Отидете към основна версия

40 378 111

БОЕЦ: Гешев подготвил убийството на Пеевски през 2014 г., с което започна фалитът на КТБ

  • гражданско сдружение боец-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • делян пеевски-
  • ктб

"Днес БОЕЦ разкриваме човекът, посочил набедените за “убийци” на Пеевски: лично Иван Гешев, по онова време все още само редови слуга на мафията, който – чрез предателството на свой приятел, си “заслужи” да стане главен прокурор", казват от сдружението

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Публикация на гражданско сдружение "БОЕЦ":

"Помните ли как на рождения ден на Бойко Борисов през 2014 година разбрахме за публичното задържане на трима души, защото извършвали “подготовка за убийството на Делян Пеевски”? А помните ли как това даде тласък на разграбването на КТБ? Инсценирани ли бяха тези арести, за да бъдат разграбени милиардите – отговорът е да. Прокуратурата никога не е имала за цел да осъди тези хора. Тяхната цел е била, чрез сценария за убийството на Пеевски и задържането на тези хора, да дръпне спусъка за разстрела на КТБ! Днес БОЕЦ разкриваме един виден участник в тези събития – човекът, посочил набедените за “убийци” на Пеевски: лично Иван Гешев, по онова време все още само редови слуга на мафията, който – чрез предателството на свой приятел, си “заслужи” да стане главен прокурор!

*Тази снимка е част от материалите и останалите снимки, които БОЕЦ ще публикуваме в понеделник.

Главния прокурор Иван Гешев има ключова роля и връзка с фалита на КТБ. Гешев е назначен от Пеевски за прокурор по делото “КТБ”, за да прикрие следите му в банката, както и собствените си следи в подготовката и организацията на фалита на банката. Гешев е посочил поне един от „убийците“ на Пеевски, с което действие започна атаката срещу КТБ. БОЕЦ разполагаме с достатъчно неоспорими доказателства – данни, снимки и документи за това.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение на това видео. Само с граждански натиск и подкрепа от независимите медии и журналисти можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост!

Това, което чувате днес е малка, много малка част от информация, с която разполагаме и която разкрива конкретни престъпления и участието на висши магистрати и политици в тях. Останалата част от информацията съдържа доказателства и данни за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната. Това е само началото. Всичко ще бъде огласено и публикувано през следващите дни, като ще изискваме реакции и гаранции от институциите за ефективни действия и сигурността на нашите източници и семейства.

На 13 юни 2014 година – на рожденият ден на Бойко Борисов (нищо случайно няма, наглостта и цинизма на мафията са безгранични), бе огласено задържането на трима души за убийството на Пеевски.

Арестите на Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов са извършени на 11.06.2014 г. зрелищно и брутално в стил „Цветанов” и са наредени от столична следствена служба, която по онова време е под ръководството на Петьо Петров, известен като Петьо Еврото. Тримата обвинени за убийството на Пеевски са задържани пред погледите на техните деца и семействата и в домовете и офисите им са извършени обиски.
Веднага след като се огласяват тези арести на 13.06.2014 г. прокуратурата нахълтва в офиси на фирми в сградата на КТБ с 19 разрешения за претърсвания и изземвания издадени от Софийски градска съд под ръководството на Владимира Янева. Това дава началото на паниката и процесите, довели до фалита на КТБ с активното участие на прокуратурата. Но спусъкът е натиснат с арестите на трите лица, обвинени за убийството на Пеевски уж поръчано от Цветан Василев. И не се залъгвайте – Василев е бил част от това мафиотско статукво и ако не бяха му посегнали на бизнеса, и до днес щяха да са си заедно. Той също носи своята отговорност.

Това „убийство”, огласено на 13.06.2014 г. – в деня на влизането на прокуратурата в сградата на КТБ, в продължение на три дни подгрява удара срещу банката и фалита на КТБ. Самият Пеевски на 16.06.2014 г., влизайки на разпит в столичното следствие при Петьо Еврото, ги нарича „моите убийци”. На 19.06.2014 г. прокуратурата хвърля на обществото „новината”, че от КТБ са изнесени 206 милиона лева в чували. На 20.06.2014 г., БНБ постави КТБ под специален надзор, прекрати всякакви плащания и назначи квестори. И фактически това е краят на банката. Началото е убийството на Пеевски.

Още през 2014 г. , след като ареста на „убийците” на Пеевски и нахлуването в КТБ изпълни ролята си, прокуратурата в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров призна, че това е било срамна грешка и оттегли обвиненията си. Прокуратурата никога не е имала за цел да осъди тези хора. Тяхната цел е била, чрез сценария за убийството на Пеевски и задържането на тези хора, да дръпне спусъка за разстрела на КТБ, като представи Пеевски в образа на жертва, а Цветан Василев, като поръчител на убийство. Както и да получи формален повод да влезе в офисите в сградата на банката и да взриви паниката сред вложителите.

Никой обаче не попита и обществото не разбра кой и как е посочил убийците на Пеевски. Ще изкажа обосновано предположение за развитието на тези събития.

След решението за фалита на КТБ от Пеевски и Борисов те знаят, че Цветан Василев ще обвини Пеевски за това. Решават да предприемат изпреварващи действия и самият Пеевски измисля легендата за неговото убийство и възлага задачата на Цацаров. Той спуска заповед за изпъленение на Петьо Еврото, най-довереният човек за мокри поръчки на мафията. Еврото и неговата шпицкоманда от СГП, която бе разкрита от следовател Бойко Атанасов в интервю за “Биволъ”, се задейства. По това време Иван Гешев е част от тази шпицкоманда в СГП под пряк контрол на Пеевски и мафията. Профилът на убийците, които трябва да бъдат задържани е бизнесмени около и над средното ниво, да имат бизнесконтакти с КТБ и Цветан Василев, да не са публично известни личности и да може да се упражнява контрол върху тях. Всеки, който отговаря на този профил е било възможно да бъде обявен за убиец на Пеевски. Но все пак кой и защо посочва именно тези хора.

Иван Гешев е посочил имената на убийците на Пеевски или поне едно от тези имена и това е Красимир Методиев.

БОЕЦ получихме информация, снимки и други доказателства, че Иван Гешев е бил личен, семеен приятел с един от „убийците” на Пеевски и че той лично е посочил своят приятел – Красимир Методиев, за убиец. Изключително гнусна постъпка, която освен престъпление, е еманация на духовната уродливост, подлост и социопатия на този човек. Гешев е бил близък приятел на Красимир Методиев, били са заедно и семейно на екскурзии и почивки и от това приятелство е знаел за бизнеса му и че той е имал контакти с КТБ. И за да се натегне на началниците, за да заслужи благословията на Пеевски и кариерно развитие, той поръчва, набеждава, предава своят приятел, донасяйки за него и посочвайки го за един от убийците.
БОЕЦ се свързахме с Красимир Методиев по телефона и пред нас той заяви, че отказва да коментира темата в момента, като нито потвърди, нито отрече информацията. Данните и снимките, с които разполагаме обаче са достатъчно убедителни.

Веднага след тези събития заради личните си заслуги и доноса на Гешев срещу своя приятел, с които осигурява убийството на Пеевски, буквално три седмици по-късно през юли 2014 г. Гешев е назначен от Пеевски и Цацаров за прокурор по делото за фалита на КТБ и в продължение на две години – до май 2016 г., се занимава само с това. Веднага след внасянето на обвинителния акт и „пътешествието с дизел до луната”, Гешев е командирован в специализираната прокуратура, малко след това става шеф на същата, а две години по-късно, по лично предложение на Цацаров и по заповед на Пеевски, Гешев е назначен и за главен прокурор от мафията и нейните марионетки във ВСС.

Това е пътят на Гешев, а всичко тръгва от убийството на Пеевски. Тук, с информацията за ролята на Гешев във фалита на КТБ данните се преплитат и потвърждават от два други източника. В сигнала на БОЕЦ за “ЖосиГешевГейт” и в други сигнали до правосъдния министър и МВР се съдържат данни за това, че след назначението на Гешев като прокурор по делото КТБ той лично е горил документи в двора на къщата си във Волуяк, като очевидец свидетелства за това. От друга страна следовател Бойко Атанасов пред камерите на национални медии показа как са унищожени и изхвърлени в кофите за боклук купища с документи, включително описи за разпит на свидетели, договори за прехвърляне на дружествени дялове и други доказателства по делото КТБ точно по времето, когато Гешев е начело на производството. Пътят му към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство. И с фалита на КТБ. Това е цената.

Точно това са правили презрените доносници от Държавна сигурност – писали са доноси и са набеждавали свои приятели, колеги и дори братята и сестрите си, за да се натегнат на началниците си и да се издигнат в службата. Измисляли са истории и са писали доноси за лична информация получена от приятелите си, които са споделяли с тях. Унищожавали са човешки съдби, мечти и животи от алчност за власт. Хора като Гешев, без морал и ценности, са готови на всичко за своето кариерно израстване и обогатяване. В същото време тези хора се превръщат в слуги на най-долните престъпници и изпълняват техните заповеди и поставят под техен контрол институциите, в които работят. Предателството е едно от най-долните престъпления. Красимир Методиев, посочен от Гешев за убиец на Пеевски едва не загубва живота си в ареста. Публичната информация от онези дни ни припомня, че след своят арест той постъпва в болница в тежко прединфарктно състояние с опасност за живота. Гешев почти убива своят приятел, набеждавайки го за убиец. Съдбата на този човек след това е ужасяваща. Той оцелява, но след като Гешев го вкарва под гилотината на прокуратурата, както и негови близки и бизнеса му .репресиите от различно естество продължават според документите, с които разполагаме. Сянката на прокуратурата над него явно е продължила с години, вероятно и до днес.

Това, което чувате днес е малка, много малка част от информация, която разкрива конкретни престъпления и участието в тях на висши магистрати и политици. Останалата част от информацията съдържа доказателства и данни за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната. Това е само началото. Всичко ще бъде огласено и публикувано през следващите дни, като ще изискваме реакции и гаранции от институциите за сигурността на нашите източници и семействата ни. Дори не можете да си представите за какво става дума. Разбира се, Гешев отново е във фокуса.

В понеделник, в 10:00 ч. БОЕЦ ще публикуваме втората част по ГешевКилърГейт и снимки, доказателства за представените данни. Ще обявим и следващите си стъпки и действия. Очаквайте и продължението за ЖосиГешевГейт заедно с BIRD.BG.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение на тази информация. Само с граждански натиск и гражданска подкрепа можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост. Призоваваме и за незабавни действия на институциите".

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 218 гласа.

Свързани новини