14 Септември, 2018 16:11 8 814 8

Спецчасти задържаха Бирмата

  • евлоги станоев - бирмата-
  • задържан-
  • проверки

Спецчасти изведоха Евлоги Станоев - Бирмата от заведението му в София, като трима-четирима тежко въоръжени конвоираха бизнесмена до черен автомобил. Спецпрокуратурата и Жандармерия са затворили и претърсват сръбския ресторант „Бест”, бивш „Кошарите”, чийто собственик е именно Голямата Бирма, пише Trafficnews.bg.

Специализираните органи разпитват съдържателя на ресторанта във връзка с подновената акция срещу незаконните цехове за цигари.

По-рано днес стана ясно, че се разследва престъпна група за пране на пари и търговия с незаконни цигари, но задържаните и обвиняеми към момента 23 души не са сред "мозъците" на операцията.

Именно по следите на тарторите на групировката се твърди, че са тръгнали днес от специализираната прокуратура.

От сутринта екипи претърсват и изземват в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест /бивш „Кошарите” по времето на стопанисването му от Коко Динев/. Разпитани са множество свидетели.

В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територията на страната - в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан.

Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. Привлечени като обвиняеми са 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колекцонера

    34 2 Отговор
    Като стиснеш кърлежа здраво почва да смуче кръв като за последно.вече ми става гнусно на тази тиритория тук държава няма законите важът само за едните за другите чадър!!!
  • 2 коя е тази бирма

    35 0 Отговор
    коя е тази бирма ?
    ей
    една шепа хора сме сме, всичко се зане и не е нужно кой знае какво усилие, всичките крадци и паплач да бъде поставена на мястото и , и да заживеем нормално и спокойно!
  • 3 ванката

    25 1 Отговор
    немога да разбера кое е по притеснително да те наричат мафиот или бизнесмен ?
  • 4 Ранърса

    12 0 Отговор
    Ся да му сцепят дупката............
  • 5 KoKi4a

    8 1 Отговор
    Тоя пари има,не го мислете...
  • 6 Gost

    6 4 Отговор
    Бате бойко е виновен
  • 7 гнида

    10 1 Отговор
    П.Р . преди избори , инак не може ! И кебапчета и бира за тъмнозелените !

    Коментиран от #8

  • 8 въшка

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "гнида":

    Прав си до някъде, Тиквата събира пари за изборите!
    Нали някой трябва да плати кюфтетата и маанетота!
    А който не се отчита или по точно отчита но подлъгва с оборота!
    Почват да го друсат!