Отидете към основна версия

6 086 14

Най-добрите филми на ужасите

  • ужаси-
  • филми на ужасите-
  • трилър-
  • психо-
  • стивън кинг

Това са едни от най-хитовите заглавия в хорър жанра от последните години

Снимка: Shutterstock

Отявлените почитатели на хорър жанра не пропускат ново заглавие в киното. Ужасът не се свързва обикновено с приятно преживяване. Какво тогава кара милиони зрители да застават пред екраните в очакване на късния филм, който ще ги държи будни и в напрежение дълго, след като загасят телевизорите?

Счита се, че пристрастените към приключения, тайнственото, извънземното, странното и страховитото са почитателите на този жанр. Тези зрители далеч не са садисти и не са лоши хора в живота си. Просто страстта им към онова, което не се вижда с очите и за което се счита, че не съществува, ги привлича и прави зрители на филмите от този жанр.

Хорър жанрът е един от най-популярните сред киноманите. Ако сте решили да проверите дали и вас ви привличат филмите на ужасите, ето кои заглавия да не пропускате.

Последните 10-тина години са благодатен период за хоръра. Много от новите филми стават запомнящи се представители на жанра. Препоръчваме да се насладите или да настръхнете от следните заглавия:

Вещицата

Филмът от 2014 година всъщност разкрива много повече от ужаси. Главният герой е дете, загубило баща си, което е убедено в съществуването на чудовище от мистериозна книга. Филмът носи много по-дълбоки послания от просто филм на ужасите, който те държи буден – за ролята на родителството, за тъгата, която ни прави чудовища, за скръбта, която ражда чудовища вътре в нас.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Филмите на ужасите са полезни

    Американски психолози от Чикагския университет са установили, че гледането на филми на ужасите може да помогне на хора с тревожно разстройство - състо ...
    27.09.2021
    2 557
    14