Отидете към основна версия

3 629 80

Руските спецслужби може да са замесени в разрушаването на Кримския мост

  • крим-
  • мост-
  • русия-
  • украйна

Бягството от Крим вече е почти невъзможно. Преминаването на Кримския мост ще бъде блокирано до 31 октомври

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според Националния център за борба с тероризма на Руската федерация сутринта на 8 октомври камион е бил взривен на автомобилния участък на Кримския мост по посока на Таманския полуостров. Камионът може да е транспортирал експлозивите, които са избухнали.

В резултат на експлозията се срутиха два участъка от скалната основа на моста, който минава от Краснодар до Керч. Повредата е сериозна и не може да се поправи бързо.

Руски военни експерти веднага обвиниха украинските тайни служби за взривяването на моста - те уж извършили сложна диверсионна операция.

Но така ли е? В крайна сметка на входовете на Кримския мост има стационарни инспекционни и радиотехнически комплекси ST-6035 на Департамента по сигурността на Министерството на транспорта на Русия, които проверяват колите за наличие на експлозиви. При това - въпреки постоянните информации от руските власти за най-модерните мерки за сигурност на моста (второ място по сигурност след Москва) и системи, които няма да позволят превозни средства с експлозиви да преминат, пише polskienowiny.pl.

Камион, пълен с експлозиви, може да стигне до Кримския мост, само след като премине гарата. Тъй като служителите на руските сили за сигурност винаги присъстват на постовете, транспортирането на товари може да се извършва с тяхно знание. Следователно е възможно в него да е замесена ФСБ, която, използвайки техниката на взривяване на къщи в Русия в края на 90-те години, се опитва да създаде прецедент, за да настоява за удари по украинските „центрове за вземане на решения“. Това напълно съответства на позицията на "партията на войната", чиито представители, в частност Кадиров, призовават за използване на тактическо ядрено оръжие.

Разрушаването на моста може да бъде използвано и в интерес на самия Путин по примера на Горбачов, на когото кацането на немския пилот-аматьор Руст на Червения площад също послужи като довод срещу генералите.

Със сигурност по време на изграждането на моста може да са допуснати грешки в структурните и структурните изчисления, използването на некачествени материали, неправилни изчисления на натоварването на моста и т.н. След една експлозия на Кримския мост две педи от него паднаха във водата наведнъж. На свой ред Антоновският мост в района на Херсон издържа огромен брой ракетни атаки.

Бягството от Крим вече е почти невъзможно. Преминаването на Кримския мост ще бъде блокирано до 31 октомври. Пускането на фериботи е практически невъзможно поради липсата им в Крим. Фериботите, които превозваха пътници преди изграждането на Кримския мост, напуснаха района. С пускането на Кримския мост на всички спедитори беше забранено да превозват стоки до Крим с ферибот. Следователно обратната "трансплантация" във вода може да бъде много дълга.

Разрушаването на Кримския мост сериозно ще усложни комуникацията на южната (Херсонска) групировка на руските войски и може да доведе до критичен спад в доставките на оръжия и боеприпаси.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 55 гласа.

Свързани новини