Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 09:24 13 148 24

Бандата на Митьо Очите правела по 2 млн. лв. на лято

  • митьо очите

Срещу Очите свидетелствали рекорден брой защитени свидетели - 12

Рекетьорската банда на несебърския мафиот Димитър Желязков - Митьо Очите е прибирала силово около 2 милиона лева всяко лято от търговци, развиващи бизнес в Слънчев бряг. Това твърдят защитени свидетели на Специализираната прокуратура в процеса срещу Морския Ал Капоне, съобщи "Уикенд".

Димитър Желязков най-после бе предаден на родното правосъдие от властите в Турция, след като прекара повече от 6 месеца в строго охраняван затвор в Истанбул. Очите бе задържан в турската столица на 3 август 2018 година в компанията на бургаския общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, който прекара тайно през гръцката граница обявения за издирване гангстер.

Само няколко часа след завръщането си от Истанбул, Димитър Желязков бе изправен пред Специализирания съд, а адвокатът му Илиян Василев опита да го отърве от решетките, настоявайки, че клиентът му е със силно разклатено здраве. След експертиза, стана ясно, че здравето на Очите не е застрашено.

Оказа се, че докато Желязков е гниел в турския затвор, прокуратурата е съумяла да се сдобие с огромен обем доказателства за гангстерската му империя. Срещу Очите свидетелствали рекорден брой защитени свидетели - 12, като всички са разказвали за методите, с които е действала бандата му. Според защитата на Митьо Очите защитените свидетели са били осигурени от пазарджишкия гангстер Божидар Кузманов - Божо Кравата.

"Всяка пролет мутри на Очите започват да обикалят обекти, които вече са наети от търговци и поставят условия за техния процент. Искат между 15 и 20% от печалбата, като в много случаи бъркат оборот с печалба. Ако не платиш, ти палят обекта, или пък те пребиват. Отърване няма", разказва защитен свидетел срещу мафиотската структура на Желязков.

Обект на рекет от страна на Желязков са били не само собственици на заведения и дискотеки, но и таксиметрови шофьори, които били принуждавани да работят в таксиметрови компании, регистрирани на името на голямата щерка на Очите - Станислава. 25-годишната наследница на гангстера също е с обвинение, което предизвика гнева на татко ѝ.

"Как не ги е срам - та тя е млада майка, само преди 6 месеца роди", възмути се в съда Очите.

Е, явно не го притеснява, че "младата майка" се държи невероятно арогантно и цинично - като мутреса от средата на 90-те, а от набезите ѝ е пропищял цял Слънчев бряг.

Разказва се как през лятото на 2017-та година тя лично биела шамари на възрастен таксиметров шофьор, който отказал да плаща "такса" за това, че извършва трудова дейност в територия, обявена от баща ѝ за "негова". До наглата млада дама стоели трима мутри, които ѝ вдъхвали допълнителна увереност да инквизира пенсионера.

Митьо Очите е сложил ръка и върху погребалния бизнес в Бургас чрез подставените си лица Йордан Въчев - Данчо Ларша и Иван Пишиев. Двамата бургазлии принуждавали собственици на траурни агенции в морския град да им плащат по 150 лева за всяко погребение.

Засега от прокуратурата не изнасят информация за наркобизнеса на Димитър Желязков.

"Има данни, че и хора от семейството на Димитър Желязков са били въвлечени в бизнеса с дрога, но все още не се коментират бъдещите обвинения", твърди представител на Специализираната прокуратура. Според запознати, криминалистите могат да изправят пред съда с обвинения за търговия с наркотици двамата шуреи на Очите - братята Христос и Парашкев от Поморие, чиято сестра Антигона живее на семейни начела с Морския Ал Капоне.

Съдебният процес срещу Димитър Желязков и бандата му вероятно ще стартира през пролетта. Дотогава Очите ще лежи в ареста заради опасност да се укрие и да повлияе на свидетели.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    87 0 Отговор
    2млн на лято? Тия се ебават .. това е за месец или по малко

    Коментиран от #6

  • 2 5ко

    33 0 Отговор
    Аре оттече дзъркеля. За това го задържаха комшиите, та да могат наЩе да му спретнат обвинението. Много знае муто и става опасен, па е и нефел вече. Кой ли ще заеме мястото му?

    Коментиран от #18

  • 3 ванката

    40 2 Отговор
    това е за седмица през лятото те са се объркали...
  • 4 525

    20 3 Отговор
    ой сиромаха той , мъкааа ....
  • 5 Сиси

    47 1 Отговор
    И какво като е млада майка?Не може да участва или ще я оневиним?Аз също имам малко дете,но това не означава,че може да извършвам престъпления безнаказано.Банева същата - имам деца да гледам,ами "да бе мирно седяло не би чудо видяло"казват старите хора.
  • 6 Сиромаха

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Само от рекет!!!!!!!! САМО ОТ РЕКЕТ!!!!!!!!
  • 7 Гост

    22 1 Отговор
    е преди да е раждала да е мислила в каква среда ражда. Семейство на гангстери да не очаква цял живот пенсионери да шамаросва?
    вярно че в сливенският няма точно да я онодят щот е и паралийка, ама това може да се промени ако съдебната система поработи.
  • 8 Бенчо

    42 1 Отговор
    А прокуратурата къде спа 20 години? Защо чак сега се сетиха да го разследват сериозно?

    Коментиран от #15

  • 9 Тикнете го

    27 0 Отговор
    В килията. Там му е домът. А Митака ако реши да бяга от затвора за отмъщение ми тогава да загине като клошар. Това му е живота. Животински. Като животно ще умре. Жалко че е плачел като бебе. Но сега да си реве в затвора.

    Коментиран от #16

  • 10 Само казвам

    18 1 Отговор
    Бате маджо стъпва на морето и измести местните пичове :)
  • 11 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 0 Отговор
    Според защитата на Митьо Очите защитените свидетели са били осигурени от пазарджишкия гангстер Божидар Кузманов - Божо Кравата.😂😂😂😂 как стават тея финтове😂😂😂😂 нали кравата е у ареста как ги набавя тез свидетели чудна държава😂😂
  • 12 www

    19 0 Отговор
    Как 2 милиона само?! Дънката във Варна от контрабандни цигари на месец прави по 8 милиона. Я си сверете информацията малко или добавете някоя друга нула...
  • 13 гост

    11 0 Отговор
    Държава Няма не се чудете че всичко живо ще Избега в чужбина то голяма мафия как да работиш по морето ще те издът жив мутрите .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бенчо":

    Щот им вършеше черната работа в сънито ама явно вече не е нужен на политиците или искат да турат друга мутра и затва се задеиствал съда
  • 16 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тикнете го":

    Килията не е решение там има плазмички дрога разкошен живот феисбуци абе като на почивен лагер и нищо не плащаш е кво наказание е тва?даже с останалите присъстващи там ще разменят по некоя схема и далавера че кат изленат да облажат 😂😂😂
  • 17 дрАНАУСЕВ

    5 1 Отговор
    Сега на вечер в пандела по 2 мил. прониквания...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 vasik atanasova

    1 5 Отговор
    евала на желязков
    кадърно момче е
    да е жив и здрав
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Варненец

    2 1 Отговор
    Така е написана статията,че ще си помислиш,че ще се случи нещо.Най-вероятно ще го пуснат тихомълком,щото няма доказателства и после тия "защитени свидетели".....
  • 23 Бай Благой

    2 0 Отговор
    Аха....само толкова ли?
    Те само от наркотици ги правят за седмица сигурно!
  • 24 732

    2 3 Отговор
    Силно преувеличена работа...бате Бойко иска да лапа и от Несебър...само там не са се намърдали смрадливите гербаджий...той е "мутрата"