Отидете към основна версия

8 552 168

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО

  • украйна-
  • буча-
  • руска агресия-
  • руски зверства

Путин е пряка заплаха за човечеството

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Буча, Ворзел, Ирпен... За мен, както и за много киевци, това са спомени от детството, гора, езеро, гъби в гората, ягоди, летен дъжд, дъги, прясно мляко, млади родители... Колко много щастливи асоциации!

Сега аз и целият свят ще свързваме тези имена със смъртта. Убийства, мъчения, издевателства, масови гробове, трупове по улиците. Именно това са сега Буча, Ворзел и Ирпен.

Това пише украинският журналист Виталий Портников.

По-рано тези имена бяха известни само на нас. Сега всички ще ги знаят. И те ще бъдат запомнени, дори когато думата "Путин" бъде забравена, поради липса на търсене.

И дори, когато думата "Русия" е забравена.

Защо не? Кой днес си спомня имената на държавите, които в древността са изтребвали евреите? Библията е запазила за човечеството само спомена за самото изтребление и за онези, които са го спрели.

Не мога да кажа, че съм изненадан от тази новина. Поразен, шокиран, разстроен - но не и изненадан, не. През 30-те години на миналия XX век моите колеги убеждаваха света, че Сталин преследва като цел изтреблението на украинския народ - светът не вярваше, мнозина смятаха, че Голодоморът е само "ексцес" на небрежната икономическа политика на болшевиките.

Мащабът на зверството става ясен едва десетилетия по-късно. Няколко години по-късно има много хора, които са убедени, че целта на Хитлер е била пълното унищожение на евреите, но светът не вярва в това, смятайки, че Райхът иска само да изолира "нехристияните", гледайки нацистки документални филми от Варшавското гето с театри и болници. Мащабът на зверствата става ясен, едва когато съюзниците влизат в концентрационните лагери - но са необходими години, за да се разбере ситуацията.

Още от първите дни на тази война предупреждавах, че нейната основна цел е не само окупацията на украинските земи, но и масовото изтребване и прогонване на украинския народ. На президента на Украйна не му повярваха, когато сравни тази война с Холокоста, и то напразно.

Това е Холокост и Голодомор едновременно,

защото Путин унищожава хората и инфраструктурата едновременно! Да се увери, че хората са убити и изгонени - и че нямат възможност да оцелеят. Путин не се нуждае от украинците дори като завладяна нация, защото се страхува от тях и ги мрази.

Нужни са му стотици километри опустошена земя, за да разположи ракети - това е всичко. Защо? И защо на Сталин му е било нужно опустошеното украинско село да изпитва постоянен недостиг на хляб? И защо Хитлер се е нуждаел от милиони еврейски трупове? За какво?

Защо Путин се нуждае от тази опустошена земя, след като най-провинциалната Русия през XXI век все още прилича на сметище и пепелище? Трябва ли да намерим отговор на този въпрос?

Ако трябва, ще го намеря. Това е моята работа, мога да изнеса дълга лекция за тази лудост. И международният съд ще го открие, те са квалифицирани специалисти. Защо да се опитваме да разгадаем логиката на параноиците? Защо да прекарвате часове в опити да разберете целите на цяла една държава, която се е превърнала в терористична организация, извършила престъпления срещу човечеството?

Важно е да се разбере целта, Целта. Целта е унищожаването и прогонването на украинския народ.

Целта е геноцид.

И това стана очевидно не след няколко десетилетия, не след няколко години, а след няколко седмици. Не сме ви излъгали, когато сме ви предупредили за това. Не сме преувеличавали. Това беше констатация на факти. Затова няма значение какви лъжи говорят и дори какви оръжия избират. Единственото, което има значение, е към какво се стремят. Това е то.

И спасението, за съжаление, не е някакъв неутралитет в Украйна или "отказът ни от ядрени оръжия" - сякаш имаме такива.

Не, спасението е демилитаризация, денуклеаризация и денацификация на терористичната общност под гръмкото име "Руска федерация".

Защото ние просто сме първи в списъка с цели. Но, повярвайте ми, ние не сме последните. Да, съществуването на режима на Путин е пряка заплаха за човечеството и човечността. Абсолютна опасност.

Човечеството или ще осъзнае това, или ще изчезне по-бързо, отколкото можем да си представим. И тогава бъдещите посетители на тази осакатена планета може да решат, че истинското ѝ име е Буча.

А не някаква си Земя.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 86 гласа.

Свързани новини