15 Юли, 2018 11:18 12 721 8

Изскочиха още двама поразени от стрелбата във "4 you"

  • митьо очите-
  • божо кравата-
  • димитър желязков

Радомир Георгиев и Петър Иванов-Габъра също са свързани с Митьо Очите

Изскочиха още двама поразени от стрелбата във "4 you" - 1
Снимка: Флагман

Поне четирима са ранените от престрелката в ресторант „4 you” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г. Тогава група на Димитър Желязков-Митьо Очите влезе в заведението и бе посрещната с огън от хората на Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Гардът на Очите Александър Алексиев–Сашо Водолаза бе убит. Самият Желязков бе тежко ранен. Рана в крака е имал и Никола Маринов-Кольо Магарето. Това бе публично известно до момента.

В четвъртък в Специализирания наказателен съд на поредно заседание по делото срещу групата на Божо Кравата обаче стана ясно, че е имало и още двама ранени, узна "Флагман". Става въпрос за Радомир Георгиев и Петър Иванов-Габъра, които са свързани с Митьо Очите.

Радомир се яви за разпит като свидетел. Той се отказа от предишните си показания и заяви, че съдът трябва да вземе предвид само това, което говори сега, понеже му било „най-прясно”.

Георгиев обясни, че когато е разпитван в досъдебното производство, е бил ранен и затова показанията му тогава не били адекватни.

На 9 юни 2016 г. – в деня след стрелбата, той е казал пред разследващите, че групата им е била от 20—30 човека. В съда обаче той изброи само 6-7 души, като идеята била „да пият кафе”.

Тезата на защитниците на Божо Кравата и останалите от неговата група е, че Митьо Очите и хората му са нахлули с цел саморазправа.
Свидетелите, които са били с Очите, обаче казват, че произволно са се разхождали из Слънчев бряг и търсели къде да ядат и да пият. Във „4 you” те отишли случайно.

Радомир Георгиев влязъл в заведението след Митьо Очите, Сашо Водолаза, Явор Радков и Младен Хайдутов. По думите му те търсели маса, където да седнат. Той застанал до двама души в заведението, единият от които бил Радослав Димитров – единият от стрелците според държавното обвинение.

Радомир обясни, че всичко станало много бързо. Докато се чудели къде да седнат, започнали да се чуват изстрели. Той видял Георги Иванчев да стреля.

„Видях как Димитър Желязков приклекна, като стреляха по него. Видях, че Божидар Кузманов има пистолет в ръката. Видях и как Радослав Димитров стреля напосоки”, каза свидетелят Георгиев. Пред съда той обясни, че работил като отговорник охрана в „Аркус сигурност”.
Радомир чул куршум да изсвистява край дясното му ухо.

„Усетих много силна болка. Бях прострелян в левия крак”, каза още свидетелят в съда.
Той и Младен Хайдутов, с когото са семейни приятели, хванали такси и изчезнали. След това се обадил на жена си, която била в района, и заедно се прибрали в Бургас.

Кракът на Радомир обаче изтръпнал. Течала много кръв. Съпругата му се притеснила. Затова той отишъл в Първа поликлиника. Раната била в прасеца, отзад на левия крак и леко встрани.

Заради разминавания в показанията бяха изчетени протоколи от три стари разпита на Георгиев – от 9, 12 и 15 юни 2016 г.

От тях стана ясно, че лекарите са установили, че раната му в крака е прободна, но била от рикошет.
Адвокат попита защо полицията е отнела законно притежавания пистолет на свидетеля, но той не можа да даде отговор.

Според Радомир Георгиев обаче тяхната група не е била въоръжена при стрелбата във “4 you” за разлика от тази на Божо Кравата. При първите разпити той посочва, че не познава стрелците. От един момент нататък обаче започва да твърди, че е разпознал Георги Иванчев и Радослав Димитров.

Друг свидетел по делото в четвъртък бе и полицай от Доспат. На 8 юни 2016 г. той бил на работа в Слънчев бряг.

Бил в екип, който обхождал района. Намирали се до медицински център, когато чули изстрели.
„Уведомихме дежурната служба. Видяхме хора, които бягаха. Тръгнахме да ги гоним. Хванахме единия”, разказа полицаят.

Установили самоличността му. Служителят на реда не си спомни името, а само прякора на беглеца – Габъра.

„В него имаше газов пистолет. Едната му ръка беше простреляна, защото кървеше”,спомни си свидетелят от МВР.

Пистолетът му бил на видимо място - пъхнат в панталона отпред. Дали обаче оръжието е било използвано, полицаят не знаел.

Стрелбата откъм “4 you” продължила поне минута, защото през време на пукотевицата той успял да докладва на дежурните сили на реда.

В четвъртък бе разпитан и трети свидетел – Георги Капсамунов, който се намирал на алея до заведението. В началото той помислил, че гърмят пиратки. После обаче видял хора да тичат. Видял и Митьо Очите, който бил придържан от човек с червена фланелка, когото той не познавал. (Става въпрос за Явор Радков, който свидетелства пред съда предния ден – б.р.).

„Викам - к’во става. Митьо не говореше. Хванах го от другата страна. Видях на лявото му рамо дупка. Беше с бронежилетка. Тръгнахме напред. Казах - качвайте се в таксито, отивайте в болницата. Точно когато отварях вратата, Митьо припадна на плочките. Дотогава беше в съзнание”, разказа свидетелят.

В четвъртък прокурорът и адвокатите предоставиха на съда писмени въпроси. Те са предназначени за лица, основно от Норвегия, които са били свидетели на стрелбата във “4 you”. Те ще бъдат разпитани пред норвежки съд. Протоколите от разпитите ще бъдат приложени по делото. Следващото заседание на спецсъда ще е през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кавала

    37 5 Отговор
    ....нашите мутри не са свикнали да стрелят по тях ...а е време вече !!
  • 2 Zapoznat

    33 3 Отговор
    Истината е че софияци не са искали да си плащат рекета на ,, Батето" както наричат местните Митьо Очите и разправията със зет му в дискотеката става късния следобет и Очите след това ги събира неговите непрокопсаници няколко часа целия Слънчев Бряг знае историята групата е била от 40 -50 човека и привечер вече организирани щормуват !!
  • 3 Юнкер трезвен

    38 1 Отговор
    Историята на тоя Радомир Георгиев щеше да бъде много по правдоподобна ако беше казал че той и Митьо Очите са търсели нови и интересни книги, помислили са че "4 you" e англииска книжарница, влезли са да търсят щанд съвремена поезия, а хората на Кравата изведнаж почват да стрелят.
  • 4 Будалата

    21 5 Отговор
    Такива смешници са тез мутри. Пред куршума всички са равни. За ко ми ходи тоз царвул с бронижилетка. Хак му е. Да си ходи с торбичка и катетър.
  • 5 КАДИРОВ

    20 3 Отговор
    НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТЕЗИ БОКЛУЦИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гнида

    4 1 Отговор
    Е да но да им се случи каквото търсят ! НА ВСЕКИ МУ СВОЕТО !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.