Last news in Fakti

11 Декември, 2020 12:35 3 597 54

Недоволство в Скопие! Опозицията иска нови избори

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне

За исканията на опозицията премиерът Заев каза, че играят на картата на национализма и държат като заложник напредъка на страната, а гражданите очакват по-добър живот

Недоволство в Скопие! Опозицията иска нови избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След българското вето за преговорите на Република Северна Македония с ЕС очаквано се нажежи реториката на политическите лидери - председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски иска оставка от премиера Зоран Заев и обяви парламентарна процедура за вот на недоверие в правителството, а Заев не само че не планира да подава оставка, но и обяви увеличаване на парламентарното мнозинство, начело със СДСМ, пише "Слободен печат".

Мицкоски вчера поска да се формира правителство на националното спасение, което заедно ще изгради "необорими червени линии като щит на македонската идентичност", а след това да се произведат предсрочни парламентарни избори през пролетта, когато се създадат здравни условия, при това заедно с местните избори, пише изданието.

Премиерът Заев, пък, в интервю за Слободна ТВ заяви, че сега има работа и не може отново да дава оставка, "заради истерията на Мицкоски", предава БТА.

През 2019 г. призовах народа на избори да се изясни дали остава на пътя на ЕС и народът със своя глас каза кой е пътят и че той няма алтернатива. Затова ние нямаме друг избор освен да търсим всички опции, за да постигнем решение за отворените въпроси с България, за да започне процесът на преговори за членство в ЕС, е заявил Заев за Слободна ТВ.

Премиерът е повторил становището си от завчерашното си обръщение към обществеността, че страната води европейска политика, гради приятелства и не нанася вреда на региона и че с България е приет диалог за въпроси, за които може да се разговаря, особено за по-бързото изпълнение на Договора за приятелство и за реализация на всичко, което е договорила съвместната историческа комисия, пише "Слободен печат".

За исканията на опозицията Заев каза, че играят на картата на национализма и държат като заложник напредъка на страната, а гражданите очакват по-добър живот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    18 6 Отговор
    Западна България ! А Скопие е вторият най-голям град в България !

    Коментиран от #5

  • 2 Петър Велики

    2 4 Отговор
    Недоволство в Скопие, опозицията ще създава ЩИТ организация от филма отмъстителите , сега албанотурските макета ще купуват немски паспорти от Меркел за да работят в ЕС а богатството на Каракачанов се стопява няма да има продажба на паспорти и билети за мача Кубрат Пулев Антъни Джшуа
  • 3 Гост

    8 9 Отговор
    С Македонците си създаваме само грижи, не са толко прости колкото ги мислим. Ще намерят начин да ни притиснат през трета страна, блок или съюз, хитри и коварни хора са.

    Коментиран от #6, #15, #50

  • 4 Факт

    13 2 Отговор
    Псевдо държавица!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Makedonec

    0 16 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Вие пак какви сте. Да прецакате другия, и да излъжете.

    Коментиран от #9, #11, #16, #20, #49

  • 7 Ето го

    8 1 Отговор
    най-голямото доказателство за ЕС какво е отношението към България в СРМ. Да се направят сметка с кви луди хора се фащат.
  • 8 Боце Гелчев

    9 1 Отговор
    Докато има такива мекерета като Ефтов, ЕС ще гледат през крив макарон. Сега си мислят че след изборите в България новото правителство ще ги пусне, ама акълги лъже. Да се приготвят за мнооого дълго чакане( вж.Турция). Иначе е хитър Ефтов, само как тълкува думите на Чакъров, като дявол библията...(Клипът е от вчера, а Чакъров май че почина преди повече от 2 години)

  • 9 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Makedonec":

    не съм казал лошо брате, харесвам македония,кафаните, тиквешкото бяло вино .... но до тук , за бизнес не. за коварството и хитрост също се иска акъл исках да кажа.

    Коментиран от #13, #21

  • 10 Независим

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хо хо хо":

    А защо трябва да ни търпят някъде?
  • 11 Не се ври тук

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Makedonec":

    Ах, а вие сте "бели и добри", а?
  • 12 шумци сте

    6 3 Отговор
    Македония трябва да бъде присъединена към България. Против това са болшевишките комунисти, които държат властта в двете държави.

    Коментиран от #18

  • 13 Шишо Бакшишо

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Какъв брат ти е тоя бре.. Не го ли виждаш че е Хомовец, някой изпушил дядка, дето се мисли за син на Зевс и Лада(1300) като Дардан Велики.
  • 14 Перо

    7 1 Отговор
    А кой е питал коренното българско население,през 1945 г.,дали иска да се “самоопредели” като македонско и да говори и пише на измислен език и азбука и да знае измислена история. Директно несъгласните в затвора или до стената,така е било. Да правят макетата,каквото си искат,а ако ЕС иска да ги приеме да ги “натисне” да изпълнят българските условия,като МОЛИТЕЛИ!
  • 15 rule

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Навремето един наш прочут футболист се изрази по следния начин: " Да духат супата!" Та, връзката е там че тия ще я духат докато истине!:) Най-много десетина години!:) Тогава ще е годна за консумация и няма да ги пари!:)
  • 16 Перо

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Makedonec":

    Прецакване за РСМ беше гръцкия вариант , трябваше да ползваме опита,но понеже не искахме да ви прецакаме ви признахме първи като държава и ви вкарахме в НАТО и ви признаваме самоопределение след 1945 г.

    Коментиран от #19

  • 17 Имам

    5 2 Отговор
    процедурно предложение. Границата м/ду България и Източна Албания да върви по десния бряг на Вардаро, пардон-Аксиос.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Makedonec

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Перо":

    Турция призна Македония първа както трябва, с език и народност. Вашето частично и двулично не ни трябва. И разберете на сила няма да не направите Българи. Със сила хубост не става. Благодарим за ветото. Ако младите в Макесония се двоумяха што за хора сте, ( братя), сега им отворихте очите. И нито Сърбия нито Русия са ви виновни.
    Сега само предтависи каква помош са получили Македонците през 1903 година за време на илинденското въстание от вас. Никакво.Нито един Българин доброволец няма загинал за време на възстанието от Тетевен и Павликени..
    Обаче виж когато става за един народ как Сърбите ходеха в Босна да си защитават своите или Руснаците в Донецк. Ако бяха дошли 5000 доброволци 1903 г. изхода щеше да е друг от въстанието.
    Извода е че не сме есин народ.

    Коментиран от #23, #24, #54

  • 20 Шишо Бакшишо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Makedonec":

    Ти като се бараш македонец от кои си-дарданските, венетските или гръчките...па може и от сръбските или словенските.То май и Ал Мак ( доколкото знам, даже и ''МАК'' камионите са му наследници) не може да каже. Па може и от пакистанските да си, нали навремето доказахте че наследникът му сте го открили чак в Пакистан. А къде ли ще откриете наследник на Буцефал...в Перу или в Кирибати може би? Смешници...
  • 21 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    КАФАНИТЕ СА "СРЪБСКИ" КРЪЧМИ КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРЩИНАТА В МАКЕДОНИЯ. ТЕ СА НАСЛЕДСТВО ОТ ТИТОВИЗМА В МАКЕДОНИЯ.
  • 22 миро

    4 1 Отговор
    северно марсианците пак се вълнуват.явно е кацнал кораба на александър марсиански.
  • 23 Перо

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Makedonec":

    През 1903 г. не е имало македонци, а Турция и Русия ви признаха,благодарение на застъпничеството и исканията на БГ. За какъв национализъм може да говори Мицкоски за държава от 1993 г.,да не говорим за измислената история,нация,език и азбука,след 1945 г.Това са пълни простотии и до като не забравите за измисления македонизъм и не признаете истинската история,ще чакате повече от гръцкия пример за ЕС.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Makedonec

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Отговори що не дойдохте да помогнете за възстанието. Нали България бяха 1903. Страхливци ли сте. Или чакахте да видите какво ще стане със вашите приятели Гърци и Сърби да делите територии.

    Коментиран от #27, #28, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гено

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Makedonec":

    зомбиран психо, всички северно марсианци сте такива, зомбирани,с промити мозъци, наследници на александър марсиански.аахахаха
  • 28 Перо

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Makedonec":

    Тогава местното население си е било българско и е български въпрос за неуспеха на Илинденското въстание и нито Сърбия,нито Гърция са влизали в не какви сметки.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Само питам

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Makedonec":

    Мани ги тия простотии, дето ги рЕдиш, щото ми се не верва да си свидетел на събитията тогава. По-добре кАжи на кое копито на Буцефал си наследник.Че да го запишем във великата македонска история
  • 31 Makedonec

    3 8 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    Не ми уврътай. Кажи що не дойдоха доброволци да помогнат на местните Българи. Както Сърбите в Босна, Арменците в Карабах
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Makedonec

    1 8 Отговор

    До коментар #29 от "миролюб тиквоеб":

    Не сте ни набили нищо. Показахте на света кскви фрустрирани и празни души сте. Македонците имат емиграция в Саш, Австралия. Както ти казах разбирам комплекситв ви на малки бездушни хора.
    Аз живея в Бтлгария и добре е че тук има и интелегентни хора

    Коментиран от #36

  • 34 Makedonec

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    Може си заченат от Македонец.

    Коментиран от #40

  • 35 мечо пух

    7 1 Отговор
    както признахте, че не сте наследници на александър марсиански, и гърците ви смениха знамето и името на изкуствено създадената ви държавица, така сега ще признаете че говорите Български диалект, и преди 1944 не е имало нито северно марсиански език нито хора определящи се като северно марсианци. създадени сте изкуствено след 1944 година от сърбите.това е историческата истина и ще я признаете защото иначе няма ЕС за вас, съвсем просто е. а иначе ние нямаме против сега да се наричате ,определяте като северно марсианци, даже ако искате се определяйте като северно лунатици. просто и ясно.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 госТ

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Makedonec":

    Седи си в Югославия , като толкова ти харесва. Сега сме 21 век и ти се натискаш да ходиш в ЕС, а аз съм вече 13 там. Ходя си където искам, а ти точиш сополите за визи, че да се измъкнеш от мизерията. Минало-бешало, знаеш какво значи. И да си върнеш българския паспорт...бегай да садиш лук покрай Вардаро, пардон-Аксиос, че да има ко да ручаш.. .. и вземи си пиши ника на кирилица, нали Кирил и Методии са биле макета, що ги срамиш тогава. Доколкото знам, посръбчената кирилица ви е утвърдена писменост. Ама то, като имаш вентилатор на знамето, какво значение има как пишеш..нали така
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 госТ

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Makedonec":

    Хахахаха...може, може. Въпреки че е малко вероятно. Ама за тебе е сигурно че сърбин те е ашладисвал..хахаа..отдалече си личи.
  • 41 Николчо

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Makedonec":

    Истината, приятелю, е там че нашите скъпи съседи и "братя" сърбите, също и гърците, турците и румънците винаги са имали апетити към нашите земи, защото България е била най-силната държава на балканите в продължение на много години, затова слабите се съюзяват срещу силния и започват да хапят по нас.Може би сме изоставили Македония за да запазим поне това което имаме днес като държава, след като знаем, че и сърби и гърци винаги са имали интерес към Македония, а прекалено многото врагове на фронта не вещаят нищо добро за бъдещето. Съжалявам, че днес трябва да се плюем и обиждаме след като е очевадно, че сме един и същ народ с изстрадано минало, но това са фактите.
  • 42 Николчо

    4 1 Отговор
    Гоце Делчев!
    Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото българско отечество.
    „ Ние, българите от Македония и Одринско, не трябва да изпущаме изпредвид, че има и други народности и държави, които са много заинтересовани от разрешението на този въпрос. Една намеса на България ще предизвика намесата и на съседните държави и може да доведе до разпокъсването на Македония. Ето защо народите, населяващи тия две области, трябва сами с общи усилия и жертви да извоюват своята свобода и независимост в границите на една автономна Македоно-Одринска държава, като разчитаме само на материалната и морална подкрепа на България и на Великите сили.

    Коментиран от #43

  • 43 Makedonec

    0 7 Отговор

    До коментар #42 от "Николчо":

    Никой не казва да идва на помощ официалната армия с пагоните.
    Идват като четници. Както сърбите в босна.

    Коментиран от #46, #51

  • 44 Митко с дпмне са си едни

    3 1 Отговор
    Червени линии, и то сръбски удбашки

    Коментиран от #45

  • 45 Мицко

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Митко с дпмне са си едни":

    Мицко, пис-мац
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Филип II

    0 5 Отговор
    Аједе соседи наши од далечниот Татаристан свиткајте кичма малку и давајте зелено светло.
  • 48 дядоЯго

    3 0 Отговор
    Макетосьi ,идите вьi попути ленина !
    Макета, вървете на п........а си лелина !
  • 49 Onix

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Makedonec":

    Никой не иска да прецака македонския народ. Това го правят вашите политици, но това не ви го обясняват. Търсят вината в друг, а не в себе си. Така че, не обвинява нас. А само как им се иска на вашите политици да се докопат до европейските фондове. А обикновените хора в РСМакедония няма да разберат нищо, като ние в България нищо не разбрахме.
  • 50 Болялин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А ти от чие име взимаш отношение по въпроса, щото и ТИ и ТЕ сте ясни, като бял ден - т.е., няма как да ВИ се сбъднат розовите сънища !!!
  • 51 Аз, бе... Аз...

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Makedonec":

    А сещаш ли се ако българите ви "подкарат" - питай баба си и дядо си и ще чуеш ..."- Не дава Господ - пази Боже ... !"
  • 52 Стефан

    0 0 Отговор
    По време на Горбачов бях командирован в Ангола да преподавам химия в един институт и един студент ме попита каква азбука ползваме. Като му казах че си имаме собствена азбука, всички се учудихс, а един негър, учил в Москва, отговори, че използваме руски букви. Угорче ието ми от тази несправедливосъ, за щастие, само след месец се превърна в ликуванр, когато в Ангола на 24 май излзе на португалски съветското изданието на 'Спутник', с портрртите на корицата и надписа "Двамата братя българи Кирил и Методи, написали славянската азбука! През цялото време в Ангола, докато четах лекции по химия, не пропускх да спомена този факт и студентите ми, бъдещи учители, бяха възхитени от това, че такава малка странат е дала това на света. Сега се чудя защо нашите политици не показват такива факти, вече признати от Русия, а мълчат, когато Путин наскоро рече, че кирилицата е македонскиа
  • 53 Стефан

    0 0 Отговор
    Призовавам българите, имащи достъп до библиотеки и читалища, да намерят този брой на 'Спутник ", мисля че беше през 19 87, 88 м. Май и преснемат корицата и отправят по всички сайтове, където има спорове около азбуката ни
  • 54 историчар

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Makedonec":

    Вие не сте Македонци а северно македонци! Не искаме да сме един народ с вас! Ние също имаме "Червени линии" - няма как да ги преминете! Летището на гр,Солун се казва Македония данеби да е ваше?
Новини по държави: