Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2022 11:21 8 541 168

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО

  • украйна-
  • буча-
  • руска агресия-
  • руски зверства

Путин е пряка заплаха за човечеството

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Буча, Ворзел, Ирпен... За мен, както и за много киевци, това са спомени от детството, гора, езеро, гъби в гората, ягоди, летен дъжд, дъги, прясно мляко, млади родители... Колко много щастливи асоциации!

Сега аз и целият свят ще свързваме тези имена със смъртта. Убийства, мъчения, издевателства, масови гробове, трупове по улиците. Именно това са сега Буча, Ворзел и Ирпен.

Това пише украинският журналист Виталий Портников.

По-рано тези имена бяха известни само на нас. Сега всички ще ги знаят. И те ще бъдат запомнени, дори когато думата "Путин" бъде забравена, поради липса на търсене.

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

И дори, когато думата "Русия" е забравена.

Защо не? Кой днес си спомня имената на държавите, които в древността са изтребвали евреите? Библията е запазила за човечеството само спомена за самото изтребление и за онези, които са го спрели.

Не мога да кажа, че съм изненадан от тази новина. Поразен, шокиран, разстроен - но не и изненадан, не. През 30-те години на миналия XX век моите колеги убеждаваха света, че Сталин преследва като цел изтреблението на украинския народ - светът не вярваше, мнозина смятаха, че Голодоморът е само "ексцес" на небрежната икономическа политика на болшевиките.

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

Мащабът на зверството става ясен едва десетилетия по-късно. Няколко години по-късно има много хора, които са убедени, че целта на Хитлер е била пълното унищожение на евреите, но светът не вярва в това, смятайки, че Райхът иска само да изолира "нехристияните", гледайки нацистки документални филми от Варшавското гето с театри и болници. Мащабът на зверствата става ясен, едва когато съюзниците влизат в концентрационните лагери - но са необходими години, за да се разбере ситуацията.

Още от първите дни на тази война предупреждавах, че нейната основна цел е не само окупацията на украинските земи, но и масовото изтребване и прогонване на украинския народ. На президента на Украйна не му повярваха, когато сравни тази война с Холокоста, и то напразно.

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

Това е Холокост и Голодомор едновременно,

защото Путин унищожава хората и инфраструктурата едновременно! Да се увери, че хората са убити и изгонени - и че нямат възможност да оцелеят. Путин не се нуждае от украинците дори като завладяна нация, защото се страхува от тях и ги мрази.

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

Нужни са му стотици километри опустошена земя, за да разположи ракети - това е всичко. Защо? И защо на Сталин му е било нужно опустошеното украинско село да изпитва постоянен недостиг на хляб? И защо Хитлер се е нуждаел от милиони еврейски трупове? За какво?

Защо Путин се нуждае от тази опустошена земя, след като най-провинциалната Русия през XXI век все още прилича на сметище и пепелище? Трябва ли да намерим отговор на този въпрос?

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

Ако трябва, ще го намеря. Това е моята работа, мога да изнеса дълга лекция за тази лудост. И международният съд ще го открие, те са квалифицирани специалисти. Защо да се опитваме да разгадаем логиката на параноиците? Защо да прекарвате часове в опити да разберете целите на цяла една държава, която се е превърнала в терористична организация, извършила престъпления срещу човечеството?

Важно е да се разбере целта, Целта. Целта е унищожаването и прогонването на украинския народ.

Целта е геноцид.

И това стана очевидно не след няколко десетилетия, не след няколко години, а след няколко седмици. Не сме ви излъгали, когато сме ви предупредили за това. Не сме преувеличавали. Това беше констатация на факти. Затова няма значение какви лъжи говорят и дори какви оръжия избират. Единственото, което има значение, е към какво се стремят. Това е то.

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

И спасението, за съжаление, не е някакъв неутралитет в Украйна или "отказът ни от ядрени оръжия" - сякаш имаме такива.

Не, спасението е демилитаризация, денуклеаризация и денацификация на терористичната общност под гръмкото име "Руска федерация".

