Last news in Fakti

4 Септември, 2018 11:25 25 735 45

Ветко Арабаджиев поискал споразумение с прокуратурата

  • ветко арабаджиев-
  • вълчо арабаджиев-
  • прокуратура

Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, известен като Ветко, е поискал споразумение с прокуратурата. Той обещал съдействие и имена, свързани с прането на пари, укриването на данъци и източването на ДДС. В замяна щял да запази от публичност политици, замесени в компрометиращи сюжети.

Имал достатъчно доказателства. Това съобщиха за "Фрогнюз" източници, близки до разследването, пожелали анонимност.

Според тях най-вероятно прокуратурата ще намали натиска върху фирми и лица, които засягат пряко семейство Арабаджиеви. Самите босове ще останат в сянка. Като гаранция, че бизнесменът ще изпълни своята част от договорката, обвинението засега няма да иска сваляне на „червената бюлетина“ за издирването му от Интерпол.

Засекретяването на делото от Специализирания съд е предизвикано от разкрития за връзките на бизнесмена с политици и банки, които са му отпускали щедри кредити. Става дума за две частни и една държавна финансова институция, която е гарантирала предоговаряне на дълговете към първите две преди два-три месеца. В схемата са имената на известни бизнес дами и скандален политик-мултимилионер.

В началото на сделката за купуване на хотел „Кемпински - Зографски“ Арабаджиев е преговарял с руската Внешторг банк (ВТБ) с посредничеството на братята Милен и Георги Велчеви, но условията на руснаците са се видели неподходящи на бизнесмена от Пловдив.

След покупката в управлението на хотела са влезли съпругата на Ветко – Маринела, - като изпълнителен директор и дъщерите им Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева, като членове на Съвета на директорите. Щерките днес не се споменават от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    90 5 Отговор
    Абе смешници , какво ни вменявате че банките имали вина, защото му отпускали кредити. Щял да запази иманета на политици, само това изказване ако имахме държава щеле да активира данс и подобни служби да го намират и да гоцвръщат тука. А те знаят да се маскират и да ходят по офиьите да плашат секретарките и манипулират собствениците

    Коментиран от #31

  • 2 Реалист1

    47 4 Отговор
    Ветко или Влъчко. Тоя колко имена има бе? Те затова ли прокуратурата са представили няколко тома обвинения, за всеки по нещо

    Коментиран от #17

  • 3 ПЕЕВ

    71 4 Отговор
    ДА МУ КОНФИСКУВАТ ВСИЧКО.

    Коментиран от #19

  • 4 Системата е Халифакс....

    61 4 Отговор
    Сега ако го оставят да мине по тънката лайсна големия губещ ще е ГЕРБ???Но ако успеят да го занулат ...големия печеливш ще е ДЖАКПОТ ЗА ГЕРБ!!!
  • 5 Пешо

    88 1 Отговор
    Специализираната цацаратура засекретила делото? Докога ще криете престъпниците от високите нива и ще скалъпвате дела срещу почтенни хора? Цацаров е за затвора!
  • 6 Боко

    39 7 Отговор
    издай само тези от БСП

    Коментиран от #24

  • 7 стария шумкар

    49 6 Отговор
    Само, като му чуеш името Вълчо-Ветко и ти става ясно, че това е един наследник на стар комунистически род на разбойници, агентура на ДС, куфарен или кредитен милионер, от там нататък е вече ясно и няма никакъв смисъл да се дискутира даже.
  • 8 Усмивката

    38 4 Отговор
    Ако е достоверно това ,той вече е разбрал откъде му е дошъл ударът .НО...по стара птокоба ,главните сводетели не ср радват на дълъг животн.Особено ако от скоро са ср разкаяло.„Чадърчетата ”с острите върхове врче пътуват за Франция ....а, и развалена ,подсилена бира със медикаменти за сърдечна зтака....

    Коментиран от #11

  • 9 Боце

    61 2 Отговор
    Едни едри измамници преследват други едри измамници само че ползват държавни лостове прокуратура и прочеие за да си разчистят пътя и да ги ограбят и във всичкото това къде е интереса на държавата неразбирам просто мошенници я ползват да ограбят други мошенници и говорят за закон и данъци е останаха ли будали които да лъжете че има държава
  • 10 КУЙЧО ВАНЧО

    49 1 Отговор
    Еееебаси, един прост шофьор от Асеновград да не мооат да го ръгнат в дрънголника !!! Еееепа етооа, с майка му събираха трохичките от мааасата, и си ги абкаха!!!

