Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 11:34, обновена 18 Юли, 2022 12:06 88 928 78

Защо опитните руски шофьори винаги имат бутилка водка в колата

  • водка-
  • съвети-
  • зима-
  • автомобили

Опитните шофьори винаги имат, в допълнение към стандартния зимен комплект, бутилка етилов алкохол или водка

Защо опитните руски шофьори винаги имат бутилка водка в колата - 1

В очакване на сурова зима, руснаците винаги подготвят своите автомобили. Багажниците се допълват с традиционни за сезона аксесоари, които улесняват живота на шофьорите: лопати, кабели за ток, четки, стъргалки за лед и... бутилка водка. Колкото и странно да звучи, голяма част от руснаците не я използват за пиене.

Опитните шофьори винаги имат, в допълнение към стандартния зимен комплект, бутилка етилов алкохол или водка. Свойствата на етиловия алкохол не се ограничават до размътване на мозъка, обхватът на тази течност е по-широк, отколкото някои хора мислят.

А добрите шофьори в Русия са едни от онези, които използват пълноценно истинските магически характеристики на алкохола. Например, опитни собственици на автомобили знаят, че през зимата течността за чистачки свършва бързо, а високата ѝ цена по руските бензиностанции невинаги гарантира качество. Затова те често увеличават съдържанието на алкохол в синята течност преди силни студове, добавяйки водка в казанчето.

Според опитни шофьори алкохолът помага и за бързо премахване на плътен слой от слана и ледена кора на предното стъкло. Методът е особено подходящ, когато трябва бързо да влезете в колата и да тръгнете. Достатъчно е да излеете водката на предното стъкло пред водача и да изчакате малко, докато ледът се разтопи.

И дори когато попаднат в снежен капан и по-скоро върху заледен участък, където гумата няма сцепление и колата е неподвижна, същата бутилка алкохол отново идва на помощ. Прилагайки тази течност върху мястото на контакт на гумата с ледена повърхност, сцеплението на протектора на гумата към земята се подобрява значително.

И накрая, но не на последно място, алкохолът винаги ще позволи на шофьора, хванат в снежен капан, да се затопли. С водката лесно може да бъде запален огън, в очакване на помощ или в краен случай да се приеме вътрешно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    190 17 Отговор
    Интересен материал. Пътната обстановка в Русия през зимата е страшна, а и дългите разстояния. Бая подготвен трябва да си. А и водката, наистина върши чудеса, стига да не я изипият преди това.

    Коментиран от #27

  • 2 СССРкаскет

    69 135 Отговор
    Щот са пиянки за туй.

    Коментиран от #11

  • 3 Сахара

    73 75 Отговор
    Щото много им треперят рацете ..и като сръбнат и са ок !
  • 4 Borislav Popov

    126 86 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Затова те често увеличават съдържанието на алкохол в синята течност преди силни студове, добавяйки водка в казанчето. ) А бе вие нормални ли сте бе, от къде ги преписахте тези простотии ?? Много бих искал да го погледна този руснак в очите, който ще вземе да налива водка в казанчето, той по скоро от казанчето ще си налее от синята течност и ще я изпие ! А тези фантасмагории, дето той щял да я излива под гумата за по добро сцепление и че щял да пали с нея огън, ги оставям без коментар.

    Коментиран от #20, #66, #75

  • 5 Рошко

    114 43 Отговор
    А сега си представете как руснак, изсипва водка в казанчето или на гумата, щото аз и да го видя не мога да повярвам, тцтцтц

    Коментиран от #73

  • 6 куку руку ку

    58 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И накрая, но не на последно място, алкохолът винаги ще позволи на шофьора, хванат в снежен капан, да се затопли. "
    Започнеш ли да се топлиш с алкохол, не си далече от бялата смърт...
    А иначе с водка се почистват и оптични елементи по метода на финните изпарения. Гаврътваш чаша водка и дъхваш върху оптиката, а после търкаш с парцалчето. Проблем е при големи елементи, че не се знае кое събитие ще настъпи първо. Почистването на елемента или заспиването на чистача.
  • 7 :D:D:D:D

    64 5 Отговор
    Така, като чета май само една бутилка няма да свърши работа, поне кашон си трябва :)
  • 8 Стария тарикат

    43 10 Отговор
    Аз не съм руснак, но винаги имам в багажника литър спирт, бутилчица техн. обезмаслител или MEGLIO и шише за пръскане, пълно със спирт за горене. Дори и при нашите нищо и никави зими, при минус 5-6 градуса, "синята течност" замръзва, нищо че на нея пише до минус 20 градуса. Винаги сипвам концентрат и допълвам със спирт за горене, така няма изненади. Е, нося си и шише от Веро, което може да пръска ктруя течност на 5-6 метра и повече. В него си крия бензин, за други случаи....

    Коментиран от #61

  • 9 Кико

    48 27 Отговор
    Пълни глупости, ще има водка в колата и няма да я глътне! Все едно рускиня да има богат мъж до себеси и да не го омая да му вземе парите!
  • 10 асдадса

    61 10 Отговор
    Teчността за чистачките била скъпа и затова я замествали с водка ха хаха.По-голяма глупост не бях чел,а може би и по-глупава статия.

    Коментиран от #74

  • 11 Анти Трол

    54 17 Отговор

    До коментар #2 от "СССРкаскет":

    Хората ти казват, че воодката в случая не я пият,, ама трол с такъв ник като твоя има само въздух между ушите.
    Мездувпрочем, най-добрите шофьори са именно руснаците и американците живеещи в северните щати. Обяснимо е защо. Студът не прощава на малоумниците. За това те моля, не ходи да живееш там, че ще се лиша възможността да се смея на писаниците ти.

    Коментиран от #12, #49

  • 12 :D:D:D:D

    26 33 Отговор

    До коментар #11 от "Анти Трол":

    Май не си гледал клипове в тубата за "добрите" руски шофьори. По-големи идиоти не съм виждал никога. Много е странно да ги наричаш изобщо шофьори, камо ли най-добрите.
    P.S.
    Какво за Бога означава това "Мездувпрочем"?!?
  • 13 Крали Марко

    65 2 Отговор
    Радославчо, откъде преписа тези ГЛУПОСТИ? Зимно време се слага 1-2 л чист спирт за Горене 90°,(в багажника) 3-4 кг пром. сол и другото е стандартната зимна екипировка. Солта може и да е МgCl но е по скъпа, последната се ръси пред и под двиг. колела! Водка+сланина+сухари+ вода също но в сандъка ! Мин. 5л резерв. гориво в туба Това е ! Може и младо гадже!

    Коментиран от #33

  • 14 Еврокамиомджия

    10 13 Отговор
    Ама че глупости!!!Ако беше вярно нямаше да има водка никъде тука при наличието на толкова много камиони с номера започва щи с ЛТ и украински идиоти комбайнери и трактористи!!Дано Макрон успее да ги изрита от тука,че много пречат на движението....
  • 15 stabilen ko4

    30 3 Отговор
    аз пия ракия , водката е за слабаци
  • 16 Ха-ха-ха

    18 27 Отговор
    Защото са пияни руски сволочи, затова!
  • 17 Елементарно

    25 26 Отговор
    Защото 90% от руснаците са алкохолици !

    Коментиран от #21

  • 18 Голем смях

    26 21 Отговор
    Като видите някоя ватенка да пие от казанчето на чистачките да не се чудите .
  • 19 bibendum

    29 4 Отговор
    Явно бутилка водка в Русия е по-евтина от бутилка спирт. 😂😂😂
  • 20 Бай Шиле

    19 13 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Бориславе,днес пак си много активен.Да не си закъсал с парите или новата посланичка не ще да дава?

    Коментиран от #29

  • 21 Дако

    15 21 Отговор

    До коментар #17 от "Елементарно":

    Алкохолизирана нация!
  • 22 Тошо

    15 28 Отговор
    Руснаци-глупаци
  • 23 шперца

    8 19 Отговор
    ВРЪТ СИ Я ИЗОТЗАД ПОСЛЕ Я ИЗСМУЧАТ

    Коментиран от #39

  • 24 Учуден

    24 5 Отговор
    Дайте фото на руснак, който излива ВОДКААААА върху гумата.
  • 25 Така е

    17 9 Отговор
    В САЩ ако открият алкохол в кабината , отиваш на съд.

    Коментиран от #38, #64

  • 26 K N

    9 4 Отговор
    До шперца АЗ НА ТЕБ ДА ТИ ГО МУШНА ОТЗАТ ДЖЕНДЪР
  • 27 Грух

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Тук е много по-страшно.
    Нищо, че климатът е по-лабав.
  • 28 Мечо Грух

    21 5 Отговор
    Айде сега да питам, Българина, ракията какво я прави, особенно в северо- запада, поне там сам известни с къркането, жуленето, плющенето, я и по цялата страна. Ако Българинът не си свари сто кила рикия-минимум, Начи не е направил нищо, че се тътрят по домашните казани, така че не сме по назад. Така че ако по света научат за Българската жажда за рикията, ще има тюхкане и вайкане за противното.

    Коментиран от #51

  • 29 Borislav Popov

    8 21 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Шиле":

    Еййй, овчиии, имам пари да те купя, после да те продам за без праи и сетне пак да те купя и да те подаря на някой.

    Коментиран от #35, #71

  • 30 алкохоличето

    24 4 Отговор
    зимата една, две хубави големи глътки силен алкохол си е ок и излизаш вънка, а и колата да караш така е ок... лошото е ако отчете :) на влизане у дома пак профилактика с 1-2 глътки... така се премахва стреса, убиват се вируси, бактерии, съдоразширява и спада вероятността за инфартк или инсулт! т'ва нящу да започва ей сега от декември до към март :) а да се излива по колата си е грехота :)
  • 31 Другия с коня

    12 29 Отговор
    Те пиеха одиколонТройной с краставичка ,ще сипват в казанчето водка....Червени боклуци,не измряхте ли вече....Айде де 30 години минаха.....Мезим блажно и пак ви мразим,Руски боклуци....

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Водка се качва и в космоса на МКС

    11 21 Отговор

    До коментар #13 от "Крали Марко":

    ВОдката е култура.Бьлхарите са на ниво Дюнер и Айран с Кисело зеле и там си стоят 1300 години....

    Коментиран от #47

  • 34 Black prix

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Другия с коня":

    Ах ско !ми седнеш на гривестия ще видиш Сибир
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 развеселен

    46 2 Отговор
    Егати статията! така ми се допи водчица! Със солени краставички или сельодчица! Две три на екс и после да сваля ушанката, па като дръпна един казачок! И една парна баня с едрогърда рускиня! И да я пердашиш с веник, а тя да се кикоти...Ех мечти! За съжаление отивам да живея кучешкия си живот на столичанин с кредит, наем, ипотека и непредсказуем шеф.
  • 37 Шаран БГ

    16 4 Отговор
    Всеки живее според природните условия. И северните народи се приспособяват някакси на студа и снега. Аз на картинка като видя сняг и настръхвам от студ.След като изцедя алкохола от джибрите или плодовия фермент, винаги правя двойна преварка на общото количество. При нея първите два-три литра са с голям ахкохолен градус /около 75/ и високо съдържание на метилов алкозол.Прибирам си ги в бутилки ,задължително с надпис "якорудка" ! Нали там, в Якоруда, се бяха изпонатровили с метилов спирт ? И цяла зима в резервоара за чистачките наливам от нея, добавям денатуриран спирт за оцветяване / да виждам хубаво какво количество има в съда и малко дестилирана вода с мъничко глицерин. Като цръкна на предния джам и на близо ако са служителите от КАТ , става весело. Веднага удушват познатата миризма и ме тестват. Ама... ядец ! Ако ще държа волан, поне 36 часа не кусвам !! А във колата винаги имам хубава ракия 1-2 литра от 45 алкохолни градуса, мекичка пивка...А бе потрябва....
  • 38 Сащ

    15 0 Отговор

    До коментар #25 от "Така е":

    За алкохол в кабината отиваш на съд ?
    По-зле са и от фашисти, ако е вярно.
    Но как си носят алкохол от магазина до вкъщи ?

    Коментиран от #42, #56

  • 39 boko

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "шперца":

    kato teb
  • 40 Генерал Иванушка Водков

    6 7 Отговор
    Водтката е елексир!
    Водтката е пиене!
    Водтката е нещо неоуписуемо!
    Никой чистокръвен руснак нема да аби водтка за глупости!!!
    Защото твореца го е казал: високо ми е като айфел, изпръсквам лигаво мезе. И няма сила тъй могъща като пия да не повръщам!!!!
  • 41 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Враца Баце":

    А бе, тепил, така се казва - за без пари, в смисъл по евтино.
  • 42 Да ама не

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Сащ":

    Разбрал отворена
  • 43 Шляхтиц

    14 1 Отговор
    Пропусната е най-голямата полза от спирта за шофьорите през зимата. При големи студове е полезно на един резервоар от 50 литра бензин да се сипят два, три литра технически, изопропилов спирт 93 градуса. Спиртът разтваря минималните количества вода, която се съдържа и в най-качествените бензини. При големи студове тези минимални количества вода кристализират и образуват ледена каша по тръбопроводи, филтри, поплавкова камера на захранващата с бензин система на автомобила. Спиртът разтваря водата и тя изгаря с бензина. Един литър технически спирт струва 5, 6 лева.

    Коментиран от #52

  • 44 007

    5 1 Отговор
    Ааааааааа, таа не е верна - руснак никога не би позволил да се зеньоса водка 🙄😲🧠💣💥
  • 45 Павел

    2 4 Отговор
    И защо факти, днес. бг, поглед и още други недодялани сайтове ни занимават с русокйкат?

    Коментиран от #53

  • 46 100

    4 1 Отговор
    За да черпят полицаите, ако ги спрат. ;)
  • 47 Русонефил

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Водка се качва и в космоса на МКС":

    А Боряшника? И той трябва да е култура. Ама тая култура, заедно с водката си я дръжта за себе си . На нас не ни е потебна.
  • 48 Европеец

    7 2 Отговор
    Не се разбра само що трябва да е водка. Всички изброени причини да държиш водка в колата спокойно се обслужват и от техническият спирт. Той е и по-евтин. Единственото предимство на водката е, че може да се пие. Изводите си правете сами.
  • 49 Русонефил

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Анти Трол":

    Те "хората" много неща могат да казват. Не значи, че са истина. Като не я пият водката, що не земат спирт за горене или технически спирт? По големи шарани от русофилите в Бг няма!
  • 50 type-R

    7 1 Отговор
    Ами направо да си сложа цял бидон в багажника в такъв случай! Шегата настрана, но "бързото потегляне" в кучия студ убива мотора! Дайте му 5 минутки, бе хора!
  • 51 Европеец

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мечо Грух":

    Ти чете ли за какво става дума в статият? Или изпълняваш московската норма? Да си чул някой бъргарин да полива гумите с ракия?

    Коментиран от #78

  • 52 type-R

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "Шляхтиц":

    Оле, оле, т. н. "бензин" от много време не е бензин, и не само в милата татковина. Това е гнусният, чупещ двигатели "газохол" (gasohol) с 10% спирт, а ти казваш да наливаме даже още повече!

    Коментиран от #67

  • 53 Сичко е Шпионаж

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Павел":

    Тва е. Начина да влезнеш в главите на хората и да ги локализираш.винаги има добро ченге и лошо такова ако ме разбирате.
  • 54 Луд

    5 1 Отговор
    Не знам кой е този руснак,, - да тръгне на дълъг път и да се зареди с каса водка, - за да я разлива по колата!!.
  • 55 Психо доктор

    19 1 Отговор
    Автора е много бос в в познанията си по екстремално оцеляване и още по незапознат с руските традиции
    1. Водка 38-40 град не гори, още повече при минусова температура. Трябва да се загрее над 50 градуса за да се полъчат пари които могат да горят.
    2 Руснаците знаят че ако пиеш твърд алкохол при минусови температури си най-малкото с измръзнали крайници. Причината е че алкохолът разширява кръвоносните съдове вследствие на което тялото отделя по бързо топлина, тоест мислиш ,че се стопляш, но всъщност замръзваш.
    3. За замръзнало предното стъкло- кубчетата лед веднага ли изчезват в чашата с алкохол?
    4. Сипи си ракия зимата в казанчето пусни си парното и чакай да се стопли двигателя. После в движение пръсни ракийка да си почистиш стъклото и не забравяй да замезваш, че след няколко пръскания може да те хване.)))
  • 56 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Сащ":

    В Сащ да си купиш алкохол и да го пребереш вкъщи първо трябва да си платиш данък спокойствие

    Коментиран от #63

  • 57 Кочината русия е на дъното !!!!

    5 11 Отговор
    Пиян народ слаба държава
  • 58 гощо

    1 2 Отговор
    Кой не е сипвал алкохол в казанчето когато нямаше течност за чистачки! Веднъж ракия бЕх сипал,как смърдеше като пръснЕм тцтцттц....Не казват нищо за сандъче с пясък в багажника?!?! Едно време баба Лада с гуми за мъгла без пЕсОк не тръгваше в нЕкой ситуации
  • 59 БАРС

    4 0 Отговор
    Вярно е но е нещто позабравенно от нас шофьорите през социализмът. Мога да кажа че и аз съм сипвал водка в казанчето за чистачките на стъклата да не замръзва по простата причина че тогава нямаше както сега тия течности .Така че тоси ние известно но по забравено
  • 60 Арети

    1 5 Отговор
    Не пишете глупости, пиян руснак с 111 промила алкохол, направи нечувана катастрофа на магистралата в Лимасол!!! Млад мъж умря, направо смлян от удара, който му го причини пиян руснак карайки със скорост над 220 км в час!!!
  • 61 Диего Симеоне

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стария тарикат":

    Личи си, че си стар, ама прост тарикат. Да носиш бензин в шише от веро в багажника е много умно нещо. Да си подпалиш тарикатската главЪ сигурно. По-голям простак от българския няма - да си сложи бензин и спирт за горене в пластмасови шишенца в багажника.
  • 62 Иван

    3 1 Отговор
    Четете ли какви идиотщини пишете! Абсолютно глупости или реклама?
  • 63 Диего Симеоне

    1 3 Отговор

    До коментар #56 от "Някой":

    Че какъв е проблемът в САЩ да си купиш алкохол?? Явно не си купувал, ама никога! Товаря от ликворстора и влача с пикапа колкото си искам, пия хубави уискита и ром, а не някакви гадни измислени домашнярски смърдящи ракиджоци и допотопни селски вина!
  • 64 Ами

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Така е":

    Точно нелегално уиски му викат там ние ракия други водка. Проблем е метила и янките са руснаци тровят се. И 2те държави са затегнали и наркотиците бая народ измря.
  • 65 Бойка Борисовата

    2 1 Отговор
    Руснак без водка е като българин без мазно кюфте. Селски манталитети.
  • 66 Русский казак

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Още повече че 40 градуса водката ще замръзне при -20 градуса,така че все едно да сипе вода у нас в зимната течност!
  • 67 Шляхтиц

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "type-R":

    Резервоарите на бензиностанциите са устроени така, че въздух да няма. Празното пространство се запълва с вода. Неминуемо незначителни количества вода се смесват с бензина. А в заводския бензин не зная дали слагат спирт, тъй-като той е по-скъп.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Тодор

    2 0 Отговор
    Вий нормални ли сте??? Водка да се излива по предно стъкло и на гума! На предно стъкло се налива чешмяна вода, парното да позагрее и се тръгва. Иначе и водката замръзва, като се тръгне. На гумата със същия ефект, се налива силно солен разтвор, а аз си нося стари килимчета, ако забоксувам на лед, но вече и не нося, защото колата ми има системи, както и повечето вече, против боксуване.
  • 70 Грета Тунберг

    2 1 Отговор
    Ще ги видим като ги удари глобалното затоплени! Ще има да дърпат мента с лед ама няма да има файда!
  • 71 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Прав си и аз така! Повече от 2 лева не давам за тебе, после ще те ползвам да си чистя обувките и да се изтрия отзад, след това ще те продам за 3 лева като универсален нах...йник някой друг да се трие отзад и по някое време ще те разменят за някой вчерашен вестник, че строителите да имат на какво да си подложат обяда... Пари като милион и нагоре нямам, но за тебе 2 лева ще извадя (не струваш повече)...

    Коментиран от #72

  • 72 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Бай Шиле":

    А, язе пък за тебе и 20 стотинки няма да дам и ще се погнуся дори и обувките да си изтрия с теб, та камо ли отзад, направо те пускам в дупката на 00 и пускам водата по скоро да измия чинията, та да не вони.
  • 73 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    А сега си представете как руснак излива водка и свидетелите го спукват от бой щото разхищава матреяла.
  • 74 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "асдадса":

    А бе Радко много е весело с тебе. Много се смея като чета коментарите на колегите.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Усмивката

    0 0 Отговор
    С предупрждение:...посочените предписания да се използват отпред назад.
  • 77 Помешчик Артьом Безродний

    1 0 Отговор
    "И нaкрaя, нo нe нa пocлeднo мяcтo, aлкoхoлът винaги щe пoзвoли нa шoфьoрa, хвaнaт в cнeжeн кaпaн, дa ce зaтoпли. C вoдкaтa лecнo мoжe дa бъдe зaпaлeн oгън, в oчaквaнe нa пoмoщ или в крaeн cлучaй дa ce приeмe вътрeшнo."

    С глас съм се смял като го прочетох това!
  • 78 Мечо Грух

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Европеец":

    Не е късно, сети се за този метод когато попаднеш такава ситуация и да полееш гумите, в България не се полива поради простата причина, че юнакът първо ня масата си полива гърлото а след това става голям герой който може да превземе всеки склон, планина и т.н., ама нещо в повечето случаи пълни памперса