5 Юни, 2018 11:48 2 964 15

Тома Биков пред ФАКТИ: Нужно е да се спазват законите

  • роми-
  • цигани-
  • тома биков

Има номадска общност сред ромите, която трудно се интегрира

Тома Биков пред ФАКТИ: Нужно е да се спазват законите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не трябва да се правят генерални изводи от побоя на кръстовището в Люлин. През последните седмици сме свидетели, че и шофьори - българи разчитат на „юмручното право“. Това заяви пред ФАКТИ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него имаме добри закони, но те трябва да се прилагат стриктно. Ако внимателно се проучат тези видео сигнали, става ясно, че компетентните органи винаги са реагирали и прилагали закона спрямо нарушителите, припомни Тома Биков.

Не е допустимо в една европейска столица да се движат каруци. Трябва да се вземат допълнително мерки, за да се прекрати тази порочна практика. За съжаление трябва да признаем, че сред ромите има общност, която не е изоставила номадския начин на живот. Така те създават затруднения както за самите роми, така и за всички останали, които живеят в България, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Ако се погледне статистиката на МВР ще се види, че престъпленията, извършени от ромите, се разкриват в много по-голяма степен. Виновните се предават на съд и получават присъди за своите действия, заяви Тома Биков. Той смята, че не трябва да се създава отделно законодателство. Щом се е стигнало до намесата на МВР, значи много други институции и организации не са намесили. За справянето с ромската престъпност е нужна по-активна работа на социалните служби и обществото, а не да чакаме МВР, смята депутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че вътрешното министерство работи по разкриването на всички престъпления и не се разпъва чадър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АХХ Х БИКЧЕ Е Е

    21 2 Отговор
    КАК ИСКА роско банов-плювнАЛИЕВ ДА ГО БЛЪСКАШ С КОЖЕНОТО РОГЧЕ, МОЩНО КАТО РАСОВ БИК !
  • 2 комшията

    36 2 Отговор
    Естествено герберския депутат ще защитава неграмотните си избиратели, а защо не каже какво е направил като депутат това да не се случва. И кои закони да се спазват, тези дето дават право на каруци да се движат по градските улуци заедно с коли и колела ли-малоумщина
  • 3 Номер 57

    32 0 Отговор
    Нужно е, когато не се спазват, хората (вкл. от индийски произход) да се принуждават да ги спазват.
    А не само да им се плаща да гласуват правилно на изборите.

    Коментиран от #6

  • 4 vvvvv

    31 1 Отговор
    НОМЕНКЛАТУРЧИКЪТ на Цецо дава съвети. Срам за политиката. Този е отгледан и торен в кошницата на ГЕРБ 10 години.
  • 5 ник

    28 3 Отговор
    Абсолютен дебил!!! 100% !!!
  • 6 goni

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "Номер 57":

    Няма смисъл да се обиждат индийците! Контактувах с индийски професор по физика. Човека е на изключително високо ниво! Стана въпрос за циганите. Отговора му беше: " Тези са прокудени от Индия и знаят че никога няма да се върнат там!"
  • 7 патриотъ

    19 2 Отговор
    Тия приказки ги приказвай по партийните събрания!Герб доведе България до трета национална катастрофа и трябва да отговаря за това,а не да се крие зад лозунги и общи фрази!Ясно е,че герб работи за плана Ран-ът и успешно го изпълнява,но търпението на народа относно циганите особено,може да свърши всеки момент и да ги пометем,заедно с вас!А вас не ви искаме,омитайте се с крадените си пари и оставете на мира България!

    Коментиран от #10

  • 8 Гого

    22 0 Отговор
    Ха всички били равни пред закона а Христо Бисеров дето хванаха за пране на пари кмета на Пазарджик с къщата за милиони кмета на Хасково и още много. Май законите не са за всички а за определени хора.
  • 9 ромчо

    14 0 Отговор
    Да се забрани движението на каруци в градовете.
  • 10 гочето

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "патриотъ":

    Да дойде плана Ран-ът и всичко се баталяса,,,,сороса ни ограби и продължава да ни граби колко удобно само!
    Искали сме демокрация ...на ни демокрация...
    Кой ви е питал какво искате ? Просто ссср се разпадна поради полу-грамотното си управление и краденена поразия!Защото "общото"най-го обичат....И изведнъж баш крадливите комунде фамилиики ви спретнаха един "мек"(ама не баш) преход към демокрация....уж демокрация де!
    Разбираемо е в коментарите тук да преобладават мечтателите за "Едно време га всичко беши еффтинко"
    Живейте си с мечтите за миналото, не пречите на никого. Та нали се виждате колко струваме като народ:Бият българин,те го заобикалят,че и клаксон натискат ...пречат му да си мине....иначе на приказки големи мъже ,извадили телефоните и снимат.....жалка картинка....
    А за каруцара колко орки се застъпват да го "отърват"
    Тааа ...живейте си в мечтите за" ефтиния ви живот в миналото"...и се надявайте да не ви блъсне каруца.
  • 11 Hhhhhhh

    5 0 Отговор
    Няма държава
  • 12 Иванов

    2 0 Отговор
    Герб са защитници на циганската престъпност, но следващото поколение политици няма да са герберските синчета, а цигани, защото просто българи няма да има!
  • 13 Сетила се Мара

    1 0 Отговор
    От 30 години , такива като този зализания разтурват държавата, сега се сетил за законност.
  • 14 Гост

    1 0 Отговор
    А Добро утро Бикоффф..............
  • 15 Тодоров

    1 0 Отговор
    Този от снимката се е стегнал явно за гей-парада. И понеже е голям циганофил, да мине през циганската махала да потренира "креватна гимнастика" със своите избиратели.