    Коментиран от #34

  • 11 Усмивката

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Усмивката":

    Ако е достоверно това ,той вече е разбрал откъде му е дошъл ударът .НО...по стара прокоба ,главните сводетели не се радват на дълъг живот.Особено ако от скоро са се разкаяли.„Чадърчетата ”с острите върхове врче пътуват за Франция ....а, и развалена ,подсилена бира със медикаменти за сърдечна атака....
  • 12 стария шумкар

    47 1 Отговор
    Оказах се ПРАВ, то май много акъл не се иска!?
    Всички "бизнесмени" са с такива корени, цялата икономика на България е един фарс и измама.
    В края на 2013 година Комисията по досиетата на кредитните длъжници разсекретява агентите, кредитни милионери на банка "Хеброс"-Пловдив. Точно там попада името на Вълчо Кузмов Арабаджиев като агент Стефан към ОУ на МВР-Пловдив, отдел Държавна сигурност.
  • 13 Усмивката

    40 1 Отговор
    кредитни милионери на банка "Хеброс"-Пловдив. Точно там попада името на Вълчо Кузмов Арабаджиев като агент Стефан към ОУ на МВР-Пловдив, отдел Държавна сигурност....не излиза ли пак със закъснение този факт .Кой ги крие,и колко ли ги има в миниатюрната ни татковинна....
  • 14 баба меца

    35 4 Отговор
    за кой ли път се вижда колко ама много са корумпирани нашите политици и съдии начело с Борисов щом си крал много искаш споразумение с прокуратурата и си оправдан но щом си откраднал една вилица от съседа веднага влизаш в затвора е на това се казва няма такава Държава мили БЪЛГАРИ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "BeckyStreetman":

    Това е накакъв нов вид трол
  • 17 Антон

    47 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист1":

    Името му е вълчо, а иска да му викат ветко.
    женската е маринка но иска да е маранела. някак си по к.у..в.е.н.с.к.и. звучи.смях смях смях

    Коментиран от #43

  • 18 правосъдие

    36 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Засекретяването на делото от Специализирания съд е предизвикано от разкрития за връзките на бизнесмена с политици и банки, които са му отпускали щедри кредити.

    Вълчо е от старите комсомолски кадри с куфарчетата. Сега ще даде където трябва и ще излезе чист като сълза. Родната правосъдна система се грижи много за такива като него.
  • 19 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    20 9 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Ко ше му конфискуват като и бездруго е вербуван и собственоста само за пред офцете е негова...сичко е на червените мафиоти в сянка
  • 20 Досетлив

    38 2 Отговор
    Усещате ли накъде отива работата? Пак ще потулят всичко както с КТБ. Целта е да се спасят крадливите и подкупни политици и техните господари, които вече 30 г. грабят народа и още не са се наситили.
  • 21 баф

    24 0 Отговор
    тъпото е че с държавни лостове тормозят Ветко за да отворят път за някой друг мафиот а не за д аима справедливост в държавата
  • 22 Активен Борец

    26 2 Отговор
    Те всички да от БСП !!! Когато започна господина Вълчо нямаше партия герб , А както почти всички знаят господин Вълчо НАПРАВО си стартира с ЛЕТЯЩ СТАРТ , което не става без да си връзвал връзки ма Обратно !!!

    Коментиран от #26

  • 23 месара

    24 2 Отговор
    щом тоя ше проговаря има два варианта - ше се самоубие с 2 - 3 куршума, или ше има пътно (семейно) произшествие с фатален резултат! бкп_то не прощава!
  • 24 Издавам

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Боко":

    ГЕРБ милиционери
  • 25 гост

    20 0 Отговор
    Потриват ръчички .......... Ще има Делчо Спасов. Отработено упражнение .......
  • 26 Усмивката

    22 3 Отговор

    До коментар #22 от "Активен Борец":

    Като е получил летящ старт от БСП , не е ли спирал да презареди за гориво някъде през последните 9 годинки на ГЕРБ....как ти се струва

    Коментиран от #27

  • 27 ,,неподкупен'' магистрат

    18 1 Отговор

    До коментар #26 от "Усмивката":

    Зареждал е само на братския Лукойл.
  • 28 бкп форевър

    30 2 Отговор
    Проблемът на Вълчо е, че се е помислил за вълк единак и е забравил за останалите вълци, прекалено много пари е харчил и е забравил, кой му ги е дал!
    Спрял е да плаща и е укривал доходи от Партията майка и сега си получава наказанието, а то е строго мъмрене пред строя, забележка, изземване на част от укритото и ако продължи да крие пари от Партията, най-вероятно ще го думнат за назидание на останалите кредитни милионери, настоящи олигарси.
  • 29 бял

