Отидете към основна версия

16 453 43

Русия има план, как да потопи САЩ в океана

  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • ракети-
  • земетресение-
  • бедствие

Хищникът бавно се издига от дълбините на Мексиканския залив, като Годзила, но още по-разрушителен и смъртоносен

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В САЩ се разпространява удивителна конспиративна теория. Новата версия на американците гласи: ураганите "Харви", "Ирма" и "Катя" са причинени от руснаците! Оказва се, че в Америка все повече се налага теорията, че всички природни бедствия, стоварили се върху нея, са резултати от ново и страшно климатично оръжие на Русия, пишат руски медии.

Различни сайтове, занимаващи се с конспиративни теории, твърдят, че този вид атаки срещу САЩ са били одобрени лично от председателя на Съвета на федерацията (руския Сенат) Валентина Матвиенко. Те твърдят, че "руснаците са разработили свръхмощно климатично оръжие", като се позовават на всъщност несъществуващ доклад на Съвета за национална сигурност. Естествено, никакви доказателства за такова твърдение не се прилагат.

Всъщност, отбелязват експерти, в това няма нищо ново - все пак основната цел на американските медии не е правдивото представяне на фактите, а борбата за рейтинг.

Впрочем, авторите на подобни "новини" не си играят да влизат в подробности. Фантазират на едро - според една от версиите, Русия само на косъм не унищожила Париж с наводнение, а освен това причинила проливни дъждове в Германия и въобще, едва ли не потопила цяла Европа.

"Най-новата разработка на руснаците се нарича ENMOD, разработена е в "Ростех", съобщават конспиролозите от САЩ. "Операциите се провеждат чрез модифициран самолет на "Аерофлот" близо до регионите, в които е планирано да бъде организирано стихийно бедствие".

Впрочем, твърденията на американците не са съвсем голословни, отбелязват руските медии. В смисъл, че разработки за въздействие върху климата се извършват по цял свят. Най-известният пример за това са разбиването на градоносни облаци преди провеждането ва важни мероприятия. Въпреки Конвенцията за забрана за военно или друго враждебно въздействие върху природната среда.

А инициатор на този договор е Москва. Водещите световни страни са подписали въпросната конвенция още през 1977 г.

Американските медии могат да бъдат разбрани, коментират в Москва. Все пак става въпрос и за приподводните стихии, и за влошените отношения с Москва. Но да се стигне чак до такива сензации, е необходима наистина потресаваща фантазия, коментират руските медии.

В руското издание "Военно-промишлен куриер" е публикувана статия, която описва начин, по който да бъде използвано течението Гълфстрийм, за да потопи под водите на океана Източното крайбрежие на САЩ чрез течението Гълфстрийм. Авторът Чоро Тукембаев твърди, че термоядрен заряд, взривен в кратера на исландския вулкан Снайфелсйокюдъл, може да предизвика огромно цунами, което да погълне Източното крайбрежие на Америка. Статията е отклик на предишна публикация, която описва възможното унищожение на САЩ чрез предизвикване на изригване на Йелоустоунския супервулкан, съобщава Газета.ру.

В статията под заглавие "Цунами, прицелено във Вашингтон" авторът Чоро Тукембаев описва как течението Гълфстрийм може да бъде насочено към бреговете на Америка. Според него чрез термоядрен взрив може да бъде предизвикано свличане на югозападния склон на вулкана.

"Възникналото свличане ще предизвика воден напор в котловината на Ирмингерско море (между Гренландия и Исландия, бел. ред.) до Лабрадорския шелф. Така ще се получи дълга вълна в югозападна посока", посочва авторът. Освен това, той предлага да бъде използван и ядреният безпилотен подводен апарат "Посейдон", който ще допълни последствията от цунамито и с радиоактивността на нахлулите водни маси.

Статията на Токумбаев е отклик на публикация на президента на Академията по геополитически проблеми, доктора на военните науки Константин Сивков. На 24 октомври той заяви, че САЩ могат да бъдат "гарантирано унищожени", ако бъде нанесен ядрен удар по опасни геофизически зони на територията на страната. Мнението му беше публикувано от изданието "Военно-промишлен куриер".

Според Константин Сивков, Русия не трябва да влиза в надпревара със САЩ по количеството ядрени оръжия. Вместо това, смята експертът, руските военни следва да създадат ядрени заряди с мощност над 100 мегатона тротилов еквивалент.

"Създаването на 40-50 такива бойни глави за тежки междуконтинентални балистични ракети или свръхдалекобойни торпеда осигурява довеждането им до опасни геофизически зони на територията на САЩ", написа експерта.

Сред тези зони Сивков откроява Йелоустоунския супервулкан, както и разломите по тихоокеанското крайбрежие на Америка. Той твърди, че ако по тях бъдат нанесени ядрени удари, то те "гарантирано ще унищожат САЩ като държава, както и транснационалния елит". Сивков уверява, че наличието на подобни оръжия в руски ръце "отново ще направи мащабната ядрена война ирационална и ще принуди световните лидери да седнат на масата на преговорите".

Междувременно в САЩ се притесняват не от изкуствено създадени цунами, а от напълно реалните руски оръжия, отбелязва Газета.ру. Преди дни американският портал We Are The Mighty предположи какви могат да бъдат последствията от удар по САЩ на руския подводен крайцер тип "Борей" с ракети с ядрени бойни глави.

В материала се посочва, че подводницата "Юрий Долгорукий", въоръжена с крилати ракети "Булава", на теория може да изличи от лицето на Земята десетки американски градове. Всяка една от 16-те ракети на борда има далекобойност 9000 километра, следователно "Юрий Долгорукий" е в състояние да атакува Ню Йорк дори намирайки се на запад от Хаваите.

Според авторите в случай на конфликт със САЩ Москва ще трябва първо да унищожи американските отбранителни обекти, много от които се намират именно на Хаваите. А най-добрата точка за атака срещу тези цели, според изданието, е Мексиканският залив, откъдето ракетите могат да достигнат практически до всеки един американски щат.

"Хищникът бавно се издига от дълбините на Мексиканския залив, като Годзила, но още по-разрушителен и смъртоносен", написа We Are The Mighty.

Впрочем, авторите на материала смятат, че най-голямото преимущество на руските ракети е не толкова далекобойността им. Те отбелязват, че всяка балистична ракета носи по шест разделящи се бойни блока с мощност над 100 килотона - тоест, общата мощност на взрива се изчислява на над 9500 килотона. 96 бойни глави биха достигнали до десетки американски градове и военни обекти, подчертава порталът.

Американските журналисти са сигурни - от руския огън ще оцелее единствено щабът на командването на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка. Всички други бази и военни обекти почти сигурно ще бъдат унищожени.

Превод и редакция „Епицентър“

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия: САЩ ни водят към въоръжена надпревара

    САЩ са поели курс, който може да доведе до безконтролна въоръжена надпревара. Това заяви посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от РИА Но ...
    29.12.2018
    3 622
    48
  • Екшън със самолети на САЩ и Русия

    Американският самолет е летял над района на Черно море. Руският изтребител е направил безопасно прихващане на самолета. По-рано беше съобщено, че аме ...
    29.12.2018
    46 945
    105
  • Няма какво да спре руските ракети

    Новото стратегическо оръжие на Русия обезсмисля всяка противоракетна отбрана. Това заяви руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от РИА Новости. ...
    28.12.2018
    11 934
    142