Отидете към основна версия

7 507 64

ГЕРБ между пировата победа и реформите

  • бойко борисов-
  • гласува-
  • герб-
  • реформи

Бойко Борисов обявява промените в партията във вторник

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов във вторник ще обяви промени в ГЕРБ. Това научи ФАКТИ от добре осведомени източници.

Бойко Борисов иска през следващите два дни анализ на резултатите от изборите за Европейски парламент.

В момента е ясно, че лично премиерът е успял да изтегли кампанията на партията си от блатото, където се намираше след гръмването на „Апартаментгейт“ около Цветан Цветанов.

Преди месец кметът на София Йорданка Фандъкова ясно заяви, че Цветан Цветанов не трябва да заема управленски позиции в ГЕРБ. Успешният край на кампанията само засилват тезата, че фактор в партията продължава да е Бойко Борисов, а не Цветан Цветанов.

След имотния скандал ГЕРБ не трябва само да взема оставките на министри и депутати, но и да покаже политическа воля, че опетнените от скандала нямат място на ръководни постове в партията.

Вземането на принципна позиция, че Цветан Цветанов не може да е заместник-председател на партията само ще донесе позитиви.

Трябва да се признае, че лидерът на ГЕРБ усети тона на кампанията и започна да говори освен за успехите на правителството, но и за прошка. Ако оставките на замесените в имотния скандал помогнаха на ГЕРБ да спечели изборите за Европейски парламент, които са с ниска избирателна активност, то за местните избори ще са нужни бързи мерки по отстраняването на тези полици, одиозни със своята зависимост от недвижимите имоти, ако партията иска да запази своето влияние в местната власт.

ГЕРБ и БСП са формации, които имат твърд електорат, но все пак ГЕРБ остава партията, която има малко по-голяма периферия. Бойко Борисов успя да я мобилизира и да я привлече на ръба на закона.

На опозицията ще бъде по-лесно да атакува ГЕРБ на местно ниво със случаи на корупция. Оставането на Цветан Цветанов като заместник-председател в партията ще е воденичен камък.

Трябва ясно да кажем, че ако Бойко Борисов не предприеме реформи в партията, то тази победа ще е последна... И то пирова....

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Победителят в евроизборите е ГЕРБ

    Коалицията около ГЕРБ печели европейските избори с близо 33% от гласовете. Това показват първите прогнозни данни от екзитпола на „Алфа Рисърч&rd ...
    26.05.2019
    15 563
    273