Last news in Fakti

26 Март, 2021 15:47 2 751 5

Синдиците на КТБ започват изплащане на още 250 млн. лв. към вложителите

  • ктб-
  • синдици-
  • банка

Всеки кредитор на банката може да провери каква е разпределената му за получаване сума

Синдиците на КТБ започват изплащане на още 250 млн. лв. към вложителите - 1
Снимка: Архив

На основание чл.99, ал.4 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН) синдиците на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), информират, че от 09:00 часа на 30 март 2021 г. (вторник) започва изплащането на суми, включени в четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ АД (н). Общата сума в четвъртата частична сметка за разпределение е 250 млн. лева.

Изплащането на сумите от четвъртата частична сметка се извършва чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк” АД, като таксите и комисионите за извършваните операции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са съгласно тарифата за таксите и комисионите на „УниКредит Булбанк” АД.

Четвъртата частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредбата на чл.95, ал.1 от ЗБН, съгласно която синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите с приети по смисъла на чл.69, ал.1 вземания съобразно реда, привилегиите и обезпеченията, и одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките на основание чл.99, ал.1 от ЗБН.

Всеки кредитор на КТБ АД (н) може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България, раздел „Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел”, подраздел „Справки”, по партидата на КТБ АД (н) – ЕИК:831184677, в раздел „Обявени актове по несъстоятелност”. Подробно описание на стъпките за достигане до публикуваната четвърта частична сметка за разпределение са публикувани на интернет страницата на банката, в раздел „Въпроси и отговори”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    1 0 Отговор
    Прах в очите на доверени фирми само, ще се връща.
  • 2 Браво

    3 0 Отговор
    Аха тамън Пеевски и Доган ще гушнат още МИЛОНИ че малко МИЛЯРДИ откраднаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Балъка BG

    0 0 Отговор
    Драгалеския м-л и Веждичката отдавна си решиха проблема.
  • 5 Петър

    2 0 Отговор
    Въпреки това около2 милиарда лева от парите на КТБ липсват и са в ръцете на Цветан Василев!