26 Септември, 2016 14:53 6 141 29

Няма пари за ремонт на “път-убиец”

  • павлова-
  • пари-
  • ремонт-
  • път-
  • убиец-
  • русе - бяла

В края на 2016 г. участъкът Русе - Бяла ще бъде отново "изкърпен", съобщи Павлова

Няма пари за ремонт на “път-убиец” - 1
Снимка: БТА

Трайният ремонт на пътя Русе – Бяла изисква значителен финансов ресурс, с какъвто Агенция “Пътна инфраструктура” не разполага. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в писмен отговор на запитване от председателя на Комисията по транспорт на парламента Настимир Ананиев – предвижда ли се рехабилитация на опасния пътен участък.

„Трайно подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на пътната отсечка от Републикански път I-5, от град Русе до Бяла, може да се постигне с рехабилитация, за което е необходимо изработване на технически проект и осигуряване на значителен финансов ресурс за строително-монтажните работи. За съжаление Агенция “Пътна инфраструктура” не разполага към момента със средства за извършване на такъв вид ремонтни дейности”, казва Павлова.

Отсечката Русе-Бяла е станала нарицателна за "път-убиец", заради високата концентрация на тежки пътно-транспортни произшествия и множеството жертви, като за 2015 г. в участъка са регистрирани 1683 нарушения, станали са 234 произшествия, загинали са 11 души, а 68 са ранени. Освен, че е изключително натоварен, пътят е с лошо качество на асфалтовата настилка.

Лиляна Павлова отчита значението на пътния участък, който се явява ключов по направлението от и към Дунав-мост. По думите й със средства от бюджета през изминалите две години са извършени дейности по “изкърпване на компрометирани участъци от настилката, профилиране и попълване на банкети, почистване на отводнителни окопи и ландшафтно оформяне”. Информация за точната сума, която е инвестирана в ремонтните дейности обаче не е дадена.

По думите на Павлова, през септември-октомври 2016 г. са предвидени нови ремонтни дейности на участъка Русе-Бяла, които ще включат отново “изкърпване” на деформирана настилка, както и изрязване на “опасни крайпътни дървета”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    1 0 Отговор
    А Монтана - Видин кога ще го оправят? Русе - Бяла е китка пред него.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Русе -Бяла си е абсолютна писта за емоции,само по "Беленския баир" трябва да се махнат вълничките за да може да се прави тройно изпреварване!
  • 3 ГОста

    1 0 Отговор
    купете си винетка и ще го оправят :D
  • 4 Гоуст

    3 0 Отговор
    Е как да няма. Вдигнете пак винетките...
  • 5 Ник

    1 0 Отговор
    Е как ще има пари!
    - На ли трябва да има пари за околовръстни шосета на София, северни тангенти и други ХХХ майни правен с пари от РБ - не от местния. Парите трябва да остават в София щото те са с предимство- така мисли цървула от Банкя
    Другите да го ХХХХ
    Май ще трябва да вадим сурвакниците по- от рано
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 xxx

    1 0 Отговор
    Защо да го оправите, нека мрем като мухи... Накрая в България ще останат само простите, мързеливите, и зиганите (пенсионерите издържат много, ама и те взеха "да се предават" през последните години, така че и без тях).
    Вие и предните преди вас съсипахте северна България г-жо Министър, съсипахте я!

    п.п. Моля, спрете да наричате това инфраструктурно асфалтово недоразумение път!
  • 8 Бебо

    2 0 Отговор
    Лозунгът "НЯМА ПАРИ" внушава на населението да се снишава в дупката си,докато управляващи вече 26 години харчат милиарди за други според тях по важни неща!Всъщност големите неща(договори) след време се оказват един още по голям балон,към който плащаме де неустойки,де искове по съдебни дела,де туй ,де онуй...ама милиарди!А за дупките ще почакате.
  • 9 КИРО

    2 0 Отговор
    А 1 милиард за русия има че какви сме ви ние да ни правите пътя браво на вас проклети да сте
  • 10 Картър

    2 0 Отговор
    Лила да спре фъстъчките и бялото марково вино и пари ще се намерят.
  • 11 Руси

    2 0 Отговор
    Лиле,зимети бетонирайти Дунъвъ до Белград,по-евтинку щи е !
  • 12 Николай

    1 0 Отговор
    Абе то пари има, ама докато стигнат до съответния път... и останали 20-30% от отпуснатата сума. Като гледам какви малки отсечки с какви суми се ремонтират, то за Русе-Бяла ще искат да "усвоят" сериозна сума - може би към 15-20млн., та затова Павлова казва, че "няма пари"...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    0 0 Отговор
    Айде са..... допреди 1-2 год. беше "асфалта не се яде" .... Там си плаче за една магистралка Търново - Русе .... Бойко е обещал ама не можеме да се класираме.... А за Белене 1,2 млрд , а за КТБ - 3 млрд. Обаче, щом искат път значи е добре... преди "Асфалта не се ядеше"... вървиме напред ...ама....бавничко ;-(
  • 15 Иван

    2 0 Отговор
    ...само да добавя. С тия пари за Белена ше има магистрала Търново - Русе с 8 (осем) платна у едната страна.....разбириши.....хах.....
  • 16 555

    2 0 Отговор
    Няма пари означава ..ще вдигаме пак винетките....и след това И ПАК ...И ПАК ..И ПАК....докато Герб са на власт....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ivan

    1 0 Отговор
    Ами няма да има, като парите се крадът, и 1 км път излиза на цената на 10 км.

