Отидете към основна версия

7 337 46

Бойко Борисов и „Четвъртото стъпало“ на мафията… Калин Тодоров пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • калин-
  • тодоров-
  • пеевски-
  • бойко борисов-
  • дпс-
  • доган-
  • мултигруп

Доган си създаде Пеевски, а сега сме напът да видим отцеубийство, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Какво е задкулисието? Това е една група от хора, много добре информирани и финансово могъщи. Хора главно от средите на бившата Държавна сигурност, но и от криминалния контингент. Те образуват нещо като две-три пулсиращи звена, като пипала на мафията, които налазват в коридорите на властта. В българския случай от години вече е осъществено „Четвъртото стъпало“. В Сицилия „Четвъртото стъпало“ наричат момента, в който мафията прекрачи от тъмната към светлата страна и самата мафия започне да овладява държавата. Това в България започна, още когато Бойко Борис стана главен секретар на МВР. Постепенно покрай него и други хора започнаха да надничат в коридорите на властта. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Калин Тодоров, журналист и общественик.

„При господин Пеевски нещата се развиха по друг начин. Той беше подмолен играч, по-скоро играч от задкулисието, беше лицето на задкулисието, което подигравателно се хилеше от портала. Той влезе в коридорите на властта и се опитва вече да превземе държавата“, добави Калин Тодоров.

„Мултигруп“ застана зад Пеевски, инфилтрира го в съдебната система като колега на Петьо Еврото. После Пеевски влезе в младежкото ДПС, където Ахмед Доган си го припозна и пое, за да си го създаде. Създаде го Доган, но без да си дава ясна сметка, че един ден ще стане така, че сега ще видим отцеубийство. Напът сме да го видим“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 59 гласа.

Свързани новини