Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 11:23 7 012 4

Легендарният пикап Ram 1500 ще се оборудва с дизелов мотор

  • ram-
  • 1500-
  • chrysler-
  • vm motori

Най-новата генерация на огромния американски пикап Ram 1500 ще се сдобие с икономичен дизелов мотор. Това съобщиха официално от компанията Chrysler, като уточниха, че модификацията ще се нарича Ram 1500 EcoDiesel и ще започне да се произвежда още тази година.

Според експерти от компанията предстоящата поява на дизелова версия е продиктувана от търсенето на такава на американския пазар. Изследванията сочат, че въпреки стабилните цени на горивата в САЩ все повече американци предпочитат по-икономични автомобили.
 
Поради тази причина Ram 1500 ще се сдобие с дизелов агрегат. Още по-интересното обаче, че той няма да е предварително планувания Cummins V6. От икономически съображения хората от Chrysler са се спрели на разработка на италианската компания VM Motori.
 
Трилитровият италиански дизел ще работи съвместно с добре познатата осемстепенна автоматична скоростна кутия на ZF, която в Chrysler получава фирменото обозначение TorqueFlite. Трансмисия ZF позволяна и възможност за интегриране на start/stop система.
 
Благодарение на тези мерки се очаква чудовището Ram 1500 да се превърне в най-икономичното возило в своя клас. На този етап не се знае какви ще са динамичните характеристики на дизеловата версия на Ram 1500, но експерти съдят за тях по аналогичната модификация на Grand Cherokee.
 
При нея мощността на трилитровия турбо дизел е 240 к.с., а максималният въртящ момент през осемстепенната трансмисия е 569 Нм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпер

    1 0 Отговор
    ямз236 трябва да го дърпа това животно..
  • 2 KOREKTOR

    1 0 Отговор
    Преди години имах удоволствието да видя и чуя рева на мотора на това зверище на живо. Изкефих се . Огромен пикап.
    Голямо като ГАЗ-ка. Що дърва може да качи.
    Пследното е майтап. Пиша го за да не се върже Пича, че после няма отърване.
  • 3 шарко

    1 0 Отговор
    Мечтата на американския фермер и на българското уфчерче- да го паркира на тротоара пред местния чалгарник, белким оноди някоя уфтсъ

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "шарко":

    3год. карах такъв боклук. като луксозен зил, гори като змей, като го настъпиш отива на 25л и нагоре, не става за офроуд, просто затъва в сняг или кал , отзад е тясно, изобщо не си струва парите според мен