Отидете към основна версия

2 307 31

Шоково! Водката в Русия поскъпва!

  • водка-
  • алкохол

Минималните цени са определени от Министерството на финансите от 2009 г. с цел борба със сивото производство

Снимка: Shutterstock

Минималните цени на дребно за водка от 1 януари 2020 г. ще се увеличат от 215 на 230 рубли за 0,5 литра, за коняк - от 388 на 433 рубли за 0,5 литра, за ракия - от 307 до 315 рубли за 0, 5 литра. Съответната заповед беше публикувана от Министерството на финансите на федералния портал.

Министерството на финансите определя и минималните изкупни цени от производителите на водка в размер на 193 рубли за 0,5 литра, за ракия - 249 рубли, за коняк - 342 рубли.

Предлага се да се установят минимални изкупни цени от дистрибуторите съответно в размер на 199 рубли, 261 рубли и 359 рубли.

Минималната цена за етилов алкохол, произведен от хранителни суровини, ще се увеличи от 1 януари и ще достигне 57 рубли за литър алкохол.

Минималните цени на алкохола са определени от Министерството на финансите от 2009 г. с цел борба със сивото производство.

Сега в Русия има минимална цена на дребно за водка в размер на 215 рубли за 0,5 литра, за коняк - в размер на 388 рубли за 0,5 литра, за шампанско - в размер на 164 рубли за 0,75 литра. Освен това се обмисля възможността за въвеждане на минимална цена на дребно за различни категории вина.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания