Отидете към основна версия

4 136 45

Натискат ПП и ДБ за фасадно правителство с ГЕРБ. Уж управляват. А истинската коалиция да си гласува каквото иска

  • пп-
  • дб-
  • фасадно правителство-
  • герб-
  • истинска коалиция

Държавата изпада във все по-голяма изолация, защото скритата коалиция не иска да излезе на светло и да поеме отговорност, казва Любомир Аламанов

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на комуникационния експерт Любомир Аламанов във Фейсбук:

Ако се чудите защо е цялата истерия, защо е цялото напрежение, защо всичко е блокирало, днес ясно се видя:
Има огромна коалиция, която си гласува каквото и както си иска. Коалиция, която е готова да ни върне в средновековието. Коалиция, която се готви за ново раздаване на милиарди. Коалиция, която се готви да прегази човешките права, за да управлява.
Но тази коалиция е скрита. Не може формално да направи правителство. Защото зависимостите и скритите договорки ще лъснат. А и ще се изложи пред европейските партньори. Не може. Не иска. Не смее.
Затова и притискат ПП и ДБ да направят фасадно правителство с ГЕРБ. За да изглежда, че фасадно управляват те. А на практика истинската коалиция да си гласува каквото си иска. Да раздава каквото си иска. Да разсипва всичко, както си иска. А негативите пак да оберат ПП и ДБ.
Каквото и да ви кажат, каквото и да ви лъжат, колкото и да истерясват, това е положението. Държавата деградира, държавата изпада във все по-голяма криза, държавата изпада във все по-голяма изолация, защото скритата коалиция не иска да излезе на светло и да поеме отговорност.
И никакви разговори не трябва да се водят със скритата коалиция. Защото всеки разговор само им дава нови поводи да лъжат, да манипулират, да се опитват да изтриват миналото. Десислава Атанасова преди ден е казала на среща с Христо Иванов: "Вече не ни търсите покаяние." Те това искат, за това си мечтаят - да има фасадно правителство, което да опрости онези 12 години и да прикрие истинската коалиция. А тя да продължи да ни краде години от живота.
Толкова. Това е. Затова всичко е блокирало.
Скритата коалиция тика държавата към фасадно правителство, за да се преформатира отново, за да раздава милиарди отново, за да има друг виновен. Отново.
Година след година, едно и също, едни и същи. Никакво развитие. Писна ми.
А на вас?
Спокоен ден!

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 169 гласа.

Свързани новини