Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 10:47 16 958 78

БОЕЦ: Пътят на Гешев към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство

  • боец-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

"Гешев е посочил поне един от „убийците“ на Пеевски, с което действие започна атаката срещу КТБ", твърдят от гражданско сдружение БОЕЦ

БОЕЦ: Пътят на Гешев към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство - 1
Снимка: БОЕЦ
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Публикация на гражданско сдружение "БОЕЦ":

"Главният прокурор Иван Гешев има ключова роля и връзка с фалита на КТБ. Гешев е назначен от Пеевски за прокурор по делото “КТБ”, за да прикрие следите му в банката, както и собствените си следи в подготовката и организацията на фалита на банката. Гешев е посочил поне един от „убийците“ на Пеевски, с което действие започна атаката срещу КТБ. БОЕЦ разполагаме с достатъчно неоспорими доказателства – данни, снимки и документи за това.

На 11.02.2022 г. БОЕЦ публикувахме видео, в което описахме и разкрихме връзката и ролята на главния прокурор Иван Гешев в организирането и реализацията на постановката с „убийството“ на Делян Пеевски от средата на юни 2014 г. Това даде повод на прокуратурата да нахълта в офиси на фирми в сградата на КТБ, отключвайки и причинявайки паника, която доведе до фалита на банката. БОЕЦ обявихме, че Гешев е познавал лично, бил е семеен приятел с един от „убийците“ на Пеевски и го е набедил за убиец, за да изпълни поръчката на Пеевски спусната през Сотир Цацаров. Става дума за Красимир Методиев.

Това – този случай е малка, много малка част от данните, с които разполагаме и които разкриват конкретни престъпления и участието на висши магистрати и политици в тях. Останалата част от информацията съдържа доказателства за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната с дъх на „Новичок“. Това е само началото. Всичко ще бъде огласено и публикувано през следващите дни, като ще изискваме реакции и гаранции от институциите за ефективни действия и сигурност.

Публикуваме снимки явно от семейни екскурзии на семейство Гешеви – Иван Гешев и Детелина Ханчева, семейството на Красимир Методиев и др. Снимките са направени ПРЕДИ Гешев да предаде и набеди своя приятел за убиец на Пеевски. След проверка установяваме, че снимките се от Палермо, Италия и други места. Затова подбрахме точно тях. На някои от снимките Гешев се е снимал пред паметника на легендарния италиански съдия Джовани Фалконе, станал символ на борбата срещу мафията.

Наглост и безсрамие! Пазителят на мафията в България се снима пред паметника на убития от мафията герой. Какво иска да покаже, че мафията е по-силна от Темида ли? Или че такава ще е съдбата на хората, които се изправят срещу мафията? Гешев трябва да отговори.

*Красимир Методиев вдясно и Иван Гешев с приятел на паметника на жертвите на атентата срещу съдията Фалконе, който се намира на пътя към летището на Палермо, Сицилия.

*Друг ракурс на паметника на Фалконе. В кадър е и Детелина Ханчева в гръб. Явно снима Методиев защото не е в кадър. Отдясно е Гешев.

*Иван Гешев и жената до него Детелина Ханчева (първата от ляво на дясно), заедно с приятели пред катедралата в Чефалу, Сицилия. Приятелят до Гешев се вижда и на снимка на паметника на Фалконе. Гешев е със същото облекло – тениска, къси панталони и сандали.

*Иван Гешев на археологически обект в Сицилия.

*Гешев със същия каскет „Адидас“ и същата раница като на предишната снимка.

*Семейството Методиеви и Детелина Ханчева на разходка с лодка в Сицилия.

Това са част от снимките от различни дестинации, с които разполагаме и доказват личното познанство и приятелство на Иван Гешев с един от „убийците“ на Пеевски. Снимки, които включват деца няма да публикуваме, но всички други данни, предвид изключително високия обществен интерес и тежест на извършените престъпления, ще бъде огласено.

БОЕЦ се вързахме с Красимир Методиев по телефона и той заяви, че не желае да коментира тази теми, като нито потвърди, нито отрече информацията. Още в петък, веднага след излъчване на първата част на ГешевКилърГейт, БОЕЦ внесохме сигнали до компетентните институции, както следва:

Сигнал до Министерски съвет – вх.№489700-1368/11.02.2022 г.

Сигнал до Министерски съвет – вх. №18.00-55 11.2.2022 г.

Сигнал до Министерство на правосъдието – вх.№ 66-00-39/11.02.2022 г.

Сигнал до Парламента – Комисия за превенция и противодействие на корупцията – вх.№ ПГ-47-223-00-14 на 11.02.2022 г.

От съображения за сигурност и за да не попречим на разследването за сега няма да публикуваме текста на сигналите.

До момента нито една институция не се е свързала с нас. Очакваме през следващите часове да бъдем призовани и да предоставим и допълнителна информация и данни, като очакваме и незабавни действия и реакция от страна на институциите в изпълнение на законовите им правомощия и задължения.

Тези разкрития и предстоящите имат потенциал не само да доведат до отстраняване на Гешев от поста главен прокурор, но и до осветляване и разграждане на целия мафиотски модел на управление на страната и прикриване на престъпленията и корупцията на доскоро управлявалата ни мафия на Пеевски, Борисов, Цацаров, Гешев и котерията им. И още веднъж посочваме, че това е само малка част от информацията с която разполагаме.

Веднага след тези събития (сагата с убийството на Пеевски и фалита на КТБ) заради личните си заслуги и доноса на Гешев срещу своя приятел, с които осигурява постановката за убийството на Пеевски, буквално три седмици по-късно през юли 2014 г. Гешев е назначен от Пеевски и Цацаров за прокурор по делото за фалита на КТБ. В продължение на две години – до май 2016 г., се занимава само с това. Веднага след внасянето на обвинителния акт и „пътешествието с дизел до луната”, Гешев е командирован в специализираната прокуратура, малко след това става шеф на същата, а две години по-късно, по лично предложение на Цацаров и по заповед на Пеевски, Гешев е назначен и за главен прокурор от мафията и нейните марионетки във ВСС.

Това е пътят на Гешев, а всичко тръгва от убийството на Пеевски. Тук, с информацията за ролята на Гешев във фалита на КТБ данните се преплитат и потвърждават от два други източника. В сигнала на БОЕЦ за “ЖосиГешевГейт” и в други сигнали до правосъдния министър и МВР се съдържат данни за това, че след назначението на Гешев като наблюдаващ прокурор по делото КТБ той лично е горил документи в двора на къщата си във Волуяк, като очевидец свидетелства за това. От друга страна следовател Бойко Атанасов пред камерите на национални медии показа как са унищожени и изхвърлени в кофите за боклук купища с документи, включително описи за разпит на свидетели, договори за прехвърляне на дружествени дялове и други доказателства по делото КТБ точно по времето, когато Гешев е начело на производството. Пътят му към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство. И с фалита на КТБ. Това е цената.

Никога Гешев не е огласил публично своята връзка с Красимир Методиев, нито е давал обяснения за това как и по чий донос неговият приятел стана един от „убийците“ на Пеевски. Това една от най-срамните и пазени тайни и едно от най-гнусните престъпления на Гешев.

Нито веднъж през годините Гешев, като наблюдаващ и водещ прокурор по делото КТБ, не видя Пеевски, кредитите на Пеевски, или себе си в папките и събитията, довели до фалита на банката. Заради приятелството си с Красимир Методиев той е бил длъжен да декларира пред ИВСС и прокуратурата този факт, като конфликт на интереси и да си даде отвод по делото и разследването. Точно преди това – през май и юни 201 4г. Гешев е провел няколко лични срещи с Пеевски. За тези срещи, както и тяхното съдържание самият Гешев споделя пред наш източник и други свидетели: „Пеевски управлява държавата и съдебната система“. След назначаването му, като прокурор по делото КТБ, Гешев споделя и че е установил над 100 милиона лева тегления от банката с карти, раздадени на хора от властта, както и че в документите по делото КТБ са установени над 150 висши политици и магистрати, които са държали в банката суми, за които няма доказан произход и че с тази информация се упражнява контрол върху тези хора. Всичко това обаче го няма никъде по делото! НИТО ДУМА!