    Коментиран от #19

  • 19 пътен асфалтаджия

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ivan":

    Ванко,те не крадЪт,те усвояват фондове т'ва-онова,к'вот има и се полага.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ханко от село Осеня

    3 0 Отговор
    Как да няма пари бе, Павлова? Нали ни рекетирахте с по-високи винетки? Това напълни бюджето. А, къде са парите за ремонти? Или ги наливате в разни далавери с надписване стойността на ремонтите както досега? Някои милиардери станаха от тия ремонти.... като нема пари, хващай лопатат и на пътя на асфалта! Нали си министър, ти носиш отговорност за пътя! Хващай ГЕРБерите БСПарите ДПСарите и останалата кен. фчийска паплач паразити от институции парламенто и на строежо! така правеше Аспарух, не като вас, лъжците и крадците. Ай гиди сурвакница, ами требва и военни и ченгета да изтрепем щото ви пазят? то кой по-напред тук не е за трепане? то май няма един на пост да не е тук? Ще пиша на дядо Коледа да ни прати по една гьостерица метла за Коледа да ви изметем цялата политическа кочина от тук! Направо на Луната... :) Върви народе възродени, напред към политиците върви! И с гьостериците по д.....а, ти здраво ги понасини! Напред, народността не пада, но пенсиите не стигат май? Че трябва дрянова тояга да млати нашта власт комай? :) Дядоо Коледа, изпрати един ангел с тояга да бие наред и политици и чиновници и магистрати и пазачите им! Алилуя, Отче, алилуя!

    Коментиран от #22

  • 22 Ханко от село Осеня

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ханко от село Осеня":

    Какво, ще кажете, че съм луд или терорист? Няма такова нещо! но тия паразити и от досегашните от соца и досега са за трепане! Те не ценят труда, живота, мъките кръвта на отделният трудов човек, те са паразити, убиващи и крадящи невинни хора! БАНДИТИ! Нали хвалите Тервел, Аспарух, Левски, Ботев? Е, те се бореха именно срещу такива паразити врагове било български турски и други. Те бяха за справедлив почтенн ред, не за мафия на власт да рекетира и тормози хората. Те бяха герои и почтенни хора. А тия какви са? Нито са хора нито са българи нито са нещо справедливо. те са паразити. Ненаситни, алчни лапащи паразити. тогава? речем да ги махнем с избори и тия опорочат изборите? ченгета и военни не ни спасяват от тях, а ги пазят? Как да оцелеем с тая враждебна сган и сред политици военни ченгета магистрати ? КАК? Някои емигрират. Други умират от мъка. Всички ли да емигрираме и измрем е въпроса ? Кой ще даде идея как да се спасим от паразити врагове на врата?
  • 23 ЕДИН ВЕЛИК

    2 0 Отговор
    няма такава държава,няма оправия дано бог да ви накаже,то няма кой друг
  • 24 непознат

    2 0 Отговор
    Хора разберете спасението е ТЕРМИНАЛ 2,тук няма кой да промени нищо,народ не сме,завиждаме си и ако може лошо да видиш с удоволствие.Ние сме свикнали поединично да се спасяваме,за това търпите и трайте,каквото такова.
  • 25 Ангел

    0 2 Отговор
    Ей, аман от глупави мрънкачи! Колко са 100лв винетка за една година бе? Много ли са ви едни кирливи 100лв за цяла година обикаляне на държавата? 150-200 на месец за цигари може да давате, но за винетка мрънкате и сте недоволни! Знаете ли, че дневната винетка за камион е 21лв. и може да обикаляш цялата държава като завоевател! Знаете ли в Европа колко са тези суми? Знаете ли, че само за да прекосиш Чехия в едната посока пътната такса на същия този камион е 80евро! В едната посока! В Германия за 110км задължителна отсечка без право да се отклоняваш от нея са едни 35 евро! Разберете, че за да се оправят пътищата трябва да се взимат пари от потреблението им. И то нормални пари! Само не ми обеснявайте как доходите ни не са европейски и за това не е правилно! Пълни глупости! Докато може да давате по 200лв на месец за цигари ще се научите да дадете и 150 за винетка! Ако не ви изнася си стойте в населените места, от които сте! Ако пък не ви устройва то си вдигайте чуковете и бягайте към Европата, ама като ви удари действителността в челото да не се чудите! Айде със здраве, мрънкачи!

    Коментиран от #26, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 mediator37

    0 0 Отговор
    Отдавна трябваше да стане трилентов скоростен път, като Русе-Шумен и хората щяха да са живи, да пътуват и пеят.
    Русе-Шумен го направиха скоростен не заради нас, а заради хотелите си по Черноморието, да могат румънците от Букурещ и Плоещ да се изсипват в курортите им и да им пълнят хотелите. Не се наядоха не се наплюскаха с пари мършите. Понеже Русе - Търново ползваме само ние- българите, ще чакаме трилентов на кукуво лято. Ще си мрем като мухи.
  • 29 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ангел":

    ..... +1 ... мдааа...Аз имам чувството, че тука пишат или некви малоумни пенсионери тип Вучков, които имат некви спомени от соца ... ама и те не знаят кое е било хубаво (може би щото са били млади)...или некви комплексари тип (професия протестиращ). В Австрия , Италия, Германия .... навсякъде има винетки за магистрала! не само за цялата държава... В Гърция има тол такси... минаваш и плащаш 2,5 евро в еда посока. София - Атина мисля, че се плащаше на 4 места в една посока по 2,5 евро. Тука за ракия и цигари дет вика колегата давате по 200 лв. и повече месечно и само ривиети скъпо, скъпо. В Европа затова има магистрали щото се плаща! ...и... Никви трилентови пътища....МАГИСТРАЛА!!!....както си трябва! гладка убава както е в Европа.... е тва е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове