Отидете към основна версия

3 446 140

Антисемитизмът - последният етап от фашизирането на Русия

  • антисемитизъм-
  • русия-
  • геноцид

Можем само да се надяваме, че руските евреи ще успеят да избегнат геноцида

Снимка: cyprus-daily.news
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на cyprus-daily.news

Как Русия на Путин се превърна в най-голямата антисемитска страна на нашето съвремие? На 13 юни 2023 г. Путин по време на среща в Кремъл с руски военни обвини В. Зеленски, който има еврейски корени, в подкрепа на неонацизма.

На 5 септември тази година, по време на интервю с журналиста П. Зарубин, Путин отново засегна еврейския произход на президента на Украйна, като каза, че етническият евреин Зеленски „прикрива нацизма“.

Това потвърждава наличието на антисемитизъм сред чекистките и политически елити на Руската федерация – през май 2022 г. министърът на външните работи на Руската федерация С. Лавров провокира международен скандал, твърдейки, че Хитлер е уж евреин.

Терористична държава, която убива мирни украинци, в най-добрите традиции на нацистка Германия, обвинява всички наоколо в собствените си престъпления.

Русия на Путин се превръща в страна на победоносния шовинизъм - в това отношение най-голямата заплаха е именно над еврейското малцинство, което все още живее в Руската федерация: именно тях Путин се опитва да изкара в очите на упоените от пропаганда руснаци, за виновника за всички беди на Русия.

Можем само да се надяваме, че руските евреи ще успеят да избегнат геноцида, изобретен от най-голямата антисемитска държава - Русия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 92 гласа.

Свързани новини