Това е била ролята и задачата на Гешев – да замете следите и участието на Пеевски, своето участие и това на прокуратурата за фалита на КТБ. Самият обвинителен акт е още едно доказателство. Не само заради липсата на основна и важна информация за фалита на банката (Гешев лично е унищожил и изгорил документите), а и защото самият обвинителен акт е негоден по форма и съдържание и няма да за цел да разкрие истината за реалните виновници за този грабеж. Четири години след внасянето на обвинителния акт в съда от Иван Гешев, резултати няма. Междувременно Гешев стана главен прокурор.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение на тази информация. Само с граждански натиск и гражданска подкрепа можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост. Призоваваме и за незабавни действия на институциите, като заявяваме своята готовност за съдействие.

Очаквайте и трета част от #ГешевКилърГейт. Очаквайте и продължение на #ЖосиГешевГейт. След внесените сигнали, БОЕЦ ще заявим срещи с ресорните министерства, институциите и парламента по темата за предоставяне на допълнителна информация и незабавни действия. През следващите дни ще заявим срещи с няколко посолства по темата. Ще информираме Европейската комисия, Лаура Кьовеши и европейската прокуратура. Най-важни са обаче реакцията и действията на българските институции.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Fhx

    7 10 Отговор
    София? Пазарджик? Плевен?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пипи

    19 18 Отговор
    Иван е бил под прикритие внедрен.
  • 5 да бе,да

    31 90 Отговор
    Бе , баш "Боец" да говорят за предателство - нещо , не се връзва . Цветанчо да си намери някой дето по хваща дикиш.

    Коментиран от #71

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Файт

    85 27 Отговор
    Добре че са Боец да ръчкат властимащите, защото нещо се ослушват. Но шефът на Боец вече трябва да има охрана за понеже мафията е безогледна.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ФактЪ

    64 10 Отговор
    Шишо че гори у АДА. Барабар с него и еничарите които предадоха цялата ценностна система на България! Казах!.!.!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 заключение

    21 48 Отговор
    Ндаа , четенето на кримки , булеварди романи и книги по "теория на конспирациите" водят до такива ментални отклонения , ясно !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гумата

    24 52 Отговор
    КТБ държеше влоговете на всички държавни предприятия. След забраната да се държат повече от 25% на едно държавно предприятие в една банка КТБ залезе. Да се обвинява Гешев за предизвестения фалит на КТБ е жалък опит за внушение и прикриване на липсата на 250 милиона лева. Чрез тази банка едни момчета държаха българските предприятия с опрян пистолет в главата и нещо им се изплъзна. Сега Гешев им е виновен.

    Коментиран от #54

  • 17 Адмирации за точния анализ

    57 21 Отговор
    На Боец , оставка, съд и затвор на лицето Иван Стоименов Гешев, много позорно лице.
  • 18 Е на това

    25 36 Отговор
    Гешев със същия каскет „Адидас“ и същата раница като на предишната снимка....!?!? му се вика желязна улика. Браво Гошо, браво Т.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Аха

    20 43 Отговор
    Значи е извършил "престъпление", че е разкрил кандидат-убиец, това разбрах от цялата работа !

    Коментиран от #50

  • 21 Sion

    16 40 Отговор
    Боец и тяхния нереализиран политик- бандит в ГЕРБ, изритаха го от там , защото видяха , че не става нищо от него и щото само за далавери мисли. Сигурно е прав, но знаеки, каква фурнаджийска лопата е, не седи сериозно.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    24 5 Отговор
    ИЗГОРЯХМЕ И НИЕ С МИЛИОНИ В КТБ....

    Коментиран от #43

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Петров

    23 13 Отговор
    Татко Барба на околсвецко пътешествие с пари от шкафчето.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Европейски стандарт

    31 14 Отговор
    Това е супер прокурор в най корумпираната държава в Европа нито един осъден за корупция и кражби под зоркия му поглед!

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ИСТИНАТА

    20 12 Отговор
    Е че Божков и Василев трябва да бъдат разпитани от нямащ нищо общо с мафията прокурор , иначе бързото задействане на троловете на сикаджията тук е ясен знак , че престъпление е имало !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Браво на Боец!

    15 14 Отговор
    Благодаря, че си рискуват живота и времето да разкривате истините и да продавате сигнали!
  • 39 Българка

    23 12 Отговор
    "Пътят му към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство. И с фалита на КТБ. Това е цената."
    Без коментар
  • 40 ОНЯ без коня

    14 15 Отговор
    Някой да се съмнява още кой е мутрата от сик и какви ги е вършил заедно с ортаците си под закрилата на прокурора мафиот и корумпираната съдебна система ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 РЕАЛИСТ

    12 10 Отговор

    До коментар #23 от "БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    Имаш впредвид Буда ухото на ДС и ортака му Доган верни на майката БКП нали - ФАКТИ , ФАКТИ !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 mi6osp

    15 10 Отговор
    Не беше ли Гешев единственият прокурора света, станал главен прокурор с 19 споразумения с престъпниците от общо 20 негови дела?
  • 46 Учуден

    15 10 Отговор
    Преди да стане главен, Гешев заяви че 99% няма да се кандидатира за главен прокурор. Сега казва, че 100% няма да напусне позицията. Доста екстремна смяна на мнението.

    Коментиран от #51, #53

  • 47 Ха,ха

    10 7 Отговор
    Вярвам ти но ,като кажеш добър ден гледам слънцето. Оляхте се вече.Тези пасквили не хващат дикиш. Има няма пет години и току виж, свършил му мандата.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИСТИНАТА

    12 8 Отговор
    Е че фалит с подобни размери и безнаказаност може да се осъществи само с държавни институций овладяни от мафията - шайката и вожда и с помощта на прокура престъпник !
  • 50 Шматка

    4 9 Отговор

    До коментар #20 от "Аха":

    Хайде сега прочети отново статията. Бавно и с разбиране. За да разбереш, че нищо не си разбрал!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Комунист

    10 6 Отговор
    Истината е ,че комундрелите фалираха банката.И сега реват на чужд гроб.
  • 53 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "Учуден":

    Предложи го Цацаров, Гешев не се е кандидатирал , освен ако вие имате друга информация. Другият , който може да дава предложения е министъра на правосъдието. Нещо неясно ?

    Коментиран от #70

  • 54 mi6osp

    11 11 Отговор

    До коментар #16 от "гумата":

    Пеевски с активното и всестранно съдействие на Борисов, предизвикаха фалита на КТБ и намазаха яко от него. Гешев само замаза делото КТБ и така скри крадците- извършителите на престъплението.
  • 55 фалш

    10 5 Отговор
    Текст по Снимки от фейсбук
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 АУУУУУ

    9 8 Отговор
    АЙДЕ ПАК РЕКЛАМА НА ГОШО ...АБЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ДЕПУТАТ НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ......ЗАЩОТО ЗАТОВА ТРЯБВАТ ГЛАСОВЕ.... А ТЕЗИ КОИТО УЖ ГО ПОДКРЕПЯТ ТУК В КОМЕНТАРИТЕ , НЕ СТАВАТ СИМПАТИЗАНТИ , И СЪОТВЕТНО ДА ИМА ПРАВО ДА СЕ КАНДИДАТИРА ........ ТАКА ЧЕ ТОЙ НЕКА ДА СИ ПИШЕ ДЕКЛАРАЦИЙКИ .......ВИЕ ГИ СЛАГАЙТЕ ВЪВ СЙАТ СИ .....НО НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА , ХОРАТА НЕ ГО ИСКАТ ....ФАКТ.......
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ДА БЕШЕ СИЛНА И БОГАТА

    6 5 Отговор
    БАНКА. НО ШАЙКАТА ТОГАВА В ПРАВИТЕЛСТВОТО УСПЯ ДА ГИ ОБВИНИ ФАЛШИВО. НАПРАВИХА ШУМ В МЕДИИТЕ И ХОРАТА СТОЯХА КИЛОМЕТРОВИ ОПАШКИ ПРЕД БАНКАТА И БАНКРУТИРАХА БАНКАТА ТОГАВАШНИТЕ МАФИОТИ В ЯКАЧКИ 😇
  • 62 Ива Ушатова

    9 8 Отговор
    Добър знак е че на два последователни избори банкянския престъпник беше изритан от властта което означава че българите се събуждат от летаргията и започват да осъзнават правата си !

    Коментиран от #64

  • 63 Грую

    11 12 Отговор
    Киро Ментата скоро направи изказване,че щом има критики към него значи е на прав път.Тук съм напълно съгласен с него.Което означава ,ЧЕ ЩОМ ИМА КРИТИКИ КЪМ ГЕШЕВ -ЗНАЧИ ТОЙ Е ТОЧНИЯ ЧОВЕК ЗА ТОЗИ ПОСТ.Все пак Ментата е завършил Харвард и аз му вярвам.

    Коментиран от #68

  • 64 Другарката Ушатова

    8 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ива Ушатова":

    Тепърва и предстои да разбере ,кай е изпитание и кой не.Споко.
  • 65 XYZ

    3 7 Отговор
    Човекът си залага живота и този на семейството си - КАКВО СЛЕДВА! ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА?!?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Онуфри

    9 6 Отговор
    На един премиер GOOGLE му беше посочил престъпниците ,сега пък някой от фейсбук.Еваларката на другарите.
  • 68 Българка

    7 9 Отговор

    До коментар #63 от "Грую":

    Когато някой изглежда като мутра (виж добре снимките), държи се като мутра, обикновено е мутра
  • 69 СИМЕОНОВО И ПРЕСТЪПНОСТТА

    5 8 Отговор
    ИМА ЛИ ГЕШЕВ МИЛИОНИ В ШВЕЙЦАРСКА БАНКА? КАРЛ МАРК Е КАЗАЛ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ-ЗАД ВСЯКО БОГАТСТВО СЕ КРИЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!!!! ТОВА УЧИ ЛИ СЕ В МВР УЧИЛИЩЕТО ИЛИ ПОДГОТВЯТ КАДРИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ???
  • 70 Аааа

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    Значи викате, Борисов си избра Цацаров, Цацаров си избра Гешев, други проблеми няма.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 г-н

    3 7 Отговор
    Каскета на топло му е мястото
  • 73 Мисия почти невъзможна

    3 2 Отговор
    Трудно разплитане ще е това, бавно се отделят нишките. Престъпление, замислено с фантазия, извършено с умение. Много народ е навързан в сагата с КТБ. От всички партии и движения, хора с различни позиции и влияние, важни институции. Пазят се взаимно, защото се страхуват от ефекта на доминото. Само отвън могат да действат безпристрастно, ако пожелаят изобщо да се занимават с нас!
  • 74 Да се чуди човек

    3 3 Отговор
    Какви таланти имаме, какви гении! Но гении на злото. Ако бяха работили за държавата и народа си, къде ли щяхме да сме сега?
  • 75 Минувач

    2 9 Отговор
    Гешев явно е бил на инструктаж при Сицилианската мафия. Но "ученика надмина учителя си"! Същата неможе да се похвали с Главен прокурор на разположение!
  • 76 АЗ ПОДМЯНАТА

    10 8 Отговор
    БОЕЦА КАТО МАХНАТ ГЕШЕВ И АКО В БЪЛГАРИЯ НЕ НАСТАНЕ РАЙ ТОГАВА КАКВО ЩЕ ЛЪЖЕШ ПАК КАКВО ЩЕ СЕ ДЕРЕШ ТОГАВА ИЛИ ЩЕ ИМАШ НОВИ ИНСТРУКЦИИ ПОЗОР ЧЕ ИМА ТАКИВА ЕЛЕМЕНТИ
  • 77 Най-лошото

    2 2 Отговор
    Най-лошото им на тия е не че са про с таци, а че мислят нас за такива !
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.