13 Септември, 2024 06:47 3 102 19

Пловдив аплодира на крака Лили Иванова

  • лили иванова-
  • пловдив-
  • концерт

Кулминацията на турнето на певицата ще бъде на 14 декември в "Арена София"

Хиляди пловдивчани и гости на града посрещнаха на крака и с аплодисменти примата на българската естрада Лили Иванова в Античния театър снощи, предаде БТА.

Концертът на певицата, който е част от националното ѝ турне, премина при голям интерес. Местата се оказаха недостатъчни, за да поберат всичките ѝ почитатели, поради което на място се продаваха билети и за правостоящи.

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха нейните музиканти и трима беквокалисти. Още щом чуха първите песни от репертоара ѝ, посетителите започнаха да скандират "Лили", на което тя отговори с думите "Пловдив си е Пловдив". В паузата между хитовете, певицата разказа от сцената своя лична история, свързана с Пловдив и знаменития художник Златю Бояджиев.

"Във вашия град е роден Златю Бояджиев. Първите ми концерти бяха в стария Летен театър в Пловдив. След концерта ми казаха, че някой вече два-три часа ме чака пред гримьорната. Това беше Златю, който ми каза, че иска да ме нарисува. Горда съм, че именно пловдивски художник искаше да ме нарисува. Имам този портрет в моя дом", разказа певицата.

На концерта публиката чу някои от най-популярните и любими песни на Лили Иванова като "Ненужен спомен", "Покруса", "Бурната река", "Детелини", "Щурче" и много други, а след всяко изпълнение следваха бурни и продължителни овации. Публиката извика на бис певицата, а в отговор тя изпълни за тях "Ветрове" и "Камино".

Това е десетият концерт от турнето на певицата, което ще продължи на следните дати: 14 септември - Стара Загора, Летен театър, 16 септември - Плевен, Летен театър, 12 октомври - Смолян, РДТ "Николай Хайтов", 13 октомври - Кърджали, ТМЦ Кърджали, 15 октомври – Пазарджик, Спортна зала „Васил Левски“, 18 октомври - Враца, ДКТ - Враца, 19 октомври - Перник, Зала "Борис Гюдеров", 14 ноември - Панагюрище, Театър Дом-паметник, 18 ноември - Кюстендил, Общински театър - Кюстендил, 20 ноември - Сандански, Дом на културата.

Кулминацията на турнето ще бъде на 14 декември в "Арена София", където Лили Иванова ще пее за трети път от 2012 г. насам и за втори път през последните 24 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    11 6 Отговор
    Браво! Адмирации! С Лили сме долу-горе набори и единствено на нейн концерт съм ходил на живо. Впрочем, това "съм ходил", не е точно, защото бях курсант в шуменското Артилерийско Училище, когато ни заведоха под строй да ГЛЕДАМЕ и слушаме незабравимата Лили Иванова...

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А не са ли ви учили...

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Артилерист":

    ...,в Шуменското Военно Училище,че се пише - ,,неин",а не - ,,нейн"...?!

    Коментиран от #5

  • 5 Навалний

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "А не са ли ви учили...":

    Нéин по точно!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 6 Отговор
    Чак пък цял Пловдив само тези който са имали пари за билети и този театър не събира много хора . И са гледали АНТИКА В АНТИЧЕН ТЕАТЪР .

    Коментиран от #11, #19

  • 8 👽💀😎🏴‍☠️

    5 6 Отговор
    В публиката бяха Нефертити и Ехнатон и други нейни фенове от времето на пирамидите и преди тях. А Ной остави най големия букет.
  • 9 Монтана

    4 2 Отговор
    В Монтана и Видин не ще да идва,защо ли ???

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дии

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Колко да не е голям античния театър? 3 000 човека, не повече.
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 8 Отговор
    Ред е на София или по точно на бабичките и дядовците да и се радват на мумията как пее . И е избрала хубаво място в Пловдив антика в античен театър . И са я гледали любители на антична музика . После е получила букети от Исус , Гилгамеш , Адам и Ева и Мода Сикариот , а да не забравим и хан Аспарух.

    Коментиран от #17

  • 13 хаах

    3 4 Отговор
    Цялата Бузлуджа се е изсипала на концерт.
  • 14 Концертът аплодиран, браво

    1 0 Отговор
    А къде е роден Златю Бояджиев всеки пловдивчанин знае - в Брезово.
  • 15 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Монтана":

    Много са голями комарите и ако я ухапе някой ще вземе да припадне или пукне с тези кокали къде ще се влачи в най западнилия раьон на страната ,
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Безделниците мразят и завиждат

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Талантливите момчета които са музиканти в оркестъра й, нямат общо с египетските мумии като теб.
  • 18 Мнение

    1 0 Отговор
    Лили Иванова беше в силата си 60 те и 70 години на миналия век! Тогава изпя най- хубавите си песни! Сега е станала пародия на самата себе си!
  • 19 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Тя не е никаква антика,а е изгубила разсъдъка си щом продължава да се излага на почтените й 87 години! От това, което беше не е останало нищо,освен голата й сиета!