Отидете към основна версия

14 366 36

Кошмарът ББ на Корнелия Нинова

  • бенчо бенчев-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • митьо очите

БСП е изправена пред заплахата да изчезне от политическата сцена

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Над „Позитано“ 20 надвисва кошмарът на ББ (Бенчо Бенчев). Той заплашва не само политическото лидерство на Корнелия Нинова, но и политическото бъдеще на БСП.

Публична тайна е, че част от

привържениците и актива на лявата партия не могат да приемат Корнелия Нинова за председател.

Съдебните спорове на „Позитано“ 20 с левия сайт Pogled.info са само част на върха на айсберга.

Причината е проста – нейното политическо минало, което я свързва с времето на СДС и лансираната от Иван Костов приватизация. Участието на Корнелия Нинова в раздържавяването на „Техноимпекс“ само подклажда недоволството в редиците на БСП.

За първи път преди една година стана ясно, че Бенчо Бенчев може да се превърне в проблем за социалистите.

В разгара на миналото лято стана ясно, че един от най-големите зърнени босове у нас си е купил скъп поръчков Rolls – Royce. В разгара на скандала стана ясно, че Бенчо Бенчев е издигнат за заместник – председател на Общинския съвет от квотата на БСП. Корнелия Нинова за първи път използва оправданието, че той е от гражданската квота и не е член на БСП. Дни преди това при честването на Съединението на 6 септември 2017 г. съветникът Бенчо Бенчев се появи с новия си супер скъп автомобил.

„Добре, но не ми изглежда добре на тая беднотия. На улицата ти седи възрастна жена, която проси стотинки за хляб, той ще докара до нея „Ролс Ройс” – не ми изглежда морално, сигурно е законно“ , каза тогава Корнелия Нинова. Лидерът на БСП обаче уточни, че не са обсъждали да изключат Бенчо Бенчев от групата общински съветници на БСП в Бургас.

И в традицията на Холивуд за добрите филми на ужасите

кошмарът ББ се завръща, но този път не само за Корнелия Нинова, но и за БСП.

Този път оправданието с „гражданската квота“ няма да мине. Кой да е в гражданска квота се решава от червените апаратчици. Те определят на кое място в листата да е гражданската квота и кой точно да го заеме. Решението се взима на общинско, областно и се препотвърждава на национално ниво. Процедурата ясно регламентира, че местните структури на БСП имат известна свобода, но окончателното решение се взема от „Позитано“ 20.

БСП трябва да прояви смелост и да назове нещата с истинските им имена. Опитът за замитане на скандала под килима няма да мине. Вина за това има и самият Бенчо Бенчев. Няма да квалифицирам неговите оправдания, че е видял Димитър Желязков с „торбичка с лекарства“ в гръцки хотел в Солун да търси превоз до истанбулски хотел, за да влезе в болница.

След тези думи на Митьо Очите забило самарянското сърце в левия общинар и той решил да вземе страдалеца на автостоп.

От друга страна БСП издига няколко мандата подред в своите листи Бенчо Бенчев. Местни червени лидери намекнаха, че са получавали финансова подкрепа от общинаря. От централата обаче отрекоха да са получавали пари или да имат черна каса.

БСП трябва да прояви доблест и сама да изнесе истината за отношенията си с Бенчо Бенчев. Никой няма да повярва, че

как някой бил атакувал партията и колко им била виновна гражданската квота.

Проведените през последните частични местни избори тревожно показват, че на местно ниво БСП не е в нужната кондиция. Тя не можа да спечели кметове в региони, които са бедни....

Кошмарът ББ е реален, не само за Корнелия Нинова, но и за БСП. „Позитано“ 20 трябва ясно да посочи причините да е партньор с Бенчо Бенчев. Да, това ще е болезнено, да, ще има спад в рейтинга, но това е пътят да си лидер в лявото.

Ако не се направи тази стъпка, то гражданската квота в БСП може да изяви воля да има друго партийно представителство. Този сценарий го видяхме преди десетилетие в дясно....

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини