13 Септември, 2024 05:22 1 299 8

Георги Господинов: Това е книга за всички загуби

  • георги господинов-
  • градинарят и смъртта

Дълга опашка за автографи се образува на столичния булевард "Витоша" за среща с автора на "Градинарят и смъртта"

Дълга опашка за автографи се образува на столичния булевард "Витоша", предаде БНТ.

Поводът за нея - срещата с писателя Георги Господинов и най-новата му книга "Градинарят и смъртта". Близо 300 души, сред които предимно млади хора, изчакаха търпеливо, за да си тръгнат с посвещение и снимка за спомен с носителя на "Буукър" от "Алеята на книгата".

"Градинарят и смъртта" излезе от печат в края на август, а тази вечер беше представена за първи път в София след премиерата ѝ на "Аполония". Самият Георги Господинов я определя като история за отиващите си бащи в отиващ си свят.

"Това е книга за всички загуби. За всеки, който има такива загуба и рано или късно ще има. И както непрекъснато повтаря главният герой: няма страшно!".

Какви трябва да бъдат градините, които растат в душите ни?

"За мен това са градини на историите. Всеки си има своя градина - невидима градина, лична градина и всеки трябва да си я "окопава", както ни казва Волтер, да си обработваме градините. Всеки има такава градина. Това е спасението!", каза Георги Господинов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Добре

    18 3 Отговор
    а за "Бомбоубежище" автограф, кога ?
  • 3 Алфа херинга

    11 1 Отговор
    Почнах да чета времеубежище преди някъде седмица. И, след като видях тази статия си спомних, че не съм я чел от 4-5 дена. Толкова е интересна.
  • 4 Дупничанин

    7 1 Отговор
    Абсолютна идиотщина!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Опашка от парвенюта

    4 1 Отговор
    Не е истина колко затъпял е този народ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дрън дрън

    1 0 Отговор
    До кога ще помпате изкуствено тоя напудрен шарлатанин, на хранилка от Сорос, да ни натрапвате тоя ГМО мъдрец. Пълен празнотип. Тоя кухомислещ народ не се ли усеща, как ни сменят чипа под темето, с чалга литература?!