Отидете към основна версия

2 368 0

100% ефективно лекарство срещу ебола

  • ебола-
  • лекарство

Американският препарат Zmapp, който е в етап на тестване, показа 100% ефективност, пише списание Nature. Лекарството дава отлични резултати дори неговият прием да започне на петия ден след заразата със смъртоносната болест. Тестовете върху хора обаче ще продължат. Досега Smapp е приет от 7 болни пациента, двама от които са починали.

За борба с еболата са необходими 490 млн. USD до края на годината съобщават от Международната здравна организация. От там припомнят, че болестта е отнела живота на 1552 души при регистрирани 3069 болни.

Епидемията от ебола, която се разрази в Западна Африка засегна няколко държави: Гвинея, Сиера Леоне, Либерия и Нигерия. Единични случаи на болестта или подозрения за нея бяха засечени в САЩ, Канада, Германия и Великобритания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ЕК дава 5 млн. евро срещу Ебола

    Нови 5 млн. евро за борба с вируса на Ебола дава Европейската комисия, става ясно от съобщение от ЕК до медиите. От март, когато бяха регистрир ...
    09.09.2014
    918
    0
  • Руснаци създадоха ваксина срещу ебола

    Руската ваксина срещу болестта причинена от вируса Ебола е завършил успешно предклинични изпитания и "може да се използва", предаде ИТАР- ...
    05.09.2014
    3 049
    3