Отидете към основна версия

4 417 5

Хибридно огледало от ново поколение

  • aston martin-
  • gentex corporation-
  • огледало-
  • камера

Aston Martin и американският производител на автомобилни части Gentex Corporation представиха салонно огледало от ново поколение за бъдещите автомобили на британската марка. Функционален прототип на разработката ще бъде демонстриран с DBS Superleggera на изложението CES 2020 в Лас Вегас.

Системата CMS (Camera Monitoring System) се състои от три камери, потоково видео от които се предава на огледало Full Display Mirror (FDM) с интегриран течнокристален дисплей. Водачът може сам да конфигурира разположението на изображенията, като ъгълът на гледане се адаптира автоматично при промяна в положението на огледалото. Самите камери са разположени в страничните огледала и над задното стъкло.

Дисплеят FDM вече е намерил приложение в колекционерския Aston Martin DBS GT Zagato. Покривът на купето е изработен от въглеродни нишки и няма задно стъкло, а разработката на Gentex позволява да се елиминират ограниченията във видимостта и в салона да се предава видеосигнал с висока разделителна способност. Хибридната Camera Monitoring System (CMS) с три камери може съвсем скоро да се появи и в стандартните модели на Aston Martin.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини