Отидете към основна версия

4 169 15

Да ви светна, защото очевидно не ви информират

  • илиян василев-
  • ема хопкинс-
  • екатерина захариева-
  • великобритания-
  • англия

Господин Борисов, каквото и да ви обещае английската посланичка, то по никакъв начин няма да промени представата за България в Англия и по света относно случилото се

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вместо да си посипе главата с пепел и да се смири, като приеме, че е съотговорен за ширещият се расизъм у нас, Борисов наредил на Захариева да извикат английската посланичка.

Господин Борисов, каквото и да ви обещае английската посланичка, то по никакъв начин няма да промени представата за България в Англия и по света относно случилото се. Или си мислете, че тя ще напише грама до нейното правителство и то ще си вземе поука. Там има демокрация, и правосъдие.

Да ви светна, защото очевидно не ви информират - тепърва ще става страшна за нас. И тук трябва да са насочени усилията ви, но няма как да промениш представите на света за България, ако действително не вземеш мерки и не неутрализираш ултрасите и расистите. Защото част от тях са във вашето правителство и в партиите, които наричета коалиционни партньори.

Колкото и вашите медии да разгъват медийно образа ви на безстрашен борец за българската чест, когато имаш проблем не го криеш, ще си остане провинциална реакция, която не решава нищо. Циреят на расизма и радикалния национализъм рано или късно ще избие. Колкото и да занимавате обществото с БФС, те не могат нито да премахнат футболното хулиганство и расистите, - МВР, прокуратурата и правитлеството могат. Тоест топката е във Вашето поле.

Илиян Василев

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини