Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 16:21 2 563 1

Спипаха серийни касоразбивачи

  • спипаха-
  • серийни-
  • касоразбивачи-
  • хасково

Двама рецидивисти, извършили серия от касоразбивания, са задържани на територията на Хасково. Операцията е проведена от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” в Областната дирекция на МВР.

Криминалисти предотвратиха обир от две метални касети на Обреден дом в града. Снощи Г.П. /36 г./ и Р.А. /32 г./ „атакували“ сградата. Снабдени с латексови ръкавици, маски на главите и чорапи на обувките, двамата счупили патрона на входната врата с „кози крак“ и отверка. Преди да проникнат в помещението, счупили охранителните камери и датчиците на разположените там охранителни камери на полицейския СОД. Точно в този момент те попаднали в полицейския капан. Минути преди това криминалистите задържали и чакащия ги в лек автомобил „Audi А6“  И.И. /34 г./.

По първоначални данни в двете касети имало 4 200 лева.

В хода на разследването, проведено под наблюдението на Хасковската районна прокуратура, криминалистите установили, че двамата задържани са участвали и в предишни аналогични престъпления - обири на касите на БЧК,  на таксиметрова фирма, от четвърти стопански двор, от сграда в източната индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград. Част от тези престъпления били извършени в съучастие със задържания през януари т.г. Х.М. /34 г./, участвал във въоръжения грабеж на трезора в Кърджали. По първоначални данни стойността на откраднатото от тримата възлиза на над 100 000 лева, 20 хил. долара и 2500 евро. Освен пари от разбитите каси те прибирали златни накити и документи.
Двамата са с богати криминални досиета – регистрирани многократно за кражби, грабежи и притежание на наркотици. Излежавали са и присъди за това, уточняват от ОДМВР-Хасково.

Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната им дейност.
Г.П. и Р.А. са задържани в рамките на 24 часа, предстои искане за удължаване на мярката им за задържане с още 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 alfi

    0 0 Отговор
    Големите касоразбивачи Генади Пушкарски и Румен дявола, обредния дом и БЧК (български червен кръст) и големи касоразбивачи, те и гробове да бяха отравяли още по известни щяха да са сега, шофьора им Иван из..да добре че е усетил, че ще го излъжат с сумата в обредния дом и умно е постапил като ги е продал на полицаите за 5000лв. Иначе когА щеше да види пари на куп и колко още щяха да се мъчат полицаите докато ги хванат, най-накрая взеха с акъл да работят сами видяха колко лесно става всичко като си платиш на подходящия човек в случайа та палабойката и направо на гюме им ги кара в обредния дом за да може хората да им се сеят далго и да ги помни като обредните бандити