Last news in Fakti

26 Май, 2017 13:32 1 613 2

Две обвинения за кмета на Асеновград

  • емил караиванов-
  • кмет-
  • асеновград-
  • обвинения
Две обвинения за кмета на Асеновград - 1

Прокуратурата повдигна две обвинения на кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов, каза на пресконференция днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Кметът е задържан за 24 часа по обвинение за длъжностно присвояване на суми в особено големи размери и за подписване на документи с невярно съдържание.

Става дума за подписан договор през 2014 година за почистване на дъждоприемните шахти в общината, като реално не е била извършвана каквато и да е дейност от наетата фирма.
Това разкри междувременно и главният прокурор Сотир Цацаров

Сумата, по свидетелски показания е около 200 000 лева, като не е била усвоена цялата. С около 6000 лева месечно са били облагодетелствани на практика отделни лица от 2014 година досега.

По същия случай е повдигнато обвинение и на длъжностното лице Николай Христев за помагачество и съставяне на документи с невярно съдържание. Неговото обвинение е било предявено в болница, където е бил открит в изключително влошено здравословно състояние.

Второто обвинение на кмета на Асеновград е за престъпление по опазването на културното наследство, като той е допуснал строителство на сграда в имот, който е защитен по Закона за културното наследство, намираш се в т.н. Метошка махала, без да е осъществено каквото и да е съгласуване с Министерството на културата.

По същото дело е повдигнато ново обвинение на главния архитект Константин Атанасов, за това че е издал строително разрешение.

Той е обвинен и за вземане на подкуп около 8000 лв.

„Кметът на общината Емил Караиванов е обвинен в длъжностно присвояване. Няколко собственици на търговски фирми са обвинени в помагачество към длъжностно присвояване. Обвинени са както кметът на общината, така и строители в нарушения, свързани с разрешаване и осъществяване на строителство, което е при условията на съответни архитектурни ограничения", поясни Цацаров.

Акцията е на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов беше задържан при акция на ДАНС и Окръжна прокуратура-Пловдив вчера. Заедно с него бяха арестувани и трима бизнесмени, сред които собствениците на строителна фирма „Запрянови” баща и син - Вакрил и Георги Запрянови. Третият е местният предприемач Николай Христев, чиято съпруга държи ресторанта в сградата на Община Асеновград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    3 0 Отговор
    А кметът на Пловдив
  • 2 нивинни са

    2 1 Отговор
    туй са политически поръчки само завиждате еий