Отидете към основна версия

3 Септември, 2018 08:20, обновена 3 Септември, 2018 08:20 18 771 49

Освободиха Вълчо Арабаджиев срещу 20 000 лева

  • вълчо арабаджиев-
  • парична гаранция-
  • ветко арабаджиев-
  • пране на пари-
  • ддс измами
Вълчо Арабаджиев-младши с родителите си - Ветко и Маринела

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо-младши, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция. Това беше решението Вилислава Ангелова от спецсъда.

Заседанието започна в 17:00 часа в неделя, макар прокуратурата да обяви, че ще е в понеделник. Съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане тайна, защото имало приложени "специални разузнавателни средства". Искането било по настояване на защитата на Арабаджиев.

Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които управляват счетоводни къщи, бяха арестувани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу парични гаранции 20 000 лева.

Вълчо Арабаджиев е обвинен за пране на пари, а Кирилова и Караянева - за укриване на данъци.

Изненада за защитата се оказаха 20-те тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

За да пусне от ареста Вълчо Арабаджиев, съдия Ангелова изтъкна мотив, че няма доказателства младежът да е знаел дали родителите му се занимават с нещо незаконно, защото учил в Лондон, допълват от "Канал 3" по случая.

Прокуратурата е представила справка от НАП за доходите на семейството за предишни години, които възлизат на 25 млн. лева, но били законни пари.

Колкото до двете счетоводителки - за тях има косвени доказателства да са участвали в престъпната група, но няма опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

Решението на съдия Ангелова не е окончателно и се очаква прокуратурата да го протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини