Last news in Fakti

20 Април, 2016 19:19 936 0

НЗОК готова с договорите с аптеките и зъболекари

  • нзок-
  • аптеки-
  • зъболекари-
  • договори

Договорният процес тече нормално, категорична е Иванка Кръстева, подуправител на Здравната каса

НЗОК готова с договорите с аптеките и зъболекари - 1

Здравната каса практически е готова с новите договори с аптеките, зъболекарите и общопрактикуващите лекари. От началото на месец април тече срокът, в който всички доставчици на медицински услуги могат да подадат заявления за работа с касата, съобщава БНТ.

Всички заявления от аптеките и зъболекарите вече са подадени. 65% от изпълнителите на специализирана и първична медицинска помощ също са пуснали своите документи. Около 80% са вече подадените заявления за болнична и специализирана медицинска помощ. В София, където е районната здравна каса с най-много болници, вече около 75% от лечебните заведения са подали документи за работа с касата.

Здравната каса провежда обучение на звената си по райони съвместно със служителите на регионалните служби на здравното министерство заради промените в нормативната база от миналата и тази година.

Подуправителят Иванка Кръстева изрази увереност, че договорният процес ще протече нормално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА