Last news in Fakti

26 Март, 2014 11:12 737 0

Лондон притежава 24,9% от Lloyds

  • lloyds-
  • банка-
  • продажба

Правителството на Великобритания е получило 4,2 млрд. лири от продажбата на 7,8% от акциите си в банка

Правителството на Великобритания е получило 4,2 млрд. лири от продажбата на 7,8% от акциите си в банка Lloyds, съобщава Би Би Си.

Продадени са били общо 5,6 млрд. акции по 75,5 пенса всяка. Купувачи са банки и институции.

По този начин делът на правителството в банка Lloyds в момента е 24,9%. Операцията по продажбата на акции от финансовата институция започна през миналия септември. Тогава делът на правителството беше 39%.

Финансовото министерство обяви, че е доволно от постигната цена и получените средства ще бъдат използвани за намаляване на държавния дълг.

Британското правителство изхарчи близо 66 млрд. лири през 2008 г., за да спаси от банкрут и Lloyds и Кралската банка на Шотландия.

През миналия септември правителството продаде други 6% от Lloyds за 3,4 млрд. лири. Плановете се останалият 24,9% дял в банката да бъде продаден преди насрочените за 2015 г. общи избори във Великобритания.

Опозицията критикува управляващите, че продаването на акции, когато двете банки се възстановяват от последствията на икономическата криза не е в интерес на обществото, а на борсовите спекуланти, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА