Last news in Fakti

4 Март, 2019 18:25 26 288 11

Знаков тартор "пропя" срещу Митьо Очите

  • митьо очите-
  • димитър желязков

Георги Илиев свидетелства срещу Желязков за погребалния бизнес

Знаков тартор "пропя" срещу Митьо Очите - 1
Снимка: МВР-Бургас

Нов свидетел по делото за Организираната престъпна група (ОПГ), за чийто лидер е сочен Димитър Желязков-Очите явно сериозно притесни защитата на несебърския бос. Името на човека, който е една от най-знаковите фигури в бургаския ъндърграунд, беше споменавано няколко пъти от адвоката на Желязков по време на гледането на мерките му за неотклонение след екстрадирането от Турция.

В края на февруари с обвинения, че са част от бандата се сдобиха още петима души, включително и голямата дъщеря на Желязков – Станислава.

Преди броени дни – на процеса срещу ОПГ-то на кръвния си враг Божидар Кузманов-Кравата и самият Митьо се изказа за развитието на разследването срещу него.

„Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев.

"Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите.

По думите на Желязков, в показанията си Илиев твърдял, че двамата едва ли не били първи дружки. Според Очите съименникът на боса на ВИС свидетелствал и срещу Николай Мечков.

„Прословутият Георги Илиев все повече ще се прочува. Как е възможно да присъства на всички тези разговори, които твърди, че е чул. Все едно постоянно са били заедно. Питах го дали не е в интимни отношения с Димитър Желязков. Не му е бил и охрана. Няма как да се вярва на такъв свидетел. Той безогледно лъже“, пък каза адвокатът на Очите – Илиян Василев при гледането на мерките за неотклонение на Желязков.

Георги Илиев е дал показания съвсем скоро – в началото на годината, когато Митьо все още се е намирал в турски арест, научи "Флагман".

В част от показанията си бургазлията говори за войната в погребалния бизнес, която според спецпрокуратурата е една от дейностите на бандата. За нея отговарял Йордан Въчев-Ларша, твърди още държавното обвинение.

Според източници на "Флагман" Георги Илиев от доста години е в „бизнеса“, но се сдоби с обвинение за лидер на група, занимаваща се с разпространение на дрога, едва преди няколко месеца.

„Жоро Илиев беше самостоятелен играч, който никога не е бил зависим от Митьо, както много други.

Той е много хитър и доста години успя да остане в сянка. Буквално беше неуловим за ченгетата, пазеше се много внимателно. Възможно е от прокуратурата да са го притиснали и да е пропял срещу Митьо, за да отърве кожата. Жоро със сигурност знае много“, разкри източникът на "Флагман" от ъндърграунда.

Припомняме, че в началото на септември м. г. Бургас беше блокиран от полиция заради спецакция на ГДБОП и ОДМВР. По време на операцията са претърсени множество адреси и коли из цялата област. Арестувани са 12 души, като обвинения за ОПГ са повдигнати на четирима от тях.

В рамките на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща.

При претърсванията са иззети още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв. По първоначални данни групата е действала от началото на 2018 г. на територията на страната и Бургаска област.

Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност, съобщиха от полицията.

За лидер на новата банда държавното обвинение посочва именно 37-годишния бургазлия Георги Илиев. Той продължава да е зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    6 5 Отговор
    а кой е новия свидетел че нищо не пише за него а само за тоя георги илиев за който говорят от началото на годината???

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лобев

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Георги Илиев е създателят на ВИС, сега явно някакъв се прави на него но всички знаем че е починал, тоест номера няма как да мине

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 vasik atanasova

    4 1 Отговор
    взел е пари явно
  • 6 vasik atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "асен":

    и то голям )
  • 7 шляпалника

    19 3 Отговор
    Направихте мафиотите звезди....
    А всъщност трябва да гният в забрава в килия 2 на 3 метра. Всичките!
  • 8 кукоеб

    14 1 Отговор
    НАИ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ МИСЛЯ 4Е СЕ КАЗВАТ МВР СЪД И ПРОКУРАТУРА КАВИ ОЧИ И ДРУГИ ТЕМ ПОДОБНИ ОРГАНИ
  • 9 Антон

    2 0 Отговор
    Виждате ли как ни хвърлят прах в очите, та раята да се радва че някакви ги заключили и сега спец прокуратурата ше ги гърчи. За какво - за рекет на погребален бизнес и рекет към собсъвениците на вендинг машини. Но за дрога да чухте нещо,кога ще разбият бандите продаващи дрога по черноморието и не само там. Всеки който е ходил последните години на слънчев бряг, особено п онощните вървежни заведения знае за какво става дума, прашец има в изобилие и навсякъде. Те ми говорят че някакви искали рекет от вендинг автоматите. Навсякъде по света се продава дрога, но държавата предир дилърите и те с екрият, на длънчев бряг са дневните и нощни герои.ужас
  • 10 Еретика

    0 0 Отговор
    А бе планове с поглед и усмивка на пикаеща крава.А бе Бойков дупелизец.Ти който забрави че господ те тупан по тиквата с какво право критикуваш и обвиняваш президента Радев.Или се страхуваш да не ти забравим физиономията.А бе тъпунгер гледай си синоптичката.Да не някой да я изсонипточира между краката и да вземе да ти бракуна резултата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.