Last news in Fakti

22 Януари, 2017 10:18 5 668 33

Не бяхме готови за коварство

  • бойко борисов-
  • коварство-
  • бсп
Не бяхме готови за коварство - 1
Снимка: БТА

Не бяхме подготвени за коварството на БСП през изминалата президентска кампания. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната работна среща в София с депутати и министри от кабинета.

Той благодари на Цецка Цачева, че е понесла атаките срещу нея по време на президентската кампания. „Искам да благодаря на Цецка Цачева, защото тя изнесе тежка кампания, в която правителството не участваше. Тя и Манушев, но него не го жаля, защото е военен, събраха цялата негативна енергия, която имаше към ГЕРБ. Ние обаче бяхме неподготвени от коварството на БСП", поясни той.

Ние бяхме широко скроени, европейци. На нас ни се отговори с целеви мръсен удар и снимки ни пускаха - "да не са по-големи убавици тези там или убавци", констатира той по повод коментарите за претендента на формацията за държавен глава.

Според него нищо ново не е научила БСП и неслучайно конгресите им са 45 и повече. "Това е партията, която е убивала и взривявала, направила е Белене, Ловеч, Скравена. Защото не са се научили, защото действат по един и същ начин. И всички атаки, които използваха срещу Цачева, да не би пък те да са големи хубавици там“, допълни Борисов.

„Сиреч, тази е истинската същност да БСП, да руши, да взривява линии, да взривява църкви. Сега се кръстят и целуват патриарха. Тяхната метаморфоза е чудовищна. Виждате докъде вчера стига г-а Лъжа, да ме извиняват, че са дами, ама не могат да лъжат така безогледно", коментира той.
Борисов все пак призна, че е имало и грешки по кампанията, това е късното обявяване на кандидатурата за президент на Цецка Цачева.

Като лъжа Борисов посочи твърденията на социалистите за предстоящо спиране от Брюксел на евросредства за страната ни и обяви, че ще поиска още в понеделник от ЕК становище за коя програма парите ще бъдат стопирани.
Друга лъжа на социалистите била свързана с парите за строежа на магистралите и това, че се изграждат на неоправдано завишени цени.
Изведнъж ние се озоваваме в ситуация да се обясняваме на крадците, на "баш айдуците", заключи Бойко Борисов.

Борисов заяви, че в понеделник ще иска и от Еврокомисията становище по случая с еврофондовете. „Защото от БСП са крали, крали, крали и знаят, че фондовете винаги ги спират като са на управление", добави той.

По думите му от БСП си знаят капацитета. „Те знаят, че след управление на БСП следва разруха. Финансова, икономическа, всякаква“, каза премиерът в оставка. „Вижте сега още откъде бягат пред вятър“, коментира Борисов. „Крадецът казва, дръжте крадеца. Ако ги допуснем на изборите да са първи, фондовете винаги ги спират. Тя отсега казва ама щели да спрат фондовете, отсега да знаете, че ще е заради Борисов. Вие като дойдете ви ги спират, ние като дойдем един месец след това ги пускат. Факт, безспорен, написан“, коментира Борисов думи на Корнелия Нинова. Премиерът в оставка припомни какво са заварили след мандата на БСП преди две години - 5,3 млрд. резерв, а сега е 14,5 млрд. лв. „4 млрд. и половина повече приходи за агенции, прокуратурата и МВР събраха повече, а не забравихте, че по времето на мандата на БСП те нямаха шеф на Митницата. За какви приходи, аз вчера слушах, слушах не ами ми дадоха какво е говорила. Ами то е само какво безплатно ще се даде“, обясни той. „Платихме вересиите и на синьото правителство преди нас и на червеното преди нас“, каза той и попита кога КТБ се е сринала. „Кога щяхме ние да дадем с Горанов да срине банката“, допълни премиерът в оставка.

Борисов забрани на съпартийците си да мислят за коалиции вляво или вдясно. Ние трябва да намерим най-точните решения, да убедим хората, че това, което правим и искаме да направим, първо е за тях, обърна се Борисов към актива.

Той обаче имал и критики към структурите. "Тук са ми претенциите към част от вас - веднъж да направиш една грешка, в общината, тя се приписва на вас. Поведението на всеки един се следи и става поведение на партията", предупреди той. Усещането по места, е констатирал той, е за елитарност, откъсване от хората, които се оплаквали, че могат да се свържат с него по телефона, на неговия фейсбук, но трудно контактуват с представителите на партията по места.

Предстои времето, когато действително трябва да се борим за родината, за държавата да не я разбият, алармира той съпартийците си . Защото, по думите му, светът е труден. Сред най-големите опасения на Бойко Борисов е Германия, Италия, Франция да не излязат от ЕС и така България да се прости с еврофондовете, които в много случаи са ни спасявали. Дано всичко остане така - с единен ЕС.

Не можем да си позволим да стигнем до спиране на фондове, заяви премиерът в оставка.
"Какъв майдан ще правим на г-н Радев, кои. Тази идея се разви, за да има противопоставяне". Така Борисов коментира новина в чужди медии за готвени протести при встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев.

Той обърна внимание на изключително балансираната външна политика на ГЕРБ и правителството.
В речта си Борисов благодари на патриотите за решаващата им подкрепа и идея за изграждане оградата на границата заради мигранската вълна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    61 6 Отговор
    Аз доколкото си спомням, Винету до последно държеше кандидат президента в тайна, за да не го хулят. И накрая изкара Цербера, ми той няма нужда от хулене. Сега комунистите му виновни, сякаш той, Сеска и Плевньо хич не са били партийни членове. Нещо му е навик да обвинява друг за несполуките си. А то просто старите партийци изпързаляха "бодрата си смяна".
  • 2 оаоа

    54 4 Отговор
    Като спрете да грабите от обикновения човек - може и повече да гласуват за вас!
  • 3 МММ

    63 5 Отговор
    Боко:
    1.Охранител на "Тато"- БКП
    2.Мутра
    3.Главен секретар на МВР-НДСВ
    4.Министър председател-ГЕРБ
    5.В действителност-прост пожарникар

    Коментиран от #15, #16

  • 4 Любима

    18 2 Отговор
    А за любов бяхте ли готови.
  • 5 Лъчо

    36 1 Отговор
    Аве Баце, Цура я провали ти ве, като я?.... излъчи ве! Кой нормален би гласувал за тая вехта паразитна номенклатура, дето плямпа по цял ден с чукчето в парламента дивотии? Тия само лапат пари и нищо полезно не ни сториха ве. Пий една студена мастика помага при зъбобол, гледам те на снимката нещо квичиш, явно имаш кариез или акцес! Опит! Ако те болят два зъба пий мента, тя ще ги отпусне! Опит! Ако нищо не те боли, а квичиш, иди прекопай мушкатото в двора това щет е отрезви! Пак опит! Аве вие сте живи демагози ве? БСП са същите. Аве защо Господ ни наказа с вас това не разбирам? тия попове все се молят за благодат, а то като ви гледам все кошмар ни праща тоя Господ? ЮИ той е Садо-мазо със сигурност...обича да ни прекарва... Аве не с коси ве, пий студена вода и утеши Цура на чаша Виски! ний на село така правим като ни е мъчно...а и студено. да знаеш, снега е жив гербер - хапе, праи ни на маймуни да стоим в хоремака, а накрая звъни и казва вие сте виновни! Аве не плачи ве, днес е слънчево, идете с бесепарите на плаж и се обяснете в любов на шезлонгите! какво плачеш, нали имаше власт, що спа да ни помогнеш? щото сте си такива сите! Дайте му салфетка на човека, нещо се разциври!
  • 6 RISES

    35 3 Отговор
    герберасо-кражбораските измекяри-боко-тиквуна и цоко-лумпена в затвора до живот за геноцид срещу народа....
  • 7 Хаджи Папурко

    31 3 Отговор
    Мамин..... златен.Чак се разплаках . И защо г-н за втори път Недовършен примат/премиер/-министър, не ги изстъргахте тези комкопелдаци.Дали щото сте от едно котило или толко си можете.
  • 8 Един от народа

    36 3 Отговор
    "Той обаче имал и критики към структурите. Усещането по места, е констатирал той, е за елитарност, откъсване от хората,...."
    На Б.Б. не му ли стана ясно, че всеки местен активист на ГЕРБ надуши ли малко власт и се стреми да го пунтира като маниери и поведение.
    „Сред най-големите опасения на Бойко Борисов е Германия, Италия, Франция да не излязат от ЕС и така България да се прости с еврофондовете,...“
    До там ли я докарахме г-н Борисов? Страх ни е да не ни спрат кранчето. Тогава за какви милярди ми говорите щом треперим да не ни спрат "системата"?
  • 9 Гого

    43 3 Отговор
    Довиждане Бойко няма да липсваш на народа ама хич!
  • 10 Натюр

    31 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сред най-големите опасения на Бойко Борисов е Германия, Италия, Франция да не излязат от ЕС и така България да се прости с еврофондовете, които в много случаи са ни спасявали. Дано всичко остане така - с единен ЕС.....
    Ето какво е мисленето на родният политически елит от повечето партии.... Да вземат и лапкат парички. Един ен каза, абе я да дадем тези пари на всеки желаещ да работи, естественно дребно предприемачество или цех, не само нас вои хора! тия като направят бизнес икономикса ще се развие оборота ще дръпне. Няма такива? Ето какъв е "великият ни бат Байко"? молел се за фондовете човека, не се моли да ни помогнат с тия пари? Е като свършат фондовете Бате, къде и какво ще правим? Ще ни дерете с данъци, то скапаната система е така направена. Я кажи, как така прис ключен договор за пенсиониране един индивид плаща вноски, а вие еднозначно му променяте без предизвестие дори срока на договора за пенсиониране? Та вие сте престъпници за затвора до един бе! да ви и секюритито, да ви и правосъдието смъртоносни за нас? че тия не могат опандизи няколкостотин вредни врага в парламент и по инстанции, а как ще ни спасят от армия?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лъчо

    15 6 Отговор
    Ето кое е интересното: Даже великият ни вожд пришзнава, че БСП са крали, крали...? А нито един правосъден, нито един военен, нито едно ченге не арестуваха тия крадци и не ги осъдиха доживотно? Ето затова и няма дас е оправи...няма нужда от закони и законодатели, те и без това не се сазват и от властта!
  • 13 Лъчо

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Аз не говоря против бат ти Бойко. Аз не мога да понасям вече и партиите ви и бюрократите ви насадени на лапачка, вредни номенклатурки тук. И не са ми виновни рушняците, нито хамериканците, а местните номенклатури лапачи. затова, че не мога да кажа нищо добро и за твоят кумир бат Бойко. Впрочем мога да кажа само едно - идеален е за театъра, раздел сатира. Но не го влече явно? Карай по няколкото ти магистрали. То покрайм агистралите селцата изчезват заради тия лапачи кат бат ти Бойко Нинова и много хилядите като тях от десетилетия насам.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 УУУ

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "МММ":

    ДО КОМЕНТАР 3 МММишка 1 ти кои си 2нещо значимо направил ли си 3 главен бил ли си 4 министър бил ли си 5 нещо след теб ще оставиш ли
  • 16 УУУ

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "МММ":

    ДО КОМЕНТАР 3 МММишка 1 ти кои си 2нещо значимо направил ли си 3 главен бил ли си 4 министър бил ли си 5 нещо след теб ще оставиш ли
  • 17 Истината

    4 13 Отговор
    -Батте Бойко Пожарната знаеш ли защо те избираме защото си 1към1 със селските комунета и им знаеш номерата и никога неискаме вече да управляват бсп и дпс заедно защото загробват и унищожават България а ти какво направи президент твой парламент твой правителство твое и ти предложи и направи румен радев генерал.....И много бързо си забрави приказките за лошият маттериал-А?!-Сега си сърбай попарата но лошото е че и ти почна да загробваш България като даваш пагони на селски комунета и във партията ти е пълно със такива комунисти....-Чистка брато чистка и стягай редиците имаш повече от 2-месеца време!!
  • 18 КОЙ

    10 5 Отговор
    Не мога да опиша, колко съм омерзен и погнусен от цялата, тази, мръсна политическа игра - как толкова години, едни доказани мръсници играят заедно срещу собственият си народ, привидно разделени в различни партии, в различни окраски ....
    1. избори за президент (една фиктивна длъжност в България, с изключение на военно време) с никакво значение за управление и всичките производни от него, говоря за мерзко управление - власт, съсредоточена в ограбване и забогатяване за сметка на народа !
    2. референдум (изключително важен за България, даващ възможност за промяна след 27 години на безвремие), удобно проведен с президентските избори, под предлог за спестяване на средства, а всъщност по един или друг начин ограничен - чисто физически на всички ние ясно, че нямаше как да гласуват повече от 4 милиона !!! изключително тънка и гнусна измама - пликове без бюлетини, бюлетини без пликове, премахнати печати, премахнато видео наблюдение, забравени бюлетини - 300 хиляди невалидни гласа и недостигащи (удобно) 12 хиляди гласа !
    3. Борисов подава оставка под предлог загубени избори, суетня в парламента - референдума удобно и чрез гнусни политически приоми се отлага ! Всъщност оставката е заради референдума и огромният страх от него - Слави събира 100 хиляди на концерт ! Те още помнят '97 !
    4. Президент избран с подкрепата на комунистите, същите донесли Орешарски, Пеевски, Василев ... с дейната подкрепа на ГЕРБ ! Радев разпуска парламента - няма време за разглеждане на 2,
  • 19 КОЙ

    4 8 Отговор
    2,5 милиона гласа подкрепили референдума, новият парламент няма отношение към референдум проведен при стар парламент ! Радев не иска да изчака с разпускането - бърза да назначи предварително спуснат кабинет !

    Братя българи, не искам да вярвам, че не виждате тази мръсна игра ... спите ли ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?
  • 20 Варна

    21 2 Отговор
    Гледах днес брифинга му на този...
    В общи линии приличаше на тимбилдинг по рев и близане на задни части.
    Няма толкова нагъл човек...
  • 21 иии

    15 1 Отговор
    " Не бяхме подготвени за коварството на БСП" . Брей, а бяхте подготвени да назначите Мая Костинбродска за Омбу не знам какво си.Питам аз, за какви заслуги г-н "антикомунист" ,казахте после в едно интервю че не сте мстителен. Затова загубихте катастрофално от Радев , защото не държите на думата..Впрочем вече и на последен идиот е ясно - в БГ всичко е сценарий...само и само да бъдете във властта, макар и с малко почивки...
  • 22 Някой

    13 1 Отговор
    Г-н Борисов, споменавате за грешки в общините ?! Мисля,че сте го чували вече,но да Ви го кажа и аз: голямата Ви грешка в град Перник се казва караилиев . Това Ви го казва човек от Вашата партия.
  • 23 неутрален

    23 2 Отговор
    Абе, Тикво откакто те помня на тебе все някой ти е виновен, щом си некадърен и не можеш да се справиш така ще бъде - все чужди вини, а ти некадърнико никога не потърси вина в себе си!
  • 24 koturak

    7 0 Отговор
    bate boiko nadolo neti stawat xorata!kmetowete po mesta se okazaxa b...ci!!!!!
  • 25 волен сидеров

    9 3 Отговор
    Бойко сам си си виновен ,като изкара туй плашило за президент.Сърди се на себе си.Президента Българският е винаги налаган от някого в България-за това първо трябваше да го погледнеш на външен вид,после другото.В България за съжаление всичко е на опаки.И наистина ако искаш хората да гласуват за ВАС герберите-то промени тотално персонала си-Да е по малко крадлив от бесепето-че сега сте на едно ниво-Мислете повече за хората-много повече да има работа и здрава съдебна ръка да няма недосегаеми крадци и мошеници-Така ще има повече инвестиции и фабрики тука в България -Ще се върнат децата ни да работят тука на място-Ще има много повече пари и в държавата ни-Мисли бат Бойко за тези неща .знам че ги знаееш ,но защо не го направиш и цял живот България ще е твоя в едно с народа си-а сега само нерви за тебе и за нас-толкова е лесно-трябва само желание.....
  • 26 555

    7 1 Отговор
    Борисов забранил на съпартийите си да мислят за коалиции....значи в Герб нямат право да мислят а само да изпълняват приумиците на БОКО Т .И това ако е демокрация.....
  • 27 Сори

    6 3 Отговор
    Защо се сърдиш на Корнелия бе БОКО....Народа не те иска ,,,, а БСП като всяка друга партия се домогва до властта.
  • 28 Townboy

    7 1 Отговор
    Бодигардът на Т. Живков забрави ли отде се е пръкнал? А жена му цура отде извади капитал за банка а?
  • 29 БАБА ГЕНА

    4 2 Отговор
    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗА КАКВО КОВАРСТВО ГОВОРИ ТОЗИ НЕКАДЪРНИК.АМИ ХОРАТА СИ ХАРЕСАХА РАДЕВ И ЗА НЕГО ГЛАСУВАХА.И СЕГА ВИНОВНИ СА МУ ДРУГИ--БСП.И ГИ НАРЕЧЕ КАКВИ ЛИ НЕ.А ВСИЧКО КАЗАНО ЗА БСП СЕ ОТНАСЯ ТОЧНО ЗА НЕГО.
  • 30 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор
    Ей, сорос, до там ли стигна,да присвояваш моя НИК , за да ме злепоставяш ли? Такива сте всички,барабар с Боко. Все му виновни комунисти. Само че при малко по-задълбочено "ровене" в Уикипедията и Интернет,излиза че 2/3 от ръководството на ГЕРБ са бивши членове на БКП , или са деца на такива! Така че нямат право да говорят!
  • 31 ВГЗ

    3 0 Отговор
    На тоз все някой му е виновен, а изобщо не му минава през акъла, че е некадърник. Опитва се да припише на други собствената си неспособност да управлява, обикновено предходните - Станишев, Орешарски. Ако случайно вземе пак да стане МП кого ли ще обвинява? Може и до Ивайло Бърдоква да стигне, знам ли. Просто човекът си е прост и така и не схвана, че и чеп за зеле не става. Ама пусти нарцисизъм...А г-жа "Лъжа" май ще се окаже права за много неща, включително и за магистралите и за санирането...Май му се разтрепериха мартинките като разбра, че има голяма вероятност да Му спрат парите от Брюксел. Ще му секнат възможностите за крадене...
  • 32 гербер

    2 0 Отговор
    на мек Бай Х-й и вятъра му пречи
  • 33 Гост

    3 0 Отговор
    Не забравяй Боко ти какви си ги дробил и продължаваш да тормозиш Народа...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове