29 Август, 2024 09:00 1 645 2

Бриджит Костело пред ФАКТИ: „Фантомът на операта“ е една интрига на чувствата от която никой не е застрахован (ВИДЕО)

  • фантома на операта-
  • ндк-
  • зала1-
  • концерт-
  • мюзикъл

Цялата постановка, историята, музиката, играта на актьорите, интригата, любовната афера – всичко е една провокация, която трябва да се види и изживее, споделя Бриджит Костело, която е в ролята на Кристин в знаменателния мюзикъл

Бриджит Костело пред ФАКТИ: „Фантомът на операта“ е една интрига на чувствата от която никой не е застрахован (ВИДЕО) - 1
Снимки: BG Sound Stage Management

- Бриджит, как се чувствате в България? Кога пристигнахте? Как преминават репетициите?

- Знаете ли, перфектно се чувствам в България. Успях да се разходя по центъра на София. Прекрасен зелен град, с такава невероятна природа, зеленина. Обожавам българската кухня. Всичко ми харесва тук!

Преди седмица пристигнахме, активно репетираме може да се каже почти без почивка, но това е защото искаме да покажем най-доброто от най-добрия мюзикъл на всички времена. Животът не преминава в репетиции и спектакли. Сцената е нашето ежедневие.

- Бихте ли разказали малко повече за вас? Семейството ви музиканти ли са?

- Аз съм единствената в семейството, която свири на инструмент и пее. Въпреки това те много ме подкрепят и винаги стоят зад всяко мое начинание. Дори семейството ми знаят абсолютно всичко за героинята ми в мюзикъла, защото всъщност това съм аз!

- Вие сте за първи път в България и за първи път публиката ще ви види на сцената на „Фантома“. Какво е усещането ви?

- Усещането е наистина страхотно, тъй като самото предизвикателство да играя в тази толкова известна постановка на „Фантома на операта“ е вече грандиозно постижение бих казала. Надявам се публиката да оцени това което ще види и чуе. Това, че съм за първи път в страната ви е още по-голямото предизвикателство, защото реално не знам какво да очаквам от публиката. Със сигурност мога да заявя, че българската публика заслужава да види и да изживее още веднъж това великолепно произведение на всички времена.

- Как приехте тази роля? Комфортното ли се чувствате в ролята на Кристин?

- Обожавам ролята на Кристин! Тя е доста сложен персонаж. Тя е емоционално интелигентна. Тя наистина е възхитителен персонаж, който върви по свой индивидуален път. В крайна сметка тя е олицетворение на човешкия персонаж, на самата човечност, ако мога така да се изразя. Има доста интересни връзки с Фантома, с Раул. Тя е и доста объркващ и сложен персонаж. Доста са противоречивите елементи относно нея самата, затова от актьорска гледна точка тя е интересно предизвикателство за един актьор. В дълбочината на сърцето си самата Кристин е добросърдечна, мила, добронамерена, но объркана. Кристин е възхитителна за превъплъщение на актьора в нейния образ.

- Вие бихте ли променили нещо в Кристин?

- Много добър въпрос. Ако променим нещо в Кристин, тя едва ли ще премине през всичките трудности, които ѝ поднася живота и от които тя трябва да се поучи в крайна сметка. Затова са трудностите, за да ни поучават и възпитават. Грешките в живота са една необходимост, ние трябва да ги правим, те са нашия пътеводител към по-доброто. Преминавайки през трудностите Кристин открива себе си и своята същност. Нейната връзка с „Фантома“ е показателна. Ако аз в реалния си живот бях Кристин нямаше да съм толкова податлива на рисковете, щях да съм по-сдържана. Нямаше да се гмуркам в такава връзка, каквато е нейната с „Фантома“, защото именно тази необмислена връзка носи след себе си големи рискове и опасности. Вероятно аз нямаше да задълбочавам такава връзка, защото знаем, че в крайна сметка „Фантома“ е един убиец. Така че аз, като Бриджит в живота едва ли бих допуснала до себе си връзка, като тази и такива неясни опасни отношения, каквито допуска моята героиня Кристин. Все пак това е пътят по който върви този конкретен персонаж и тя трябва да премине през това предизвикателство за да се поучи от грешките си. В крайна сметка тя вижда грешките си накрая и едва тогава опознава и самата себе си.

- В реалния живот, когато слезете от сцената някога била ли сте в ситуацията на Кристин?

- Не, не си спомням да съм била в такава ситуация, или поне не все още. Но никой не знае какво предстои.

- Все пак кого наистина желае Кристин, за кого копнее - „Фантома“ или Раул?

- Доста е сложен отговора на този въпроса. Тя вижда хубави неща и в двамата, които я интригуват и завладяват. Тя се чувства комфортно и с двамата. Изпитва химия и към двамата, изборът ѝ не е ясен до края. В крайна сметка, това е един конфликт – вътрешен и външен. Кристин вижда слабостта на „Фантома“ и неговата податливост. Възползва се от това. Тя ги иска и двамата , но по различен начин и поради различни причини.

- С какво бихте провокирали зрителите в залата, които за пръв път ще ви гледат?

- Цялата постановка, историята, музиката, играта на актьорите, интригата, любовната афера – всичко е една провокация, която трябва да се види и изживее.

- А какво ще им пожелаете?

- Надявам се, че публиката ще усети тази история и ще станат част от нея. Този мюзикъл трогва публиката по цял свят, защото историята е всеобща, касае едва ли не всеки един от нас. Пожелавам на българската публика да почувства тази история истински и да стане част от нея. Очакваме всички в залата на най-гледания световен мюзикъл „Фантомът на операта“!

Интервю на Оля АЛ-АХМЕД


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    11 2 Отговор
    Убава жина ...пак и убаао пее...
  • 2 ФАНТОМАС СЕ РАЗВИХРЯ

    3 4 Отговор
    ОТ ДЕДА СИ ЗНАМ ,ЧЕ КОГИ НЕЩО Е ТОЛКОВА МНОГО РЕКЛАМИРАНО. ТО Е ПЪЛЕН БАКЛУК. ЗАТОВА ЩЕ ПРЕСКОЧА.