Отидете към основна версия

3 602 54

Недоволство в Скопие! Опозицията иска нови избори

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне

За исканията на опозицията премиерът Заев каза, че играят на картата на национализма и държат като заложник напредъка на страната, а гражданите очакват по-добър живот

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След българското вето за преговорите на Република Северна Македония с ЕС очаквано се нажежи реториката на политическите лидери - председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски иска оставка от премиера Зоран Заев и обяви парламентарна процедура за вот на недоверие в правителството, а Заев не само че не планира да подава оставка, но и обяви увеличаване на парламентарното мнозинство, начело със СДСМ, пише "Слободен печат".

Мицкоски вчера поска да се формира правителство на националното спасение, което заедно ще изгради "необорими червени линии като щит на македонската идентичност", а след това да се произведат предсрочни парламентарни избори през пролетта, когато се създадат здравни условия, при това заедно с местните избори, пише изданието.

Премиерът Заев, пък, в интервю за Слободна ТВ заяви, че сега има работа и не може отново да дава оставка, "заради истерията на Мицкоски", предава БТА.

През 2019 г. призовах народа на избори да се изясни дали остава на пътя на ЕС и народът със своя глас каза кой е пътят и че той няма алтернатива. Затова ние нямаме друг избор освен да търсим всички опции, за да постигнем решение за отворените въпроси с България, за да започне процесът на преговори за членство в ЕС, е заявил Заев за Слободна ТВ.

Премиерът е повторил становището си от завчерашното си обръщение към обществеността, че страната води европейска политика, гради приятелства и не нанася вреда на региона и че с България е приет диалог за въпроси, за които може да се разговаря, особено за по-бързото изпълнение на Договора за приятелство и за реализация на всичко, което е договорила съвместната историческа комисия, пише "Слободен печат".

За исканията на опозицията Заев каза, че играят на картата на национализма и държат като заложник напредъка на страната, а гражданите очакват по-добър живот.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: