Отидете към основна версия

1 801 37

Евгений Кънев: Хибридната операция “Камион бомба от България” свърши работа на Кремъл

  • русия-
  • путин-
  • кримски мост-
  • атентат

Време е най-после за българския Майдан, за да изпратим българските Януковци при оригинала

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хибридната операция “Камион бомба от България” свърши работа на Кремъл по обосновка на терора над граждани и граждански обекти в цяла Украйна, която явно е била замислена и планирана преди събитието на моста.

Знаем за такива актове на тоталитарни режими от век насам - още от нацистите при Райхстага, скалъпените атаки по немски постове за нападението срещу Полша и месеци по-късно за нападението на Червената армия срещу Финландия, та чак до взривените жилищни блокове в редица руски градове за началото на втората чеченска война. Да не забравяме, че и при сваления самолет от Амстердам Русия уж нямаше нищо общо.

Замесването на България има една основна цел - да се натрапва тезата в руското общество, че Русия води война не с Украйна, а с “колективния Запад”.

Защо България? Ами защото хем е член на НАТО и пасва на пропагандата, хем е толкова снишена и безобидна - презирана от Кремъл и laughing stock на Запад. Както се изрази един коментатор - като кихнат в Москва, нашите управници си търсят мокрите кърпички. А столетницата дори се престара под напора на вековния робски инстинкт: “Другарко, не съм аз!”

И у нас като в Кремъл имаше битка между ченгета и военни кой да да кара влака. Която приключи през февруари по команда от истинския машинист, а антуражът стяга чемодана, но още не ще да се качи на влака.

Ето вече ден медиите бълбукат с хибридката за камиона и цялото президентско войнство мина в нелегалност. А една национална медия снощи - след като представи операция “камион” като неоспорим факт - подкопа дъното с някакъв ДС експонат. Нищо старо, родно, мило не е забравено и нищо ново не е научено и осмислено.

Но както винаги казвам - чекистите са отлични тактици и трагични стратези. Та Путин пак ни направи неоценима услуга - дано все повече българи прогледнат какъв кремълски слугинаж ни управлява.

Време е най-после за българския Мейдан, за да изпратим българските Януковци при оригинала.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.

Свързани новини