3 Февруари, 2017 12:17 1 539 10

БСП има намерения за строителство на АЕЦ "Белене"

  • мартин димитров-
  • аец "белене"-
  • бсп

Мартин Димитров от "Нова Република" предупреди, че БСП има намерения за строителство на АЕЦ "Белене" и възраждане на т.нар. проекти от Големия шлем. Според него това ще бъде най-голямото източване на пари на българските данъкоплатци:

БСП се готви не просто да строи "Белене", но да възстанови целия Голям шлем. Първата сметка за "Белене" дойде и тя е три милиарда, следващата сметка е 20 милиарда. Тези хора могат да фалират икономиката с тези проекти, ако го допуснем. 20 милиарда лева означават 6 500 лева на всеки работещ човек в България.

Нашето предложение към БСП е следното: "Като смятате, че е печелившо, защо не вземете вие да си го построите заедно с вашите симпатизанти? Нека те да станат ваши акционери, да финансират "Белене", и си вземете цялата измислена печалба от този проект!"

От ГЕРБ също смятат, че нови енергийни проекти ще доведат до дългове за държавата. Председателят Бойко Борисов обяви, че "Белене" може да бъде изграден само като частен проект.

От партията обявиха приоритети от предизборната си програма. В нея е вписано достигане на 1500 лв средна заплата и увеличение на учителските заплати и пенсиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    15 2 Отговор
    Е ГЕРБ вдигнаха дълга до 26,4 млрд. до средата на миналата година. От 2008год. не знам, кое наложи увеличаването на дълга от 9,9 до 26,4 плюс дефицит до миналата година!
    Сега по темата!
    Нашата енергийна система има в основата си 5 ТЕЦ и 1 АЕЦ. Останалото са топлофикации - не произвеждат ток.
    Тези наши 5 ТЕЦ-а формират 45% от електроенергията. Според последните решения от миналата година ЕС смята да спре производството на ток чрез въглища до 2030 година. Тоест ние ще трябва да ги затворим въпросните ТЕЦ-ве.
    Сега питам какво се случва след като ги затворим? Ще купуваме ток? АЕЦа ни също няма да има още кой знае колко дълъг живот! - Какво правим?
    Как ще решаваме проблема с липсата на собствени енергоизточници?
    Задайте си този въпрос и после на този недодялан цървул, който си мисли че разбира особено от Икономика
  • 2 волен сидеров

    3 9 Отговор
    ами какво да ви кажа бесепето щом дойдена власт и уйде коня у ряката поне за 7-10 години назад и после поводи за оправдания на новите-дано булгарите бъдем по умни и да спрем този порочен кръг-да пробваме да дадем последен шанс на бати бойко-и ако този път се укъка или се опита да се измъкне по терлици -както го тори вече два пъти-то да си го изпратим подобаващо този път с аркади и без право никога да се върне той и неговите ора.а ако направи това ,което сега обещава може и паметник да му направим,че народа се намъчи тотално от лъжи на точно ей тези 240 гълфона къде се менкат само и или се появяват разни нови образи на сцената,без да се погледнат в огледалото и без да се слушат какво говорят като нфсбето с валерчо-ама така е когато народа е с промит мозък и не мисли,а му дават поводи само за разделение и Страх да чувства.....така народа се държи за топките на тенис идеално
  • 3 гост

    4 9 Отговор
    Вече Белене е приключило. Едно трезво правителство, а и всеки мислещ човек като цяло, не трябва да се замисля и да връща назад, след като сметката е платена. На площадката може да се инсталират ВЕИ, складови бази и газова централа за енергиен баланс. Всичко това ще си изисква квалифицирана работна ръка и ще оползотворява инак пустеещи индустриални площи. В световен мащаб процента на ВЕИ расте и централи на въглища се извеждат доброволно от експлоатация като се пренасочава бизнеса. Това е промяна, а не ликвидация. Факт е, че тецовете осигуряват работа, но ако разпитате как се назначават хора там, как се изплащат проценти от заплатите и колко тровещи са обстоятелествата там. Знам, защото съм наблизо и имам познати там. 100% трябва да се затворят.

    Коментиран от #6

  • 4 енергото

    9 0 Отговор
    Проблема с енергоизточниците ще го реши Кунева и Костов като почнат да въртят едно колело с педали по цял ден.
  • 5 Мършата

    3 1 Отговор
    БСП-ДуПеСе възприемат избора в тяхна полза като карт-бланш за крадене! Олигархично-тоталитарния модел на БСП-ДуПеСе е най-неприемливия вариант, обричащ ни на мизерия, корупция и крайна несправедливост във всичките аспекти на думата спрямо средно статитсическия гражданин или селянин!
  • 6 Варна

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Какво ВЕИ ще сложиш на Белене? Ветрогенератор? - Не става! Няма достатъчно вятър за това там. Фотоволтоик? Той работи няколко часа и то само през деня! Газова турбина?!- Ми добре ама единствената положителна черта, е че не замърсява толкова въздуха! Няма как да стане това за което говориш...
    Когато говориш че има нови технологии които могат да заместят съвременните централи, от които по- голямата част ще излязат от употреба след 13 години то е добре да дадеш добър пример. Тези които си ги дал не стават! Технологията за студения ядрен синтез е налична, но не е измислена за промишлено приложение. Цената на MW от ВЕИ не в проценти а в пъти е по- висока. Германците се отказват от АЕЦ защото могат да си го позволят- имат развита икономика и огромен износ. Ние обаче нямаме! Можеш да влезеш в сайта на БЕХ и да видиш каква ецената на енергията от въпросните ВЕИ-та.
    Та много хубаво е да имаме чисти енергийни източници само че нямаме условията за това. - Здравословно е добре да вървиш пеш, само че на днешно време е невъзможно да изпълниш всичко без наличието на автомобила ...

    Коментиран от #7, #10

  • 7 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Tоя е един изключително ограничен болен мозък, дето имал генератор за ток от камъни и тая глупост с площадката на Белене я разправя отдавна. Не му задавай въпроси, ами го накарай да ти каже нагледно с какво ще замести енергията от атомните блокове, колко ще струва и колко площ ще заема. Гола вода е, ама няма отърване от него!

    Коментиран от #8

  • 8 Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Карай! - На ли трябва да има и опоненти :-))
    Ще е така - ще спорим! Само да е конструктивно, но едва ли
  • 9 Сретан

    2 0 Отговор
    Този Мартинчо едва влезе в Парламента след повече от 10 год.мъчително очакване и взе много да разбира СЪЩОТО ТОВА ЧОВЕЧЕ ПРЕДЛОЖИЗАКОН заедно с Найден Зеленогорски от неговата банда АКО ЗАСПИШ НА ПЛАЖА 10 000лв глоба и двамцата позеленяха от Злоба че Герб не го приеха този закон....Отдавна му е минало трепането а това само акъл дава и то в вреда на Хората Само злоба от него..Да сте го чули да предложи нещо позитивно.....
  • 10 Другата Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Паааак си написал едни глупости безкрайни че се чуди човек наред ли си... Що не вземеш да мръднеш с приятелчето си кроко до Чернобил за една екскурзиика и там да си останете двамцата. Атомната енергетика е рисков отрасъл и ставаме колония на раша - отработеното гориво на твоята вила ли ще го закараме или ще плащаме каквото им хрумне на орките (като с "братския" газ). Газова централа можем да си направим - газ имаме в шелфа и се знае отдавна, но ушанките правят всичко възможно да не го използваме за да купуваме от тях. Газ има и в Добруджа, но кракинга не се харесва на същите ушанки по същата причина. И преди да ми говориш за замърсяване се поинтересувай на каква дълбочина е водоносния слой и къде е слоя за кракинг. Копейкаджии... Искам да ми докажеш че атомната не е вредна като отидеш да се изкъпеш където излизат водите от Козлодуй...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове