9 Септември, 2016 19:55 2 713 0

Първа оставка заради Царските конюшни

  • царските конюшни-
  • оставка-
  • веселин пенев

Борисов прие оставката на областния управител Веселин Пенев

Първа оставка заради Царските конюшни - 1

След като първоначално заяви, че няма намерение да си подава оставката, в крайна сметка днес Веселин Пенев реши да се оттегли от поста, а премиерът Бойко Борисов прие оставката му.

Факти.бг припомня, че до оставката се стигна заради скандалната сделка за Царските конюшни в София.  Днес премиерът Борисов назначи проверка на Главния инспекторат на обстоятелствата около извършването от областния управител на разпоредителни действия с имот – държавна собственост. Събраните до момента факти му дадоха мотив да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

От БСП пък поискаха тази на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.   

Според разкритията на левицата, 7 и половина декара в идеалния център на столицата са продадени на безценица. Тази сутрин премиерът Бойко Борисов издаде заповед за проверка по случая като заяви, че не е знаел за сключването й.

 „Ако се установи нередност на сделката, каза, че очаква областният управител да си подаде оставката. Ако не си я подаде, той ще му я поиска”, предаде думите му министър Румяна Бъчварова.

„ГЕРБ няма как да излязат чисти от тази работа. Изобщо да не се правят, че не знаят за какво става дума”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че преди сделката Веселин Пенев бил пратил писма на 3 министерства. И според БСП в едно от тях - МВР му дало зелена светлина да продава царските конюшни.

„Ако ГЕРБ вече искат оставката на областния управител, ние искаме оставката на вицепремиера Бъчварова, която излъга и е съучастник в сделката”, каза Нинова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА