21 Декември, 2019 13:13 2 281 31

Шоково! Водката в Русия поскъпва!

  • водка-
  • алкохол

Минималните цени са определени от Министерството на финансите от 2009 г. с цел борба със сивото производство

Шоково! Водката в Русия поскъпва! - 1
Снимка: Shutterstock

Минималните цени на дребно за водка от 1 януари 2020 г. ще се увеличат от 215 на 230 рубли за 0,5 литра, за коняк - от 388 на 433 рубли за 0,5 литра, за ракия - от 307 до 315 рубли за 0, 5 литра. Съответната заповед беше публикувана от Министерството на финансите на федералния портал.

Министерството на финансите определя и минималните изкупни цени от производителите на водка в размер на 193 рубли за 0,5 литра, за ракия - 249 рубли, за коняк - 342 рубли.

Предлага се да се установят минимални изкупни цени от дистрибуторите съответно в размер на 199 рубли, 261 рубли и 359 рубли.

Минималната цена за етилов алкохол, произведен от хранителни суровини, ще се увеличи от 1 януари и ще достигне 57 рубли за литър алкохол.

Минималните цени на алкохола са определени от Министерството на финансите от 2009 г. с цел борба със сивото производство.

Сега в Русия има минимална цена на дребно за водка в размер на 215 рубли за 0,5 литра, за коняк - в размер на 388 рубли за 0,5 литра, за шампанско - в размер на 164 рубли за 0,75 литра. Освен това се обмисля възможността за въвеждане на минимална цена на дребно за различни категории вина.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    24 5 Отговор
    Е това вече ще бъде краят на Русия.
  • 2 Опасна работа.

    25 3 Отговор
    Така е започнала революцията...
  • 3 Гледач

    12 2 Отговор
    Снимката показва за какво става дума.
  • 4 1944

    24 10 Отговор
    обикновения руснак не пие водка. отдавна минаха на домашен самагон от картофени обелки , антифриз , препарати за баня и спирачна течност.
  • 5 Я пак

    13 9 Отговор
    Увеличила се от 215 на 230 рубли..-със 10 стотинки....Май някой търси евтини сензации с такива заглавия???

    Коментиран от #30

  • 6 Баяч

    14 3 Отговор
    Очаква се вълна от недоволство и този път Запада не е виновен
  • 7 Borislav Popov

    13 2 Отговор
    Е, как ще помогне поскъпването, в борбата със сивото производство ?
    Ми, напротив то даже ще му погне, понеже търснето на леви алкохолни напитки, ще се увеличи, производството също. Хубава работа, ама руска.

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Ще му помогне, исках да кажа..
  • 9 Путин:

    12 2 Отговор
    Очаквайте одеколонът да стане акцизна стока
  • 10 Хрониките на Евразия

    18 4 Отговор
    Очаква се до 1 милион души годишно , отровени от антифриз и технически спирт ..

    Коментиран от #14

  • 11 Предприемач

    10 3 Отговор
    Който построи казани за ракия и водка из цяла Русия, ще е най-новият милиардер там.
  • 12 Начо

    17 3 Отговор
    Тия кремълски юдеи им посегнаха им на най святото
  • 13 мразя руските говеда

    19 6 Отговор
    Продуктите все по-скъпи,а стандарта им на живот все по-мизерен.Русия в една картинка.
  • 14 Велик е Путен

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Щом цената на водката скача на одеколоните и лосионите тройно Ще лекува нацията с въздаржание Слава на Россия Слава на Болшевизма Слава на Путен
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    4 8 Отговор
    Кво се радвате бе Ганьовци.Комшийката цял ден копа на нивата за възнаграждение от 25 лева.тя как да си купи водка за 10 лева

    Коментиран от #26

  • 17 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    3 14 Отговор
    9000 долара е заплатата за гинеколог в Русия.Половин милион рубли .300 рубли за половинка водка все ще може да си позволи.Козата намерила махна на овцата че и се гледа задника.

    Коментиран от #18, #23

  • 18 onq s konq

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Високо-Планински джентълмен с 5 букви":

    Явно въпросният руски Гинеколог ти е Личен лекар за да му знаеш заплатата,но в случая не говорим за възнаграждението на Гинеколози,Геолози и Мафиози в Русия които са 4-5%,а за Останалите 95% Рускопаспортници.Ном.5 тук е изчислил,че Увеличението представлява всъщност 10ст.Да,но Руски 10ст са колкото 20ст в БГ,защото тяхната МРЗ е 2 ПЪТИ ПО-НИСКА от Българската,което рефлектира съответно и върху Покупателната им способност.Затова и рледи дни имаше статия ,че Консумацията на Алкохол в Русия е спаднала ДРАСТИЧНО- ами ЕТО ГО отражението на тия 10 ст/20ст български по наш стандарт на живот/ !Но има и друго по-важно:Че не е Проблемът в това Увеличение на Алкохола в Русия,а че АБС. ВСИЧКИ СТОКИ И УСЛУГИ в Русия скачат и това на Алкохола е КАПКАТА,КОЯТО ЩЕ НАКАРА ЧАШАТА НА НЕДОВОЛСТВОТО ДА ПРЕЛЕЕ!

    Коментиран от #20

  • 19 Българин

    3 8 Отговор
    Дали в Русия поскъпва, мен не ме притеснява.
    Притеснява ме, че в България поскъпва ток, вода, парно, горива.....
    Под "мъдрото ръководство" на шайката, България внася свинско и от това лято то е с 40% нагоре, а за Нова година ще удари +60% в сравнение с миналата година. Пилешкото и то поскъпна, телешкото и агнешкото го ядат само баровците.
    Само троловете в България вият на умряло, че в Русия била поскъпнала водката!
    НЕмили тролове, за ваше сведение в САЩ има драстично поскъпване на антидепресантите. Ако в Русия пият 90% от населението, то в САЩ, 100% от населението е на антидепресанти.
  • 20 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    И тука в БГ е така.Само 4-5 % са заможните.С тези стандарти като в Европа а заплати като в Африка как става да свържем двата края.Прочетели ми коментара за комшийката която цял ден копа на нивата за 25лв.Ти може да Получаваш по-вече възнаграждения обаче аз пък съм си от село и не се обиждам.както и да се върти все на народа се отразява

    Коментиран от #22

  • 21 Я русский полюционер

    6 1 Отговор
    За какво им е на тия водка като имат бояришник в неограничени количества? И антифриз, и течност за чистачки колкото искаш.
  • 22 Я русский полюционер

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Високо-Планински джентълмен с 5 букви":

    Като гледам във Фейса отрупаните маси, тагванията в разни скъпарски заведения, ултрамодерни телефони, яхти, морета в Гърция и Турция, снимки от посещения в Западна Европа, изобщо не ми прилича българина да умира от глад и да не може да свързва двата края.
  • 23 Я русский полюционер

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Високо-Планински джентълмен с 5 букви":

    На тоя руски гинеколог заплатата му може да е 9 хиляди долара в САЩ и то, ако е новак в областта, обаче в русия е по-скоро 9 хиляди рубли. Разликата е като от земята до небето.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Я русский полюционер":

    Ако имаш интернет освен ако не го кра..еш от някъде влез в гугъла и пиши за заплатата на руски генеколог.и ако е 9000$ще черпиш или се напий от мъка
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 991

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Я русский полюционер":

    Гинекилозите в Русия взимат средно по 36 000$ на година.Гинеколозите в САЩ взимат между 250 000$ и 350 000$ на година.
  • 28 по прости от русофобите няма

    0 1 Отговор
    Яяя колко много русофобски тролове са се събрали.По цял ден пишат против Русия.Не ви ли стига фейсбук ми тука хората са длъжни да ви търпят идиотизма?
  • 29 младши по/Д/слушник от н-ския монастир

    0 0 Отговор
    Изявление на Св.Синод на Руската Православна Църква: Коледата невъзможна!
  • 30 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Я пак":

    По неграмотнодта ти съдя, че си русофил! Един лев варира между 35 и 40 рубли, като сега е около 35! Твоите 10 стотинки са между 3,5 и 4 рубли, а 15 рубли са около 40 ст. На фона на всеобщата мизерия и МРЗ от 270 лв. за руснака това са много пари!
  • 31 КУРнинов

    1 0 Отговор
    Е чак сега на джуджето ПУТЮ ще му се оПУТИ пу….а!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания