ФАКТИ.БГ

Какво да правите, когато имате желание за секс, но нямате възможност

Изобретателността ни е онази, която открива решения, дори и на най-заплетените проблеми

Публикувана: 2 Декември, 2020 00:30
123 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7951
Какво да правите, когато имате желание за секс, но нямате възможност
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Безспорно е, че половият акт ни дава не само приятни физически усещания, но ни носи и морално удовлетворение. И поради това няма нищо чудно, че представителите и на двата пола, когато навлязат в активната възраст за сексуален живот, изпитват нужда от редовното му практикуване. Има едно голямо НО! – не винаги, когато изпитваме нужда, е във възможностите ни да се впуснем в сексуални забавления.

Какво да изберем? Как да постъпим, когато ни се иска секс, но нямаме възможност да осъществим желаното?

Първо, да дефинираме същността на проблемите

В човешкия живот има много обстоятелства, които може да ни наложат „секс диета“, пише dnespuls.bg. Да речем, най-простото – липса на постоянен партньор или пък нежеланието да правим секс без връзка с чувства, със „случаен“ човек. Често се случва да избягваме физическа близост, особено ако сме преживели разпадането на продължителни отношения. Но след това настъпва момент, когато инстинктите ни се събуждат и желанието се връща, обаче не разполагаме с възможности да го задоволим.

Най-общо казано, ако проблемът е предимно с моралната страна на въпроса, подходът към решаването му трябва да е комплексен. Защото еднократната среща за секс с непознат(а) едва ли ще промени драстично нещата и ще ни накара да се чувстваме по-щастливи. Напротив – може да ни вкара в капана на съжалението за постъпката, което да ни донесе още неудовлетвореност и тревога. Винаги е по-добре да се градят отношения, макар и мимолетни, с хора, които будят поне симпатия.

Обстоятелствата, които ни възпират да правим секс, а в същото време много ни се иска, са неизчерпаеми – да речем от желанието на едно момиче да запази девствеността си до сватбата, та чак до забраната по здравословни причини. Възможно ли е и как да надмогнем порива на базовите си инстинкти?

Никога не пречи да решим проблема самостоятелно

Попитайте всеки тийнейджър какво може да направи, ако му се иска секс, но няма или не бива да го прави? Ще се изчерви, може би, но ще ви отговори с простото – ще задоволи потребностите си сам. Момчетата и мъжете се отнасят много по-либерално към мастурбацията, докато много жени са силно предубедени към този род занимания. Смятат ги за нещо аморално или поне „мръснишко“. Ако сте от тази група – независимо мъж или жена, може би е време да се избавите от комплекса по темата.

Опитайте: подберете подходящо време, когато никой няма да ви попречи, и се постарайте максимално да се отпуснете. Изследвайте тялото си, търсете местата, където ви е приятно да се докосвате. Ако ви е нужно, създайте си настроение с нещо еротично – било то филм за възрастни, било просто с фантазии. Изобщо, създайте обстановка, която да ви действа отпускащо. И забравете онези предразсъдъци за вършенето на нещо „ненормално“.

Да ползваме съвременните технологии

В наши дни цяла една индустрия работи (при това легално), за да усъвършенства секса и да ни даде възможност по-често да го практикуваме самостоятелно, без значение от обстоятелствата, които налагат прибягването до този тип удовлетворяване на нуждите ни. Съберете малко смелост и се разходете до някой секс шоп. Продавачите в такива магазини няма да ви гледат гадно, ако си признаете, че много искате секс. Нещо повече, най-вероятно ще ви разкажат с големи подробности как да постъпите и какво би ви помогнало.

В секс шопа не продават само играчки за жени в различни размери и цветове. Изобилието от „джаджи“ е огромно. А ако не можете да преодолеете смущението си да говорите с друг човек по темата, опитайте с онлайн пазаруването. Сайтовете, които продават стоки за възрастни не само доставят закупената стока до адреса на получателя, но се грижат и за репутацията му – закупеното от вас ще пристигне в с нищо незабележима опаковка, по която никой не може да разбере какво сте си купили.

И нещо по-специфично – жените, които ще стават майки

По време на бременността в женския организъм протичат мащабни хормонални промени. Един от признаците за това е, че се увеличава чувствителността на ерогенните зони и доста намалява желанието за секс. Всъщност при нормално протичане на бременността няма проблеми. Половите контакти не са забранени, а в много случаи дори са полезни.

Най-сложното е да се открие подходящата поза, която да пази коремната област. Случва се обаче категорично да се наложи прекратяване на интимните отношения. Причините може да са много – от риск за помятане, до някакви други патологични препятствия. И какво да прави бременната жена, ако иска все пак секс, но ѝ е забранено да го прави? Отговорът отново е да потърси сама удовлетворяване на щенията си, така че да избегне всякакви вреди за себе си и плода. Разбира се, че е желателно и дори вълнуващо, когато и бъдещият баща се включи в тези удоволствия.

Опасна тема: секс през интернет?

Друг начин, който се ползва с огромна популярност в наши дни, когато прибягваме до самозадоволяване, е виртуалният секс. Най-много това допада на хората с повечко въображение, но все пак не им достига малко, за да достигнат до отпускащия ефект самостоятелно. По време на по-продължителни раздели, някои двойки също практикуват виртуални „ласки“. Обаче може да си намерите и нов партньор. Съществуват много сайтове, които са фокусирани върху задачата да бъдат място за срещи между хора, които обичат това занимание.

Така че, ако ви се иска секс, опитайте да прикоткате половинката си (ако временно се намирате далеч един от друг) или в тематичните сайтове си потърсете партньор(ка) за взаимни забавления. Останалото не е нужно да ви бъде описвано, защото разполагате с фантазията си, а ако само тя не е достатъчна, за да ви донесе удовлетворение от „писането“ за секс, може да ползвате и по-дръзките варианти с видео чатове. НО! Бъдете внимателни във виртуалния свят. И не забравяйте, че преди телефоните да се сдобият с камери, можеше да се ползват за просто приказване и писане на SMS-и.

Да търсим или да не търсим: съмнителното удоволствие от секса за една нощ

Има и такива ситуации: постоянно човек иска секс и нищо не е в състояние да замени и да му достави нужното удовлетворение. Може да се помисли за нещото, което в популярната култура свикнахме да наричаме секс за една вечер. Свободните хора, които не желаят да се впускат в обвързващи връзки, съвсем спокойно приемат „еднократния“ секс. Най-важното е да не се пренебрегва личната безопасност, затова си набавете нужните контрацептиви.

Най-лесно такива авантюри се случват след запознанство в заведение или на купон. Популярна алтернатива са сайтовете за запознанства. Но винаги имайте предвид, че търсенето на партньор(ка) в интернет крие своите опасности. Първо, защото няма гаранции, че на уговорена среща ще се появи онзи човек, с когото сте контактували. И второ, не подценявайте вероятността да попаднете на психически неуравновесени хора.

Ако все пак сте се решили на подобна среща, непременно споделете за нея с близък и доверен човек, на когото може да разчитате при нужда. Не се притеснявайте да оставите и координати, където предвиждате да се срещнете, а ако се придвижвате с автомобил – и номерът на колата. Не е излишно и ако предварително се договорите с довереното ви лице, кога е уместно да ви потърсят по телефон, за да се уверят, че нещата се развиват нормално.

Връзки без обвързващи ангажименти

Сексът за една нощ не е чак толкова безопасна алтернатива. По-различно стоят нещата, ако поддържате авантюра с постоянен любовник или любовница. Интимните отношения без ангажименти са нещо често срещано. Обикновено започват спонтанно, развиват се в дългосрочни връзки, но партньорите не градят общи планове за бъдещето. Така че, защо взаимно да не си доставят удоволствие двама души, които си вярват? Защо да не оставят далеч ревността и битовите проблеми?

Ако този вариант ви устройва, открийте подходящият човек. Къде да го търсите? Най-напред се огледайте из близкото ви обкръжение и се опитайте да забележите кой или коя не крият симпатиите си спрямо вас. Отново може да прибегнете до търсене на партньор в интернет. А останалото е въпрос на умения да поддържате на ниво отношенията с любовника или любовницата си.

Има ли вредни и полезни неща?

Всеки сам трябва да открие начините, които да удовлетворяват желанията му за сексуални забавления. Винаги се стига до това, че нещата зависят от особеностите на обстоятелствата, личните предпочитания, възможности и принципи. Редовният полов живот безусловно е фактор, който не само подобрява настроението ни, но ни вдъхва и самочувствие. Потвърдено е със сериозни данни от медицински изследвания.

Но ако сте решени да бъдете верни на „единствената/единствения“, а самозадоволяването не ви допада, не ви интересува или не ви носи удовлетворение, то опитайте да пренасочите вниманието си към занимания със спорт или творчески дейности.

Съвсем по друг начин стоят нещата, ако желанието ви за нови сексуални подвизи не изчезва и при наситен и интензивен полов живот с постоянния партньор. Тогава може да се консултирате със сексолог и да потърсите с негова помощ отговор на въпроса, защо постоянно мислите за секс. Не се стряскайте, но доста често проблемът е по-сериозен, отколкото ви се струва и за да бъде разрешен ще са нужни месеци на психологическа подкрепа и корекции в поведението.

Понякога инстинките ни претоварват желанията ни. Изобретателността ни е онази, която открива решения, дори и на най-заплетените проблеми. Но наближават празници, а това е време, което може да ни поднесе и много приятни изненади, дори и в интимните отношения. Искате идеи? Може би, ако прочетете това, ще ви хрумнат идеи за повече секс в празничните дни.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Бай Кокич
1 Отговор
Първи😋

Коментиран от #100


Оценка:
-10 +4

ГРАД КАЗАНЛЪК
2 Отговор
благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че всичко по темата е строго ИНДИВИДУАЛНО но секса не е най важното в една връзка любовта на мъжа минава през стомаха и всяка жена обича рози и РОМАНТИКА затова ценете половинката си на първо място другото си случва когато трябва

Коментиран от #23


Оценка:
-16 +10

Аз един хубавец
3 Отговор
Питайте шеф Манчев е негова половинка

Оценка:
-3 +4

4
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
5 Отговор
БЛАГОДАРЯ ЗА СТАТИЯТА ГОСПОЖА МАРИНОВА при всяка двойка е индивидуално нужно е такт подход въображение найдобрия секс е хетеросексуалния

Оценка:
-14 +3

ГРАД КАЗАНЛЪК
6 Отговор
и само да добавя че всички обичат секса и той е ХУБАВО нещо което трябва да се прави но да не се забравя че най хубавия секс е ХЕТЕРО секса и леглото е място за ласки и любов а не обор за крави и волове порното е много ВРЕДНО и не бива да му подражаваме

Коментиран от #15


Оценка:
-10 +7

Маркиз Жу'Упре дьо Маде
7 Отговор
Добър вечер Вени,радвам се да видя твоята статия

Коментиран от #24


Оценка:
-3 +5

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор
ДАМИТЕ са горски ЦВЕТЯ

Оценка:
-12 +2

9
Този коментар е премахнат от модератор.
10
Този коментар е премахнат от модератор.
11
Този коментар е премахнат от модератор.
Нема никъв проблем
12 Отговор
Почваш аз и аз и всичко е Ок 👌

Оценка:
-2 +2

13
Този коментар е премахнат от модератор.
14
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
15 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


здравей ГЕНАДИ как си да романтика уважение но и розите имат бодли

Оценка:
-7 +4

ГРАД КАЗАНЛЪК
16 Отговор

До коментар #11 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


това не е мой коментар госпожо МАРИНОВА този невъзпитан господин ми КРАДЕ името накажете го много строго защото пише цинични неща

Коментиран от #18, #22, #112


Оценка:
-9 +3

17
Този коментар е премахнат от модератор.
18
Този коментар е премахнат от модератор.
Амиии
19 Отговор
Така де...

Оценка:
-0 +3

20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
22
Този коментар е премахнат от модератор.
23
Този коментар е премахнат от модератор.
24
Този коментар е премахнат от модератор.
25
Този коментар е премахнат от модератор.
26
Този коментар е премахнат от модератор.
27
Този коментар е премахнат от модератор.
28
Този коментар е премахнат от модератор.
29
Този коментар е премахнат от модератор.
30
Този коментар е премахнат от модератор.
31
Този коментар е премахнат от модератор.
32
Този коментар е премахнат от модератор.
33
Този коментар е премахнат от модератор.
34
Този коментар е премахнат от модератор.
35
Този коментар е премахнат от модератор.
36
Този коментар е премахнат от модератор.
37
Този коментар е премахнат от модератор.
38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
40
Този коментар е премахнат от модератор.
41
Този коментар е премахнат от модератор.
42
Този коментар е премахнат от модератор.
43
Този коментар е премахнат от модератор.
Гоу©т
44 Отговор
Продуктово Ви го позиционирам на всички и от всички градове. Съсипвате статията с глупостите си.

Коментиран от #54


Оценка:
-2 +15

45
Този коментар е премахнат от модератор.
46
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
47 Отговор

До коментар #45 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


приятел виждаш ри как ме обиждат а съм болен човек

Оценка:
-5 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
48 Отговор
до екипа на факти бг аз не обиждам никой само коментирам

Оценка:
-4 +4

49
Този коментар е премахнат от модератор.
50
Този коментар е премахнат от модератор.
51
Този коментар е премахнат от модератор.
52
Този коментар е премахнат от модератор.
53
Този коментар е премахнат от модератор.
54
Този коментар е премахнат от модератор.
55
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
56 Отговор
най стойностните неща в животът са семейството децата най голямото богатсво е ЗДРАВЕТО ценете това което имате и се радвайте на малките неща а колко малко е нужно да сме ХОРА ЧОВЕЦИ

Коментиран от #78


Оценка:
-8 +7

57
Този коментар е премахнат от модератор.
58
Този коментар е премахнат от модератор.
59
Този коментар е премахнат от модератор.
60
Този коментар е премахнат от модератор.
61
Този коментар е премахнат от модератор.
62
Този коментар е премахнат от модератор.
63
Този коментар е премахнат от модератор.
64
Този коментар е премахнат от модератор.
65
Този коментар е премахнат от модератор.
66
Този коментар е премахнат от модератор.
67
Този коментар е премахнат от модератор.
68
Този коментар е премахнат от модератор.
69
Този коментар е премахнат от модератор.
70
Този коментар е премахнат от модератор.
71
Този коментар е премахнат от модератор.
72
Този коментар е премахнат от модератор.
73
Този коментар е премахнат от модератор.
74
Този коментар е премахнат от модератор.
75
Този коментар е премахнат от модератор.
76
Този коментар е премахнат от модератор.
77
Този коментар е премахнат от модератор.
78
Този коментар е премахнат от модератор.
79
Този коментар е премахнат от модератор.
80
Този коментар е премахнат от модератор.
81
Този коментар е премахнат от модератор.
82
Този коментар е премахнат от модератор.
83
Този коментар е премахнат от модератор.
84
Този коментар е премахнат от модератор.
85
Този коментар е премахнат от модератор.
86
Този коментар е премахнат от модератор.
87
Този коментар е премахнат от модератор.
88
Този коментар е премахнат от модератор.
89
Този коментар е премахнат от модератор.
90
Този коментар е премахнат от модератор.
91
Този коментар е премахнат от модератор.
92
Този коментар е премахнат от модератор.
93
Този коментар е премахнат от модератор.
94
Този коментар е премахнат от модератор.
95
Този коментар е премахнат от модератор.
96
Този коментар е премахнат от модератор.
97
Този коментар е премахнат от модератор.
98
Този коментар е премахнат от модератор.
Милена
99 Отговор
Масторбиране му е майката. Моито мнение.

Оценка:
-2 +5

И кво горд ли си
100 Отговор

До коментар #1 от "Бай Кокич":


Че пръв си си загубил 5мин от живота,да четеш на гжа загорялата вена писанията?

Оценка:
-4 +7

101
Този коментар е премахнат от модератор.
Карикатурата е,, важна,,
102 Отговор
Мястото за, някои е без значение...!

Оценка:
-2 +3

Гоустъ
103 Отговор
Подготвят ни за новия ред, пандемия,дистанция , естествено секса става опасно занимание. Тоест, старата потоворка: е...нето е за каруцарите,че..ията облагородява характера, пак става актуална

Оценка:
-2 +2

Баба Николета, 66 г., София
104 Отговор
Абе Венче, ти си била много развратна ма душко!!! Кой сериозен мъж ще те вземе за булка в своя дом, ако разбере какви статии пишеш, тц, тц, тц...

Коментиран от #109


Оценка:
-6 +3

Жакузиту
105 Отговор
Моето желание за ко беше, отдавна е,, убито,, но аз съм,, ларж,, давам път на,, младите,, красивите,, и,, работните,,,, пенсионерки,,.....! (Тази петилетка е преизпълнена... хохохо...!)

Оценка:
-4 +1

един от многото
106 Отговор
Викам веднага Мара Шепова!

Коментиран от #107, #114


Оценка:
-3 +4

Поля
107 Отговор

До коментар #106 от "един от многото":


Поет стави си че сме двама

Оценка:
-1 +0

Пламен
108 Отговор
Най добрата пи.. а е моита ръчичка.

Оценка:
-0 +4

Pompev 🇧🇬✔️
109 Отговор

До коментар #104 от "Баба Николета, 66 г., София":


Как тай кой ма,я питай тука мъжете,сичките и фенове га искат

Оценка:
-0 +3

Бай Цвятко
110 Отговор
Ама пък снимките са й "Един път" на таз другарка Вененлина.

Оценка:
-0 +0

111
Този коментар е премахнат от модератор.
Урко
112 Отговор

До коментар #16 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Пак ли авария в АЕЦ-а? Като те чета май това ще да е..

Оценка:
-0 +3

113
Този коментар е премахнат от модератор.
Пенко
114 Отговор

До коментар #106 от "един от многото":


А.К.А. known as Мери Шепърд

Оценка:
-1 +1

115
Този коментар е премахнат от модератор.
111
116 Отговор
Сатанинските медии ви говорят за новото нормално - да си дистанциран, оскотял, да нямаш семейство и да се самозадоволяваш.9978

Оценка:
-1 +1

117
Този коментар е премахнат от модератор.
гларус
118 Отговор
Ех това Венче - много ги разбира тия работи.. Ако можеше да прави и секс - щеше да е много по-добре.

Оценка:
-2 +1

Бай Стою касапина
119 Отговор
Венито за пореден път открива топлата вода. Нейните статии излизат на килограм. И затова взема заплата? А между другото дори малките деца знаят отговора на днешната, всъщност нощна тема.

Оценка:
-1 +0

гуньо простия
120 Отговор
Аз искам да попитам какво да правя, като винаги имам желание, а жена ми вечно няма възможност?

Коментиран от #121


Оценка:
-0 +3

Миладин
121 Отговор

До коментар #120 от "гуньо простия":


Аз мисля че при 60%от мъжете е така. И не че нямат възможност а нямат желание жените.

Оценка:
-0 +0

122
Този коментар е премахнат от модератор.
123
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
КЦТА - държавната новинарска агенция
Държавната новинарска агенция на Северна Корея анализира американския президент
Политиката на Тръмп е форма на нацизъм на 21 век"

Още бисери
ТОП 5