    14 3 Отговор
    Вълчо няма да живее дълго ми се струва...
  • 30 Грую

    25 1 Отговор
    Като гледам май и той на връщане към България може да стигне само до Белград. Тъкмо да има Цецо Василев партнор за табла или сантасе, че ще пукне от скука в това изгнание!
  • 31 Ridik

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    До кога ще им се връзвате на журналистите. Погледнете по-горе колко енергия изразходвахте за нещо написано ей така. Нещо започне ли с: "........ Това съобщиха за "Фрогнюз" източници, близки до разследването, пожелали анонимност......." значи всичко е изсмукано от пръстите през летния период, което обаче не винаги е невинно. Нали не предполагате, че такава уговорка, дори да я има ще стигне до дамата с тъмните очила - автор, горе в дясно ? Бъдете малко по-критични. Крайно време е да свикнете с това, че всеки използва мрежата, както му изнася, пък било то и срещу заплащане.
  • 32 Хахаха

    15 0 Отговор
    Чистачките и камериерките ще са виновни !!! Борба с корупцията по гербаджийски . Хахаха
  • 33 abv

    13 2 Отговор
    Как един перач на пари ще поставя условия на държавата. Ало смешник ако съм прокурор ще те вкарам до живот и ще чукаш камери на фона на хотел Марица , но ще го гледаш от другия бряг.
    Държавата след като приключи разследването трябва незабавно да конфискува всички незаконни имоти и да продаде на търг скъпите му автомобили.

    НО НАДАЛИ Е ОСТАНАЛО НЕЩО ОТ ДЪРЖАВАТА.
  • 34 смока

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "КУЙЧО ВАНЧО":

    прост шофьор но захарни заводи и елените са също негови а майка му живее във панелка във кв Запад
  • 35 Maya Vapcarova

    9 3 Отговор
    Александра Стайкова е дъщеря на Миню Стайков /Винпром Карнобат/ и снаха на Арабаджиеви, не им е дъщеря. Редно е да се проверяват фактите пради да се пишат публични материали.
  • 36 Аз и ти

    8 1 Отговор
    Тези глупаци от Герб се правят на интересни с ново раскритие
  • 37 аззззззззззз

    9 2 Отговор
    И ПАК СЕ КРИЯТ ИМЕНА И ДОКАТО Е ТАКА, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА.НА ВСЕКИ Е ЯСНО, ЧЕ СА ЗАМЕСЕНИ ПОЛИТИЦИ, ИНАЧЕ КАК БИХА ДЕЙСТВАЛИ...ПИШЕТЕ,КАЖЕТЕ И ГИ ОСЪДЕТЕ , А НЕ ГИ КРИИТЕ...ЦЯЛАТА СТАТИЯ Е НАПИСАНА БЕЗ КОНКРЕТНИ ЛИЦА...
  • 38 Поздрави от Мафиария

    7 0 Отговор
    " В замяна щял да запази от публичност политици, замесени в компрометиращи сюжети."
    Е щом е така споразумение ще има!
  • 39 Шнур

    11 0 Отговор
    Текстът на самата статия по принцип е НОН СЕНС !!! Как така прокуратурата ще намали натиска върху него, защото в замяна обещал да запази в тайна имената на влиятелни политици !!! АЛООООУУУ къде тук въобще е държавата ??? Цацаров ли е Цаца ли е къде спи ??? Ами министъркЪтЪ на НЕправосъдието Цицка Цачева и тя къдей йе ??? Питам аз и отговор не чакам........ Българиооо за тебе те умряха........
  • 40 Огнян

    9 1 Отговор
    Иле статията е тъпо написана или Вълчо иска спорязумение - хем вълка сит хем агнето цяло. Няма такова в правото дори и в Кривото! Споразумени може да има - казвам Ви всичко, облагате ме на 100% с данъци, минавам с 2 години условно. Другото за банки и политици е бля-бля.....
  • 41 КОЧА

    3 1 Отговор
    ТОВА СА МРЬСНИ ПАРИ ОТ ТЬМНИ ЗДЕЛКИ------СЕГА ВСИЧКО ЩЕ МУ ВЗЕМА И ГО ПРАЩАМ НА ТОПЛО .... В ПАНДЕЛАТА ..........
  • 42 Оня

    4 0 Отговор
    Този ``Вътьо``първо да бъде в ``къуша``.а после да говори?!.....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Bil

    2 2 Отговор
    А смее ли някой да закачи онзи от Сараите или слабичкото момче
  • 45 Хайдук

    1 0 Отговор
    Ветко -петко с онези ще се оправиш но почва хайдутлка и там шанса ти е много малък .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове