Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 07:52 49 989 26

10 000 лв. гаранция за дъщерята на Очите, изгоряха още петима

  • димитър желязков-
  • митьо очите

Според държавното обвинение Митьо Очите е ръководител на организирана престъпна група за изнудвания, побои, палежи и др.

10 000 лв. гаранция за дъщерята на Очите, изгоряха още петима - 1
Снимка: БГНЕС

Групата обвиняеми, свързани с Димитър Желязков-Митьо Очите, е нараснала до 13 души, съобщи „Флагман”.

През август 2018 г. под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени арести на около 20 човека. Обвинения обаче получиха само осмина.

Според държавното обвинение Митьо Очите е ръководител на организирана престъпна група за изнудвания, побои, палежи и др., в която влизат Иван Найденов, Иван Пишиев, Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Калоян Колев и Пейко Янков.

Обвинения са получили още петима и групата е набъбнала до 13 души. В момента шестима от тях били в ареста.

За обвинението срещу Станислава анонсира баща ѝ в събота преди гледането на мярката му за неотклонение. До момента обаче няма официална информация по въпроса.

Разследващите са уличили Желязкова, че се изявявала като посредник в отчета между членове на групата и баща ѝ Митьо Очите.

Адвокатът на Димитър Желязков на делото в Специализирания наказателен съд в събота също засегна случая с дъщерята. Той я защити и се присмя, че обвинението към нея е как заплашвала продавачка на варена царевица в Слънчев бряг, като я удряла с капак от тенджера. Това било, меко казано, несериозно.

Адв. Илиан Василев на делото в горната инстанция в четвъртък разкри и че досъдебното производство е пред приключване.

„Неслучайно вече ни определят дата за предявяване на разследването”, посочи той.

Предявяването е насрочено за идния понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИВАН

    156 9 Отговор
    Мутренска история, мутренска държава - едни мутри сменят други мутри и всичките са продажници и родоотстъпници - от Освобождението до сега. Не мога да разбера, как българин, ще посегне на друг българин, но сме такива - долни, завистливи и продажни, и затова пак сме под робство - сами сме си виновни

    Коментиран от #10

  • 5 тато

    124 14 Отговор
    ако дойде народната власт белене не може да ги събере толкова боклуци

    Коментиран от #13, #26

  • 6 Нищо не казАл

    107 7 Отговор
    "престъпна група за изнудвания, побои, палежи и др." - Някой вярва ли на тези неща? Та нали ако беше ръководител на такива схеми, нямаше Бенчо Бенчев ЛИЧНО да му стане шофьор - човека просто го е видял да ходи по шосето и спрял от добро сърце да го вземе с колата. Вчера изхакаха 10000лв. глоба на човек, който изял жаба и тука е пълно с коментари как законите трябва да се спазват, та даже искаха да го разкъсат, а сега с Митьо Дрогаря, ко прайм? Що така единият с лопатата, а другия на гъши пух и хубу, че комшийте малко му напомнили, че само в Република България мафията и отрепките си имат ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #11

  • 7 Дейм

    51 15 Отговор
    Направо не мога си обясня, как държавното обвинение е решило, че тоя ръководи престъпна организация.. За 15 год от къде стигнаха до тоя извод? Странни неща стават в тая "държава "

    Коментиран от #12

  • 8 НКВД

    30 18 Отговор
    Абе кво ме интересува жената на някакъв с очи,дайте ни статии за новата руска подводница и снимка на Путин гол до кръста.
  • 9 Драйвър

    69 3 Отговор
    Браво това е добра новина!Сега остана обвиненията да се превърнат във присъди,на цялата му семка на този изрод мястото им е в затвора!Цялата му рода са замесени в мръсните му дела,тая селянка майка му разправяше по телевизията ,че парите на Митьо не били от престъпления,а чичо му цял живот карал такси,но нямал деца и си давал всичките пари на племеника си и от там му били парите-грозна и нагла мазна селянка която тотално се е самозабравила!Дъщеря му е сащия парцал-визоално е неразличима от циганка от столипиново ,а се държи като херцогинята на Кембридж!На целия му род на този изверг мястото им е в зандана ДО ЖИВОТ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Олег Кошевой

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Нищо не казАл":

    Е, няма по подходящо име за създател на подобно писание. Вярно е че нищо не казваш.
  • 12 Минчо

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дейм":

    Ти да не си в службите. И ако не си, защо не си. Всички разбирате от футбол от чалга, сега гледам и от право. Ето за това няма безработица в България.
  • 13 АУГУСТО ПИНОЧЕТ

    39 23 Отговор

    До коментар #5 от "тато":

    Нещастнико, този и подобните му са резултат от 45 години народна власт, БКП - то си ги организира мутрите и си ги командва!!!Сега този не е нужен и го съдят!!!!Ав Белене по времето на соца.лежаха професори, лекари все интелигентни хора, затова сега сме на това дередже, защото повече от 45 години управляващите бяха с 3-4 класа образование!!!

    Коментиран от #14

  • 14 тато

    21 6 Отговор

    До коментар #13 от "АУГУСТО ПИНОЧЕТ":

    извиняваи забравих„че сега лекарите и интелектуалците са на почит с огромните си заплати
  • 15 Бесен

    45 1 Отговор
    Дано утре някоя подобна примадона да поучука на адвокатчето дьщерята, та да го видим как се хили после!!! МУТРЕНСКО МЕКЕРЕ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    36 2 Отговор
    А политиците дето му пазеха чадър и даваха поръчки къде са като част от организираната престъпна шаика
  • 18 Свободен

    9 1 Отговор
    Майко милааа, абе в кой век живеем, бе.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ееееее

    19 0 Отговор
    Още ли е жив този. Искам го в гроба. Колко хора уби и съсипа бизнесите семействата на хората. И после преписваш излишните фирми които си им направил големи данъци и си ги преписал на бездомници. Дано ти никога да не излезеш.
  • 21 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    БЕЕ.СЕ.ПЕЕ ...БЕЕСЕПЕЕ - НА НОМЕНКЛАТУРАТА ДЕТЕЕЕ ... СИК И ВИС СА ЗАД ВАЗИ ... -ЩОТО ДНЕС ЩЕ ВИ СГАЗИ - НОВОТО НИ МВРЕЕЕ!!! ШЕГА БЕ - СЪДЛЬОВЦИТЕ И СЪДЛЯРКИТЕ ОЩЕ СА ИМ ПОДОПЕЧНИ !!!
  • 22 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Е, как ? Да смятаме ли , че държавното обвинение и прокуратурата "трева пасат" или са с "политическа поръчка" ? Тъй както е написано "ИЗГОРЯХА", човек ще помисли, че всички обвинени са "света вода ненапита", а държавните служители са група подпалвачи. Да ги пращаме в Лайпциг - да палят Райхстага , или в Брюксел - ЕП. Бъдете коректни, бъдете честни, бъдете неутрални и си подбирайте изразите ! Не навсякъде уличния жаргон "върви" - най-малко при Вас !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хайдути

    5 0 Отговор
    Време е за разплата с изедници и чорбазжии
  • 25 Светлана Пеева Тодорова - Варна

    0 1 Отговор
    Абе гаранции или не все тая .
    Ето вземете мен .
    Аз също разкатавам фамилиите
    и най вече на тези които не трябва.
    И изпитвам съдистично удоволствие от това .
  • 26 Питащ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "тато":

    Защо пък заради боклуците целият народ да страда. Много е да ни наказват с комунизъм.