Геноцид в Украйна: Кремъл изтребва украинците СНИМКИ+ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

Защото ние просто сме първи в списъка с цели. Но, повярвайте ми, ние не сме последните. Да, съществуването на режима на Путин е пряка заплаха за човечеството и човечността. Абсолютна опасност.

Човечеството или ще осъзнае това, или ще изчезне по-бързо, отколкото можем да си представим. И тогава бъдещите посетители на тази осакатена планета може да решат, че истинското ѝ име е Буча.

А не някаква си Земя.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 📌🇧🇬

    91 94 Отговор
    Естонският премиер Кайа Калас написа в Туитър: "това не е бойно поле, това е местопрестъпление.”

    "Снимките на убити цивилни в Ирпин и Буча от руските войски напомнят за масовите убийства от съветския и нацисткия режим", написа тя в един от няколкото туитове, всички на английски език.

    Коментиран от #137

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бау

    81 38 Отговор
    И какво се оказа? Фашистите били уж един батальон предвождан от еверин пък добрите бомбардират на ред каквото им падне. Фашистите имат избори а добрите се мотат с един злобен хобит 20 години. Фашистите искат да са част от Европа, пък добрите затъват в все по-голям батак от корупция и сливане на властта с бизнеса. Кои точно са фашистите в тоя случай?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 pepy

    70 51 Отговор
    "... Мащабът на зверството става ясен едва десетилетия по-късно..."

    Коментарът е излишен...

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Родилка от Мариупол твърди: Нямаше възду

    82 41 Отговор
    На 9 март световните медии публикуваха кадри от Мариупол, където според украинските власти бременни жени и деца бяха убити в резултат на "руски въздушен удар" по АГ болница.

    "Централната тема на репортажа на украинските стриндери на "Асошиейтед прес" от местопроизшествието беше образа на млада жена с окървавено лице. Изображението беше възпроизведено по целия свят в хиляди публикации, предназначени да демонстрират "военните престъпления" на руската армия в Украйна", пише в своя Telegram канал Василий Прозоров, основател на проекта UkrLeaks.

    "Въпреки това много скоро коментаторите обърнаха внимание на множество несъответствия в доклада на американската информационна агенция, които пораждат подозрение, че цялата новинарска емисия е постановка: липсата на любителски кадри от инцидента, изтритите метаданни на снимките, отсъствието на медицински персонал, жени с новородени деца, характерен варов прах и дим на мястото на експлозията на "бомбата".
    Според нея украинските военни са изгонили пациенти от най-добрия родилен дом в Мариупол, създали там своя щаб и са отнемали храна от родилки, не е имало въздушен удар, "журналистите в униформи" са се появили на мястото веднага след подозрителните експлозии и снимат евакуираните жени въпреки протестите им", казва той.

    Коментиран от #48, #118

  • 15 честен ционист

    69 42 Отговор
    Голливуд

    Коментиран от #85

  • 16 📌🇧🇬

    69 10 Отговор
    Дайте Шанс на Мира, Спрете Войната в Украйна, днес.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кочо

    72 16 Отговор
    Много разсъждения, но най обобщаващото е - Мамκа му на Горбачов!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Буча, Ворзел и Ирпен.

    73 34 Отговор
    ДОБАВЕТЕ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК И ОДЕСА 2014

    Коментиран от #154

  • 21 !!!?

    65 63 Отговор
    Кремълските ВАРВАРИ извършват в Украйна ДЕНАФИКАЦИЯ - другото име на ГЕНОЦИД !!!?

    Коментиран от #104

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ИСТИНАТА

    28 41 Отговор
    Напълно вярно! След като Украинската армия прогони агресорите от Ирпин , има стотици цивилни жертви. Вижте видеото....

    Коментиран от #53, #59, #68, #134

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 лъжа

    85 37 Отговор
    Машината за лъжа и пропаганда на англия и саш работи на пълни обороти. На 31 март като си тръгват руснаците няма нищо на улиците а сега 4 април, 4 дни по късно лежат трупове. Всичко е направено с режисьорски майсторлък, нахвърляли са трупове за снимките и за да може западния зрител да бъде потресен от трагедията. Тези нео фашисти ще надминат и хитлериските фашисти. На Гьобелс ще му стане лошо като разбере че спрямо тези е един любител.

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Saruman

    17 9 Отговор

    До коментар #25 от "Сократ":

    Да споделиш източник на това безценно инфо ? Иначе поста ти прилича на рандъм текст или лошо преведен опорка.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Нема да се косиш Виталий

    45 17 Отговор
    един още мърдаше, така че не всичко е изгубено.
  • 35 Чук и Гек

    17 23 Отговор

    До коментар #29 от "лъжа":

    Нормално! Днес е рожденият ден на НАТО и го отбелязваме ето по този подъл начин! А руснаците са традиционни - след като не сме освободител, значи сме агресор!
  • 36 Лъжливата пропаганда

    58 18 Отговор
    в истерия. С пълна сила тече облъчването на масите с всякакви методи. Синедрионът губи и не подбира средства. Само удължава агонията си.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 77777

    49 21 Отговор
    Платена маниполация русофобията на днешно време е добре платена професия

    Коментиран от #165

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Само питам

    51 23 Отговор
    НЕОФАШИСТИТЕ ОТ КИЕВ И МЕНТОРИТЕ ИМ ЕС И САЩ САМО ТОВА ЛИ ИЗМИСЛИХА ЗА 4 ДНИ????
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пъци

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "не лъжа":

    малко срам?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 МурZилите спешени

    21 32 Отговор
    Да оправдават руските ZVерства
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 жоро уудстока

    27 32 Отговор
    Руска поговорка:"лучше там где нами нет"- най-добре е там,където нас ни няма".
  • 48 Пъци

    28 4 Отговор

    До коментар #14 от "Родилка от Мариупол твърди: Нямаше възду":

    вярно че истината е първа жертва,но промитите мозъци са постоянна жертва.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Факти

    17 4 Отговор

    До коментар #30 от "Факти - Кравари":

    Не е оферта на спонсорите това е нежелан кадър!
  • 51 Перо

    33 20 Отговор
    И Холивуд “влезе” във войната!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Стойко

    24 28 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    Изгледах видеото! По улиците патрулират Украински военни и регулират движението. Града е заприличал на призрак след няколко седмичните ожесточени боеве. Изкарват убити цивилни завити в черни наилонови чували. Видеото на журналистите от Скай нюз започва с думите "Рашан капитулар". Ето това е същността на варварите орки агресори!!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Аноним

    24 10 Отговор
    Не разбирам казаха че убиват руснаци зелената глава така каза сега било обратното кой лъже последно
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Адмирал сър Тони Радакин

    28 28 Отговор
    Раша отнесоха поредния звучен шамар от англосакса,Сахалин 1 и Сахалин 2 спират заявиха от exon,преди това Северна поток 2 обяви банкрут,ямал -Европа практически не функционира,Арктик 2 там японци и французи спряха проекта,страшен глад и мизерия чака рашките

    Коментиран от #69

  • 59 8888

    23 16 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    Истината на чичо Сорос
  • 60 Има и англичани.

    28 7 Отговор

    До коментар #25 от "Сократ":

    С една ракетка от новите ги дувнаха в Чернигов. Въпреки истеричните лъжи, истината излиза на яве. Ще е интересно, как тея манипулатори ще се обясняват след време. Няма да е далелече това време.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 108

    42 17 Отговор
    На 30 март руснаците напускат Буча. На 31 ВСУ продължава обстрела по Буча, неразбирайки, че там вече няма руснаци. На 31 април кметът на Буча публикува вдъхновено видео за "освобождението" на града без да спомене за "стотиците трупове по улиците". На 3 април депутатката от градския съвет на град Буча и в нито едно от 4-те видеа не се виждат мъртви тела, нито се говори за убити по улиците. Накрая на клипа ѝ се вижда снимаче филмов екип с професионална техника. На никое от появилите се по-късно в украинските медии видеа няма трупове със сини препаски на ръката, а всички трупове с препаски са с бели такива, което означава "руснаци". Военният кореспондент Александър Коц още на 2 април записва видео от Буча, в което показва как териториалната отбрана на Украина арестува и разпитва жители на Буча, заподозрени в "сътрудничество" или "шпионаж" в полза на руснаците; и се опитвала да изкопчи от тях информация чрез мъчения и разстрели. Украина отчаяно се опитва да вкара НАТО във война с Русия посредством стотиците си фалшиви новини.

    Коментиран от #152

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Фелдмаршал барон Крейгбанк

    13 15 Отговор

    До коментар #54 от "Смятам, че е време НАТО и САЩ":

    Лондон и Вашингтон имат неядрено тактическо оръжие “бърз глобален удар” което неутрализира ядрено оръжие,а НАТО трябва да е в тила

    Коментиран от #92

  • 66 Перо

    21 13 Отговор
    По-редно е коментарите да се разглеждат като мнение на кинокритици за холивудската творба!

    Коментиран от #71

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тодор Правешки

    12 14 Отговор

    До коментар #66 от "Перо":

    Коя холивудска творба?
    "Курск " ли имаш предвид? 😀
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 дидо

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "хахах":

    И каква връзка има правописа със съдържанието? Само такива, безгрешни със самочувствие ли могат да имат собствено мнение? Айде, бегай на състезание по спелинг!!!

    Коментиран от #166

  • 74 Ееех колко снимки и видео имаше, но ви

    23 14 Отговор
    Как ще ги стигнем хамериканците....
    Тия и пуделите им немат стигане по фейк и хибридене....
    А в живота има и логика, не само фейк И хибрид!!!!
    Докарахме се до там, че трябва да търсим истината и да слушаме Говори Москва, както на времето се е слушало Свободна Европа!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Васил

    18 11 Отговор
    Литър бензин победи над човешкият живот това ли е хуманизма на Европа? Май по скоро Европейците са лицемери бива ги в разтягането на локуми.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 НАТО! Спиш! Какво чакате още?!

    8 21 Отговор
    Тръгвайте! Къде е Шести американски флот?!
    Тактическите бомбардировачи и ядрените подводници ?

    Коментиран от #110

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Komapak

    15 14 Отговор

    До коментар #39 от "хахах":

    Забелязах че всички българопродажници са откровенно неграмотни. Освен, че капка мозък нямат и нищо не умеят. Типична гледка на комунист в пенсия.
  • 85 Пъци

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "честен ционист":

    А Боливуд?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Веднага ти отговарям

    15 9 Отговор

    До коментар #68 от "Напълно точно":

    Скай нюзЪТ е собственост на блекрок и вангард, а тези, последните на "едни" банкерчета. За обективност въобще не може да се говори.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 щщщ

    7 10 Отговор

    До коментар #65 от "Фелдмаршал барон Крейгбанк":

    "Бърз глобален удар" с бавните ракети от 1968. Готино, нито ще е бърз, нито глобален. А евраците са сгъчкани на такъв малък континент, че две попадения и са на лична среща с Аллах. Така де, все пак това е мюсюлмански континент.

    Коментиран от #123, #124

  • 93 АЙДЕ СЕГА

    21 11 Отговор
    цялата неолиберастка платена сбирка да ми обясни: ЗАЩО ЛОНДОН ОТКАЗВА ДА ДАДЕ СЪГЛАСИЕ за разглеждане на въпроса Буча в СБ ООН, а Москва държи този въпрос да се разгледа?

    Коментиран от #112

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Бялата Златка

    8 5 Отговор
    "Войната,ще приключи така както иска Русия...."Начи и Сачмата говори вече за война,а не за специална операция.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Смятам, че е време НАТО и САЩ

    13 11 Отговор
    Да влязат и в Русия да нагазят
    Дорде е мъничка змията да и строшим главата

    Коментиран от #105, #126, #149

  • 99 ЗАЩО НЯМАШЕ

    16 11 Отговор
    ТАКИВА КЛИПОВЕ ОТ САЩ И НАТО В СЪРБИЯ, В ИРАК, В АФГАНИСТАН, В СОМАЛИЯ....... ЗАЩО????????????????????????? ГЕНОЦИДА Е ЕДИН --- САЩ =НАТО = ЦРУ !!!!!!!!!!!!!!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Натовец

    7 9 Отговор
    Време е !
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Абе платеният

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "А, бе Факти":

    мноо си запознат кой какъв е и къде е?

    Коментиран от #109, #116

  • 104 НЕЕЕЕ!

    13 11 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    ТОЧНОТО Е НАЦИСТИТЕ ОТ УКРАЙНА НАЧЕЛО С НАРКОМАНА ЗЕЛЕН, ПОДКРЕПЯНИ ОТ УБИЕЦА НАТО И САЩ!!!!!
  • 105 Ще нагазят

    7 5 Отговор

    До коментар #98 от "Смятам, че е време НАТО и САЩ":

    както Напольон с цяла европа и Хитлер нагазиха...и никой повече не ги видя.

    Коментиран от #127, #157

  • 106 С А Щ да тръгват

    4 11 Отговор
    СТИГА сте се ослушвали
  • 107 Режисьор

    15 10 Отговор
    Това е постановка, като много до сега.
  • 108 леле мале

    20 7 Отговор
    Много прости тези рашки, ей. Вместо още на 24 Фев да изравнят всичко със земята за няколко часа, те цял месец обикалят улиците и лично изтребват един по един цивилни украинци. И не знаят, че украинците са безсмъртни. Масово избитите умират за 2 минути, след което стават, сядарт, ходят, махат, пият чай и после пак готови за умиране като щракне кино клапата и режисьорът се провикне "Action"...
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 НАТО В

    9 7 Отговор

    До коментар #81 от "НАТО! Спиш! Какво чакате още?!":

    ГРОБА! ЗАВИНАГИ!!!!!

    Коментиран от #114

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Qweer

    3 9 Отговор

    До коментар #93 от "АЙДЕ СЕГА":

    Щото британската империя умее и знае как да си гледа интереса,а не като пияните като мотики раша

    Коментиран от #120

  • 113 РАСО

    18 6 Отговор
    Не вярвайте на всички глупости ,които се изписват по мрежата,това са криминални престъпления, често извършвани от киевския режим....
  • 114 Че те са в гроба

    4 4 Отговор

    До коментар #110 от "НАТО В":

    поне според Президентът на Франция -Макрон.
  • 115 Къде е видеото?

    5 3 Отговор
    Искам да го видя?

    Коментиран от #145

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Чак вече

    14 4 Отговор
    И в Боливуд ви се смеят на нескопосаните фейкометни сценки.
  • 118 Doni Brasko

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "Родилка от Мариупол твърди: Нямаше възду":

    Искрено съжалявам такива като теб и истински им желая да участват в така "инсценировка". Дано тогава разбереш...
  • 119 Мордор в пламъци

    6 12 Отговор
    Само пълно унищожение на орки ще спаси света
  • 120 Я да ни обясниш

    10 4 Отговор

    До коментар #112 от "Qweer":

    сега: Какъв е интересът на наглосаксите от малобритания да не се разгледа въпросът Буча в СБ на ООН?
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Хари

    17 3 Отговор
    И не забравяйте, че след смъртта стомашното и чревното съдържание на тялото се изливат навън. Не показвайте гърбовете на хора със светли панталони без видими петна в седалищата област.

    Коментиран от #167

  • 123 Пъци

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "щщщ":

    Друго си е на Марс-широта....
  • 124 Doni Brasko

    6 12 Отговор

    До коментар #92 от "щщщ":

    Интересно кой ли е фашиста? Поддръжниците на Путлер са фашисисти
  • 125 Дано видим такива кадри

    4 16 Отговор
    И от улиците на Москва и Санкт Петербург
    Дано

    Коментиран от #129

  • 126 васе

    16 4 Отговор

    До коментар #98 от "Смятам, че е време НАТО и САЩ":

    Само на натовци ще станете. Те не са толкова глупави като тебе. Живее им се. Страх ги е дори да се обадят че не са измислени още такива памперси и няма толкова чували за трупове. Те са специалисти да запалят войната и други да бъдат унищожавани не те. Забрави ли как бягаха от Афганистан преоблечени като жени?
  • 127 11111

    2 9 Отговор

    До коментар #105 от "Ще нагазят":

    Май си скаран с фактите ,и двата пъти британската империя се намеси и спаси Русия

    Коментиран от #132

  • 128 !!!?

    12 11 Отговор
    ДЕНАЦИФИКАЦИЯ - другото име на ГЕНОЦИД !!!?

  • 129 Мдаам

    6 1 Отговор

    До коментар #125 от "Дано видим такива кадри":

    там ще видиш парада на 09.05.2022г. Друго за сега не се очертава да видиш.
  • 130 Наблюдател

    7 2 Отговор
    Трябва човек да притежава такава психика, че да може да извърши разстрелите. А тази психика се изгражда с години, не с месец - два. Едно е от разстояние да изпращаш ракети по жилищни блокове и съвсем друго - да стреляш от упор в хората.

    Коментиран от #133

  • 131 Теодоро

    10 1 Отговор
    1000,% МАЗЕН ПАСКВИЛ
  • 132 Скараният с фактите

    2 6 Отговор

    До коментар #127 от "11111":

    си ти, мойто момче! малобритания е вечният враг на Русия, Германия и Франция. Само, че тия времена приключиха...завинаги.
  • 133 По тези

    8 1 Отговор

    До коментар #130 от "Наблюдател":

    от видеото няма смисъл да се стреля, ЗАЩОТО СА БЕЗСМЪРТНИ...видно от кадрите. Или трябва някакво оръжие от Хари Потър да се земе, по така, някакси...магическо или със сребърни куршуми, намазани с чесън?! Знам ли?!
  • 134 Другата истина

    12 5 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    Това са лъжите на украинците ,те сами си избиват своите хора
  • 135 Кочо

    12 3 Отговор
    Всичко това е сътворено от един и същ режисьор-този на филма с епруветката с хим. оръжие в Ирак, обгазените с БОВ в Сирия и т.н. Според този сценарий руските злодеи полуидиоти трепят наред мирни граждани за да влязат в подготвената им роля на циклопи, човекоядци, които да бъдат разгромени от прогресивният Запад! Само умствено увредени хора с промити мозъци могат да вярват на такива лъжи!
  • 136 Втора армия в Света

    5 13 Отговор
    Това беше целта зад вкарването на че.ченци и всекви мю.мюни. Те зи уроди избиват цивилни безмилостно. А има и страшни снимки на избити деца кото то то ВСВ. Ужас на ужасите...
  • 137 onq s konq

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    Че то същото беше и в Сирия, Либия, Ирак, Кувейт ... ако се върна и по-назад във Виетнам. За тези държави и техните нападатели нещо да кажете?! Имам снимки от Багдат 1982 и 2004 дали да ги публикувам?
  • 138 Стига сте ни заливали с натовските

    16 3 Отговор
    Лъжи! Всичките материяли от тези жалки измамници не струват една стотинка и са вече разобличени подробно както от независими медии така и от блигери вкл. Самите украински жители като случая с болницата! Тези жалки натовски отрепки заслужават нищо друго освен презрение заедно с лакеите им!
  • 139 горски

    19 4 Отговор
    Крайно неспоксана пропаганда.Дори тези разровените не са ги нагласили...По косата на жената няма пръст,а е била заровена и разровена,По гънките на дрехите също....
    По никакъв начин не подкрепям руската армия и инвазията,но украинците преиграват и това ще им се върне тъпкано....
    Ако руснаците са имали намерение да убиват цивилни,просто щяха да използват масови бомбардировки с авиационни неуправляеми бомби и артилерия ....и досега да са превзели сума ти градове...
  • 140 Сатанистите Натовци освен нагло

    16 3 Отговор
    Да лъжат друго незнаят! Баща им дявола ги е научил явно и се проявяват като невероятни нагли лъжци , жалки лаещи хиени които ще си заслужат възмездието много скоро!
  • 141 DETROIT RED WINGS

    7 2 Отговор
    ОПАЗНАЙ ХОХЛА ПО ЧУБУ
    ... ТЕЛЕГРАММ ....
    .... ИСТИНСКАТА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ
    ... 18+ :)))
    ... СЛАВА РОСИИ!
  • 142 Docenta

    3 13 Отговор
    Рашков да арестува всеки путинофил и подръжник на фашисткия режим в Москва

    Коментиран от #151

  • 143 Боливуд

    15 4 Отговор
    Хахахахахаха, жалки постановки на зле обучени от краварите укрофашаги!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Това

    12 4 Отговор
    Е най големият и най зле скалъпен фейк за цялата война поне да не мърдаха живите мъртви сезон9 на турне в хохкрайна
  • 147 !!!?

    11 12 Отговор
    След огромната американска лъжа в Ирак, вече кой вярва на атлантиците??
  • 148 Ooo

    7 2 Отговор

    До коментар #111 от "Хари":

    Откъде 4 литра боя на чиляк? Филма в ниско бюджетен.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Поне да

    1 1 Отговор

    До коментар #142 от "Docenta":

    ти бяха дали някой долар, а ти доцент...
  • 152 Аха

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "108":

    Ти беше ли на 30-ти, когато се оттеглиха?! Или пишеш, защото ти е платено? Очевидно е, троле!
  • 153 Джордж Вашингтон

    3 2 Отговор
    Русия освободители, това е шега с човечеството
  • 154 Бай Яни

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Буча, Ворзел и Ирпен.":

    Да ти напомня ли как и на каква цена бе освободен Сталинград а и не само той.
  • 155 нснс

    3 3 Отговор
    снимките са фейкове или още монтажи
  • 156 Защо ли

    3 1 Отговор
    Защо ли си мисля за приказката Лъжливото овчарче?
  • 157 този който

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "Ще нагазят":

    А Кой подпали Москва и Кой спечели Бородинската битка.....!?!
  • 158 жокер

    1 2 Отговор
    това чака всеки народ ако този човек не бъде спрян - дори и нашите негови почитатели със закованите петолъчки на челата си и бетонни глави...
  • 159 КИМ ФУК - НАПИШЕТЕ В ГУГЪЛ

    2 1 Отговор
    Момичето от може би най-известната снимка
    И днес този черно-бял кадър кара хората да настръхват: голо плачещо момиченце бяга от напалмовата атака във Виетнам през юни 1972. Как тази фотография промени живота на Ким Фук? ДВ разговаря с "момичето от снимката".
  • 160 НАПАЛМ

    3 1 Отговор
    stories
    САЩ за първи път използват napalm по време на Втората световна война както в европейските, така и в тихоокеанските театри, както и да го разположи по време на Корейска война. Тези случаи обаче са омаловажавани от американската употреба на напалм във войната във Виетнам, където САЩ са изпуснали почти 400 000 тона напалмови бомби през десетилетието между 1963 и 1973 година. От виетнамците, които са били в края на приема, 60% са получили изгаряния от пета степен, което означава, че изгарянето е слязло до костта.
  • 161 Оскари няма да има

    4 2 Отговор
    Липсата на елементарна логика е признак на укро фейк. Така и не разбрахме за какво им е на Руснаците да избиват цивилни след като именно желанието на Руснаците да спасят цивилните, предпази укро нацистите в Киев от моментално изпаряване.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 кой

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "77777":

    "манипОлация" викаш... жалка история
  • 166 кой

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "дидо":

    "спелинг" хахаххаха
  • 167 кой

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "Хари":

    Хари, при около 2 градуса средна температура биохинията малко се променя (забавя). Не е трудно, пробвайте да мислите.
  • 168 Нане

    0 0 Отговор
    дали не е холивусдски екшън? Просто не е за вярване 21 век? Манипулация???