Отидете към основна версия

3 006 15

Тома Биков пред ФАКТИ: Нужно е да се спазват законите

  • роми-
  • цигани-
  • тома биков

Има номадска общност сред ромите, която трудно се интегрира

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не трябва да се правят генерални изводи от побоя на кръстовището в Люлин. През последните седмици сме свидетели, че и шофьори - българи разчитат на „юмручното право“. Това заяви пред ФАКТИ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него имаме добри закони, но те трябва да се прилагат стриктно. Ако внимателно се проучат тези видео сигнали, става ясно, че компетентните органи винаги са реагирали и прилагали закона спрямо нарушителите, припомни Тома Биков.

Не е допустимо в една европейска столица да се движат каруци. Трябва да се вземат допълнително мерки, за да се прекрати тази порочна практика. За съжаление трябва да признаем, че сред ромите има общност, която не е изоставила номадския начин на живот. Така те създават затруднения както за самите роми, така и за всички останали, които живеят в България, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Ако се погледне статистиката на МВР ще се види, че престъпленията, извършени от ромите, се разкриват в много по-голяма степен. Виновните се предават на съд и получават присъди за своите действия, заяви Тома Биков. Той смята, че не трябва да се създава отделно законодателство. Щом се е стигнало до намесата на МВР, значи много други институции и организации не са намесили. За справянето с ромската престъпност е нужна по-активна работа на социалните служби и обществото, а не да чакаме МВР, смята депутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че вътрешното министерство работи по разкриването на всички престъпления и не се разпъва чадър.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини