителен ръст в стокообмена

Обемът на шведските инвестиции в България за последните 2 години е значително нараснал, но все още не отговаря на реалните възможности. За периода януари-октомври 2018 г. стокообменът между България и Швеция е отчел ръст от 11.3 % на стойност 342 970 млн. EUR. „Уверени сме, че положителната тенденция към увеличаване на двустранната търговия между двете страни ще се запази и занапред“, каза заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Екипът в Министерството на икономиката работи за още по-широко представяне на България като атрактивна инвестиционна дестинация за шведските капитали, тъй като страната ни е все още слабо позната сред Швеция и останалите северни страни. “Готови сме да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България“, допълни Иванова.

Председател на Българо-шведската търговска камара е Стефан Бенгтссон, който е директор и на SAAB за нашата страна. "Стремежът на организацията е да се затвърдят и подобрят икономическите отношения между двете държави. SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски граждани, които работят, учат и живеят в България, така и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина, „SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските инвестиции в България“, каза Бенгтссон.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини