Отидете към основна версия

10 484 202

Харизанов: В какво се изразява украинският нацизъм?!

  • дарина григорова-
  • денацификация-
  • украйна-
  • георги харизанов

Да се нарича обаче този гнусен руски терор “денацификация” е точно толкова низко от морална гледна точка, колкото и пряко да го извършваш

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези дни се вдигна медиен и академичен шум около госпожата преподавател в СУ - Дарина Григорова, според която в Украйна се извършва денацификация и това всъщност е един сам по себе си позитивен процес, който скоро ще дойде и у нас.

Извън ужасяващата реалност, че хора като тази дама и Дайнов /да, точно така/ преподават на студенти, очаквам с нетърпение да разбера от защитниците ѝ /има и такива/ с какво днешните масирани ракетни атаки по украински градове допринасят за въпросната денацификация?

Как всъщност изглежда този прословут украински нацист и с какво той е опасен за могъща Русия? В какво се изразява украинският нацизъм, кои са идеолозите му, кои са мишените, кои са жертвите?

Защо в Русия помляните чеченци на Дудаев бяха заслужено избити и наказани сепаратисти, а проруските зелени човечета в Украйна са борци за свобода и жертви на нацизма? Към конфликта в Украйна и поведението на запада, особено лично на Джо Байдън от 2014 година насам, има голям терен за напълно основателни критики. Да се нарича обаче този гнусен руски терор “денацификация” е точно толкова низко от морална гледна точка, колкото и пряко да го извършваш.

Коментарът е публикуван в профила на Георги Харизанов във Фейсбук

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 239 гласа.

Свързани новини