Отидете към основна версия

13 496 13

Запечатаха бастиона на Арабаджиеви в Пловдив

  • маринела-
  • ветко арабаджиеви

Запечатана е централата на "Виктория груп“ в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Сградата се намира в самото кръстовище на бул. "Княгиня Мария Луиза“ и ул. "Петко Д. Петков“. На входа е поставена лепенка с надпис "Специализирана прокуратура“.

Припомняме че полицията обсади входа на административната сграда още в петък, 1 септември. Няколко екипа от органи на реда се бяха позиционирали при кръстовището. Паралелно с това се проведе масирано претърсване на помещения в сградата на хотел "Марица" и в столичния "Маринела" при акция на Спецпрокуратурата.

Офисите са ползвани от физически и юридически лица. Процесуално-следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, чрез подправяне на данъчни документи.

По-късно от прокуратурата съобщиха официално, че са открити близо 10 милиона лева с неясен произход.

Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест, тъй като същите са извън територията на страната. Предстои да им бъде повдигнато обвинение по чл. 321 и 255 ал.3 от НК.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини