Отидете към основна версия

15 740 36

Григор Лилов: Кой точно от Петьо Еврата умря от инфаркт?

  • петьо еврото

Защото Петьо Еврото освен Петър Велков Пет-Р-ов е и Петър Велков Пет-К-ов, а освен това е и Петър Велков ТОДОРОВ, която е първата му фамилия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сега много се шуми около Петьо Еврото, разни „8-те джуджета” и т.н.

Голееее-ми разкрития!

И пак се шуми, жив ли е, мъртъв ли е?

В тази връзка да запитам – кой от „Петьо Еврата” беше даден за издирване на Интерпол?

И кой от Петьо Еврата беше смъкнат от издирване?

И кой от Петьо Еврата май скоропостижно е умял от инфаркт?

Питам, понеже дори и в прочутото разследване на антикоруционният фонд за „джуджетата” дума не се обели за многото „близнаци” на едно от тях – толкова еднояйчи, че единствената им разлика е само по ЕГН-та и по буква във фамилията им в личните им карти и задгранични паспорти.

Защото Петьо Еврото освен Петър Велков Пет-Р-ов е и Петър Велков Пет-К-ов, а освен това е и Петър Велков ТОДОРОВ, която е първата му фамилия.

ЕГН-та му си приличат като числа, но са различни, а не са идентични. Общото е знаменателната дата на раждането на Петьо Еврото – 7 ноември 1969 г. (датата на болшевисткия преврат в Русия).

Питам защо сега толкова се шуми?

А по-рано - не?

Защото много, ама много отдавна, когато разследващата журналистика и тогава я нямаше, а и антикорупционните фондове ги нямаше, аз запитах как така бивш крадец става следовател в националното следствие?

Защото Пепи Еврото е регистриран криминално още в комунистическите времена. Дали е съден тогава не се знае – около това лице е спусната плътна завеса от тогавашните, пък и от сегашните „органи”. Но в началото на прехода най-сетне е осъден. Осъден е за кражби във Враца в организирана група с две други лица.

Осъден е на две инстанции, но справедливият и чист като сълза Върховен касационен съд връща делото за ново разглеждане, а прокуратурата веднага след това оттегля обвинението срещу него. (срещу другите двама го оставя, за да е налице официален компромат срещу отървалия се, ако някога се наложи).

А Петьо Еврото от Тодоров се превръща в Пет-Р-ов, а после за по-сигурно и при зор-заман – и в Пет-К-ов.

Навремето всички държавни лица и мои колеги-журналисти мълчаха като неми, когато преди много, ама много години аз се разшумях около него и запитах как така един престъпник става следовател в националното следствие?

С успех 3.50 от дипломата му за правист?!

И как израсна до шеф на столичното следствие? Ясно е защо му се поверяваха най-важните дела. Например онова за източването на Държавния резерв, за който отговаряше заместник-министърът по онова време Дилян Пеевски.

Но дори и в днешните скандални времена антикорупционерите не откриха, че Петьо Еврото е онзи, който беше разследвал хонорара на хидроинженера Ахмед Доган за язовир "Цанков камък", че той е разследвал сделките на видния ни олигарх Огнян Донев, скандалите с видния бизнесмен и политик Любомир Павлов, свързаната с банкрутиралия банкер Цветан Василев поръчка за модернизацията на армията, известна като мрежата "Странджа 2" и струвала стотици милиони, че е разследвал...

Мога и да продължа, но ще спра дотук. Иначе ще стане цял роман.

И отново да запитам!

Та кой от Петьо Еврата евентуално е умрял и кой от Петьо Еврата евентуално са оставени като жив компромат? Когато му дойде времето, както се изразяваше един наш бивш премиер.

(Текстът е от фейсбук страницата на Григор Лилов)

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 139 гласа.

Свързани новини